24. 4. 2012

Velké pin-upení (část druhá)

Nebudu vás dlouho napínat, zde je slíbené pokračování pin-up fotek. Svou nejoblíbenější z této série jsem použila na nový vzhled blogu - jak se vám líbí? Připomínky vítám, ještě budu vzhled dolaďovat.

Pokud je pro některé čtenáře styl pin-up neznámý, podívejte se pro představu na původní pin-up kresby s jejich typickými pózami a výrazy. O stylu pin-up bych mohla napsat mnoho, ale samotné "pinupky" mluví samy za sebe nejlépe :)

Foto: Jiří Frantál - http://facebook.com/jfrantal   jfrantal@seznam.cz
Make-up: Jana Ryšánková - http://www.salonutrilvu.cz/
Asistentka: Kateřina Nejezchlebová - https://www.facebook.com/profile.php?id=1467511075&ref=ts






23 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

A) opravdu nepoužívej ty šikmé oční linky.
B) Druhá várka je o 100% povedenější než první.

Channah řekl(a)...

Linky už mám zapsané za ušima :) Tedy obrazně!

Anonymní řekl(a)...

A mne se libila vic prvni cast. Byla vic pin-up. Ale tato taky neni spatna, zejmena s padajici formou z ramecku a ta v dlouhych satech. Na ni vypadate jako herecka z tricatych let. Mejte se pekne! P.

Anonymní řekl(a)...

no nevím,pro pin up se nehodíš,nevypadá to přirozeně,spíše dost uměle,už jen ta vyhublá postava,pin up je takový ideál ženské krásy,elegance a smyslnosti,sorry,jinak šatičky velice vkusné,to pochválit musím

Anonymní řekl(a)...

Souhlasím naprosti s posledním komentářem. Pro pin-up styl se opravdu nehodíte, nemáte v sobě tu ženskoust a smyslnost, která k tomu patří.
To líčení je skutečně nepovedené, spíš pro nějaké focení ve stylu gejši:-) To by Vám myslím sedělo nejlíp.

Channah řekl(a)...

Díky za komentáře - souhlasím, že na pin up je baculatější postava lepší, ale co už, já tenhle styl miluju i se svou štíhlou ;)

Jen poznámka: pin-up JE umělý styl, na těch pózách a situacích nebylo přirozeného zhola nic - viz třeba http://3.bp.blogspot.com/-88XYx8DvaSE/Tkp364oQxwI/AAAAAAAAAZw/iCDVY07BXqI/s1600/Pin-Up-Girl-pin-up-girls-5378658-1024-768.jpg

Hm, focení gejši, to zní zajímavě! :)

Vita řekl(a)...

Líčení už opakovat nebudu (jen možná ještě ty stíny vypadají trochu moc bíle, možná bych zvolila pod obočí spíš světlejší odstín tělových), jinak fotky jako celek (minulé i tyto) se mi líbí, ani si nemyslím, že by vyloženě byly typy na pin-up nevhodné - myslím, že hodně věcí se dá doladit oblečením a make-upem (třeba bronzer mezi prsa a nad ně -> opticky plnější dekolt), v ANTM používali i vycpávky na zadek, když potřebovali, aby slečna vypadala plnější :) A ostatně ani štíhlá postava není podle mě na pin-up špatná.

Anonymní řekl(a)...

Či sa Channah so svojou postavou (ne)hodí na hobby-fotenie štylizovaných pin-up fotiek mi príde rovnako absurdné ako sa zaoberať tým, či trpaslíci možu hrať rekreačný basketbal.

Za mňa jej fandím a je krásne, že si našla svoj koníček a oblasť záujmov aj niekde inde, než len poletovaním po show-roomoch komerčných reťazcov ako mnohé iné samozvané módne bloggerky, ktorých jedinou invenciou je to, že na nich už po 146x uvidíte tú istú kombináciu čiernych "slimiek" s čiernou kabelkou, tričkom z HáeMka a roznofarebných balerín (a stádo verných followerov nad tým už po 146x ochká a achká aké je to nadčasové a famózne).

Channi, Hani, kritiku znášaš statočne a ja sa určite budem tešiť na ďalší inšpiratívny članok bez čiernych slim a conversiek.

PS: Najkrajšia fotka je tá, ktorú si použila aj do názvu blogu.
mesneyi

Anonymní řekl(a)...

Haničko, sluší Vám to. Fotky jsou rozkošné, radostné... Zdravím Světlana

Galeb řekl(a)...

mě se to prostě líbí! první várka tedy víc:-)

Anonymní řekl(a)...

Channach fotky jsou v ceskem fashionbloggingu neotrele, dulezite je, jaky pocit mame z toho, co delame. Ze je cesky narod narodem kritickym vime, ze?
Ano, urcite by slo nektere detaily doladit, ale chybama se clovek uci a tak vezte, ze priste uz to bude i pro Vas jednodussi:-)Libi se mi, umite prijmout konstruktivni kritiku, to je velka deviza. Rada Vas ctu a posledni dobou je toto jediny cesky modni blog, ktery me potesi. Mozna by Vas zajimal tento blog, pokud uz jej tedy nesledujete http://www.keikolynn.com/ ma tam mnoho odkazu na milovnice vintage....

Veronika

Anonymní řekl(a)...

Upravuji predchozi - Vase fotky, samozrejme:-)nejak mi to vyklouzlo

veronika

Channah řekl(a)...

Moc děkuji za reakce! Já jsem za konstruktivní kritiku ráda, budu vědět, co příště udělat ještě lépe.

Ale s reakcemi typu "všechno špatně" ani nic dělat nejde, holt sto lidí, sto chutí. A jsem ráda, že sem chodí i ti, kterým se můj styl (nebo pokusy o něj) líbí :)

Veronika: děkuji za odkaz, slečnu znám, ale odkaz na její blog jsem neměla.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Hani, v první řadě chválím celý záměr, je velice příjemné se na takové fotky podívat! Z každé várky fotek mám několik favoritek, které jsou podle mě naprosto super. Už teď se těším na budoucí příspěvky.

Knihu Great American Pin-Up mám dokonale nastudovanou, tak přidám pár svých postřehů, ale je možné, že jsi došla k podobným závěrům po shlédnutí fotek.

Záleží však taky na tom, jestli chceš docílit opravdu co nejvěrnější podobnosti s původními pin-up obrázky, nebo mít prostě sama sebe v jejich stylizaci.

Kreslené pin-upky mají velmi disproporční postavu, takže je težké se jim přiblížit, ať je holka malá a prsatá, nebo vysoká a štíhlounká. Kombinace pekelně dlouhých noh s krátkým vosím pasem a plnými boky a dekoltem má opravdu málokdo :)

Tvou devizou jsou rozhodně dlouhé krásné nohy, které v kombinaci s rozevlátými spodničkami a vykukujícími podvazky dělají dokonalou pin-upkovskou atmosféru.
Myslím že fotky v botech vypadají lépe, než fotky na boso, protože boty (krom toho že jsou velmi stylové a krásné), taky opticky zmenšují chodidlo. Jako majitelka čísla 42 vím o čem mluvím :)

Na rozdíl od většiny ostatích nehodnotím negativně make-up. Odpovídá stylu, stačí se pozorně podívat na pin-up obrázky.

Vzhledem k "šťavnaté" postavě klasických pin-upek, myslím že vycházejí lépe fotky v šatech, oproti fotkám v prádle. Šaty zvýrazňují pas, opticky zvětšují prsa a celkově tvoří efekt postavy přesýpacích hodin.

Tolik moje troška do mlýna, ale jak jsem psala výše, pokud ti nejde o věrnou nápodobu obrázku, tak to vůbec neber v potaz.

Sandra

Anonymní řekl(a)...

Miluju pin-up styl, tedy nenosím ho, jen se některými prvky nechávám inspirovat.
Dle mého názoru se ale Vy v tomto stylu příliš necítíte, myslím, že je to na fotkách dost vidět. Ne že by fotky nebyly pěkné (aranž, feeling, oblečení at.), zadání splňují, ale na mě prostě tak působí, že to "nejste vy", i když jste si jistě focení užila.
To nic nemění na tom, že Váš blog jako jediný fashion blog sleduji a těším se na další článek.
Monika

Channah řekl(a)...

Sandro, moc děkuji za postřehy, veskrze s nimi souhlasím.

Mám opravdu radost, že vás fotky zaujaly a povzbudily k tolika komentářům, vážím si toho! Určitě se chci dál zlepšovat, pin-up styl miluju, ať už v té čisté podobě (které je opravdu velmi těžké dosáhnout, ale baví mě se o to pokoušet) nebo jen jako inspiraci pro letní oblečení (bez tak výrazného make-upu a spodniček).

Zkrátka díky, že sem chodíte a dáváte mi zpětnou vazbu, bez té by blog psát nešel :)

Anonymní řekl(a)...

Koukám co kritiky se tu sešlo. Já ji ale už nepřidám. Mně se i pokračování líbí moc a dychtivě očekávám další. Zvlášť mě uchvátila poslední fotka, z níž dýchá Egypt (asi kvůli podobnosti šatů s křídly bohyně Isis). Jen tak dál!
Adivey

Anonymní řekl(a)...

za mne
1)kdo si hraje nezlobí, takže takovému blbnutí fandím ať je výsledek jakýkoli, pořád je to kreativnější zábava než drbat kolegyně ze sousedního kanclu
2)tenhle typ linek ti nesluší
3) místo květiny bych příště chtěla vidět jak vypadají experimenty s šátkem http://media.tumblr.com/tumblr_lav3wwQDOZ1qzhonz.jpg nebo mašlí http://seablanket.blogspot.com/2010/03/tutorial-tuesday-diy-50s-pin-up-updo.html , domnívám se že by vypadaly pěkně

I.

Heather ♥ řekl(a)...

Mě se to docela líbí, jen si myslím že na pin-up jsi moc hubená.

Ani řekl(a)...

Channah, podle mě jsi prostě mnohem hezčí, než většina pin-upek. A sedí ti víc přirozenost, a přesně jak jsi řekla, pin-up je hodně umělý styl. Proto se to asi některým nezdá.

Jana řekl(a)...

Hani, Ty jsi ten typ, co si může vzít pytel od brambor a stejně mu to bude slušet ;-) Že jsi štíhlá, beru já osobně jako velkou inspiraci. Dobře, typická pin-upka z Tebe z principu nebude už především proto, že ty holky byly svý ve svý době - i kdyby se dneska vyparádila Halina Pavlowská jako pin-up, originál už to prostě nebude. Podle mě by člověk měl nosit, v čem je svůj a cítí se dobře. Doufám, že tam patřím. Aspoň mi ještě nikdo do očí neřekl, že mi to nesluší (že jsem vychrtlá, mi opakuje teta při každém setkání - vešla bych se do ní 2x).
Co se týče nové vizáže, preferovala bych to fialové okolí buď čistě jednobarevné bez vzorečku, nebo třeba s proužky - vadí mi, když sroluju níž a ono se to hýbe :(

Teo řekl(a)...

S takovýma nohama prostě nemůžeš vypadat špatně. Mně se to líbí.

Channah řekl(a)...

Adivey: děkuju, to jsou mé oblíbené šaty (sekáč, jak jinak)

I.: díky za konstrukitvní poznámky. Na šátky určitě také časem dojde.

Audrey: pin-upky určitě byly baculatější, to ale není důvod, proč bych se nemohla pin-upit ;) 100% kopie stejně nikdy nebudu, ani se o to nesnažím...

Ani: určitě, je to styl velice specifický a stylizovaný, ne každému holt sedí.

Jana: tak tak, souhlas :) Díky za připomínku k pozadí, ještě budu dolaďovat.

Teo: dík :)