26. 10. 2011

Z nouze ctnost

Já vím, že na nový článek už nějakou tu chvíli čekáte - ale vězte, že za to čekání nemůžu já, ale kombinace chřipky a dvou tanečních show (slíbený článek o tanci je zatím v mé hlavě ve stádiu pozorování). Na focení nebyl čas ani pomyšlení, navíc když člověk víc než týden kýchá a kašle, nemá právě chuť vymýšlet nějaké módní kreace. Dnes jsem ale šla s kamarádkou na oběd do Indické restaurace a zachtělo se mi nejít jako šupák (i když ani mé šupácké kreace neobsahují džíny a bundu, přesto mi týden kombinace svetr + kalhoty začal lézt na nervy). 

Venku bylo sice pod mrakem, ale deset stupňů nad nulou, což je na konec října přijatelné počasí. Vlítla jsem tedy do svých nových, relativně teplých šatů od Dorothy Perkins (výprodej, 7 liber), přes ně hodila kabát (Pimkie, sekáč, 490Kč), silné punčocháče (nevím odkud, nevím za kolik), boty Effeni (sekáč, 199Kč), hřejivou šálu (Dorothy Perkins, 130Kč) a čepici (výprodej, 70Kč). Než jsem vylezla ven, začalo pršet, proto jsem se promptně přezula do vyšších šněrovacích bot (obchod v Barceloně, dárek - ty už jsem nestihla vyfotit) a běžela do Indické (chicken palak + zázvorový čaj, 100Kč).

Fotky jsem pořídila s bleskem a samospouští, omluvte jejich kvalitu, porucha není na vašem monitoru (od příště se zas můžete těšit na fotky kvalitnějšího kalibru).



14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Z nouze ctnost? Vždyť je to nádhera! Moc se mi líbí ten kabát, jsem nešťastná z toho,že jsem prošla okolní sekáče, ale kabát na mě tam neměli, mám malou postavu a všechny kabáty mi byly dlouhé a široké :( Tak asi strávím zimu v odrbaném kabátu od vietnamců. Chtěla bych mít váš talent na sladění barev.

Anonymní řekl(a)...

Velmi ti to pristane.Ta kombinacia ruzovej so sedou je super. A tie pancuchy k tomu pasuju tiez. Mat tak vacsiu odvahu a mensie mindraky zo svojich noh tiez by som si take na seba navliekla! :) u Dorothy sa da vzdy najst nieco pekne. Hlavne saty robi velmi zenske a peknych strihov.

Anonymní řekl(a)...

Krásná jako vždy.

Anonymní řekl(a)...

Takto se já oblékám, když dlouho přemýšlím co na sebe při extra příležitosti. Prý z nouze cnost... :-) NO jo, někdo to má jinak. :-)) Lucie

Anonymní řekl(a)...

Já si dávám takto nějak práci s oblečením běžně... až na to, že tedy nenosím sukýnky a šaty, protože neoplývám tak krásnou postavou, takže dole jsou kalhoty. Jinak čepice, šály, šperky a podpatky. ale slibuju, že jestli někdy zhubnu tak, aby moje nohy nebudily nežádoucí pozornost, velmi ráda se inspiruji a zařadím šatičky a sukýnky.

Anonymní řekl(a)...

Okouzlující modýlek :-) Jenom doufám, že chřipka už byla pryč a nejen kvůli tobě ale, kvůli těm ostatním neviným v té restauraci. Vždy když někde pobíhá někdo kdo kýchá a kašle na všechny strany, body za okouzlení jdou rychle stranou :-(

Anonymní řekl(a)...

šaty krásné. ale... jsem věčnou kritičkou vašeho bolgu, doufám že vás to někam posune. nenostě už prosím ty velké čepice, nesluší vám ani kostkovaná ani šedá ani žádná jiná.

Ani řekl(a)...

Šaty od Dorothy jsou super, nedávno jsem ve slevách koukala na podobné... ale vždycky mě znova odradí materiál. Mám pocit, že polyesterový/viskózový úplet musí vypadat na pohled levně a po dvou vyprátí být jak hadr na podlahu. Škoda, že takové levné a pěkné nemají z bavlny...
V sekáči pod stovku bych po nich skočila. Kdyby furt byly pěkné. Takhle se prostě bojím.

A čepice myslím sluší moc ;) Evidentně se několik různých lidí neshodne v tom co sluší a co ne.

Anonymní řekl(a)...

Mě se čepice líbí a to jsem občas i byla k jiným věcem kritická. Hanka je hezká a štíhlá, takže pokud na sobě nemá nějaké vysloveně uniformní oblečení, nevadí mi ani určité pro mě dejme tomu nedokonalosti. Jednou jsem tu kritizovala moc doplňků nebo ruce na bocích, ale kdybych Hanku potkala na ulici určitě se za ní otočím a určitě kdybych měla říct buďto jen líbí, nebo nelíbí, řekla bych bez váhání, že líbí. Navíc pro mě má charisma. Je vtipná, vypadá křehce, ale určitě bude živel.

Channah řekl(a)...

Vši(chni): opět děkuju za úrodu komentářů! Pochvaly potěší, kritika a názory inspirují - i když neříkám, že se všemi budu řídit ;)

Anonymní 27.11. 18:10: dejte pokoj, týden chřipky mi stačil! Teď mi sice zůstal lehce francouzský přízvuk, ale viry už neroznáším :)

Anonymní 27.11. 22:32: ještě jsem je dvakrát neprala, tak nevím - ale zatím ta látka vypadá moc pěkně, rozhodně ne levně, snad jí to vydrží...

Anonymní řekl(a)...

Moc se mi líbí celý blog a těším se i na tanyny. Ráda bych se zeptala (Taky jsem po těchto šatech koukala, ale komentáře mě odradily.), jak to autorka vidí s velikostí u D. Perkins v porovnání s českýma velikostma? (Co odpovídá asi čemu?). Mám strach si tam něco objednat. Moc díky a hezký víkend. Jana

Madeleine řekl(a)...

Ty šaty a boty, fakt nádhera =).
Moc ti to sluší.
http://madeleine-inwonderland.blogspot.com/

Lucka řekl(a)...

Možná hloupá otázka, fotka asi zkresluje, ale namáš u toho kabátu posunutý jeden knoflík v pase? Aby byl ten kabát jakoby těsnější?

Channah řekl(a)...

Anonymní: u DP myslím poměrně věrně odpovídá 6 = 34, 8 = 36, 10 = 38 atd...

Madeleine: děkuju!

Lucka: nemám, asi je to fotkou - nebo tím, že jsem si dala ruce do kapes, nepěkný to zlozvyk ;)