10. 9. 2011

O modré obloze, fiktivním koni a prvním rakovi

Kdo ví, jaký příděl teplých slunečných dní je nám letos ještě vyměřen, proto všichni, kdo mají ruce a nohy, utíkali tenhle víkend výletničit. Nebyla jsem výjimkou, popadla jsem psa a vyrazila do divočiny. Tedy - do divočiny spořádaně protkané slunnými lesními cestami tak, abych si po nich mohla vykračovat v sandálkách s decentním podpatkem. Zorka si podpatky nevzala, proto lítala převážně podél cesty a stopovala voňavou lesní zvěř. Á propos podpatky: na těchto botkách nejsou nijak vysoké a nohy mě ani po celkem dlouhé procházce nebolely, zato jsem objevila jednu jejich zajímavou vlastnost. Klapou totiž na asfaltovém povrchu k nerozeznání od koňských podkov! Když jsem zrychlila krok (abych imitovala jeden pár koňských nohou navíc) a jednou zkusmo zafrkala (tomu se nedalo odolat), byla iluze zcela dokonalá. Jen pevně doufám, že mě neviděl žádný nepřipravený turista - přeci jen slyšet koně a nato spatřit za ohybem cesty podivnou osobu, jak poskakuje, pak frkne a nakonec se tomu začne nezadržitelně smát, je zážitek, který by mohl labilnější povahy rozhodit.

Po procházce lesem jsme dorazily k nádhernému čistému rybníku. Následovala desetiminutová pauza, kdy jsem zamrzla na břehu a fotila hladinu (další z mých podivností - fotit odrazy čehokoli v čemkoli). Jako důkaz přikládám několik fotek. Zorka vodou tak moc nadšena nebyla, radši se pásla na okolní bujné vegetaci. Zato dokonalé nadšení zachvátilo mě, když jsem objevila raka, který se krčil u břehu mezi kameny. Nikdy jsem živého raka ještě neviděla (městské dítě, co byste nechtěli...) a dnes hned takový macatý a navíc fotogenický! Radujte se se mnou, fotka následuje.

Moc obrázků svého oblečení jsem nepořídila (samospoušť je obvykle na dvě věci, vyfotil mě tedy jeden sympatický gentleman) - ale abych vás neošidila, alespoň jedna fotka a dva detaily. 
 (Sukně Atmosphere - sekáč, 120Kč; triko Orsay -  výprodej, 150Kč; pásek - sekáč, 20Kč;  kabelka - sekáč, 120Kč; boty George - sekáč, 250Kč)





7 komentářů:

Lucifera řekl(a)...

Jsi krásná.

Strašně Ti to sluší. Vyřazuje z Tebe éteričnost a přirozená ženskost. Perfektní. To hodně českým blogerům chybí.

Anonymní řekl(a)...

Kabelka <3

Eli řekl(a)...

Pěkné fotografie přírody, ten rak je úžasný! A sukně ;-)

Anonymní řekl(a)...

Dámo, jsi pro mě objev měsíce, ne-li roku. Tvůj blog má styl, IQ, humor a nádherné fotky. Jen tak dál, ať se mám kde bavit a inspirovat. Eva

Channah řekl(a)...

Moc děkuju za reakce a podporu, vážím si jich. A slibuju na psí uši své Zorky, že se mých pokusů o styl a o články hned tak nezbavíte ;)

Jana řekl(a)...

To řehtání mě ovšem velice pobavilo :) A máte nádhernou sukni (ne že by nějak vyčnívala ze zbytku šatníku ;) ).

Eva Schön řekl(a)...

Takú kabelôčku už dlho zháňam.. krásna! Veľmi retro!