23. 4. 2012

Velké pin-upení (část první)

Pin-up girl, neboli slečna z plakátu, fenomén především třicátých až padesátých let. Cílem nebyla portrétní nebo jakkoli jinak hlubokomyslná fotka, ale zachycení dobové krasavy v humorné situaci s lehce erotickým nádechem. Obvykle se naivní pin-upce k jejímu velkému údivu přihodila drobná nehoda, která zapřičinila nadzdvižení sukně a naprosto neplánované vykouknutí podvazku. A jéééjda! :) 

S Jirkou Frantálem jsem fotila už jednou plavkové fotky na letišti - pin-up nás oba zjevně nepřestal fascinovat, proto jsme se rozhodli v plodné spolupráci pokračovat. V knize "The Great American Pin-up" jsme zkoumali oblečení, pózy, výrazy a inspirovali se pro následující sadu ateliérových fotografií. Zvláštní poděkovaní patří vizážistce Janě Ryšánkové za make-up a hlavně neocenitelné Kateřině Nejezchlebové za její velké nasazení při asistování (a také za to, že s buddhistickým klidem přežila mou první samostatnou jízdu za volantem).

Zde je první část pin-up fotek, ještě se můžete těšit na další čtyři!

Foto: Jiří Frantál - http://facebook.com/jfrantal     jfrantal@seznam.cz
Make-up: Jana Ryšánková - http://www.salonutrilvu.cz/
Asistentka: Kateřina Nejezchlebová - https://www.facebook.com/profile.php?id=1467511075&ref=ts 








21 komentářů:

Galeb řekl(a)...

ta první a třetí, jsou vážně výborné!

Anonymní řekl(a)...

To je výborné, fotky se povedly skvěle! :-) Nechceš z nich udělat kalendář?
Verunka

Unknown řekl(a)...

Fotky se povedly, dýchají to pravou pin-up atmosférou!!!!

Anonymní řekl(a)...

Sleduji Tvůj blog od začátku a až dnes mě donutil reagovat. Fotograf je šikovný, ale make-up velice nepovedený a pózy křečovité, bez lehkosti. Chybí tomu šťáva, která by tam měla být....škoda

Anonymní řekl(a)...

Je tomu už asi 12 let co jsme s kamarádkou coby dívky na prahu puberty četly v Bravíčku zaručené rady pro získání vytoužených sexy šikmých kočičích očí. Ty máš to velké štěstí, že takové oči máš přirozeně (předpokládám, že sis neroztahovala oční víčka prsty apod., jak tam psali). Proto mi dokreslení šikmých linek příjde už moc. Na celkových fotkách to ale není příliš znát (spíš na FB). Fotky mi připadají nádherné, moc se Vám to všem povedlo a těším se na další. Tentokrát i špulení vyšlo, gratuluju! :-))
Adivey

Anonymní řekl(a)...

Krásný fotky!

Madeleine řekl(a)...

Ty poslední dvě fotky jsou výborné =)

Channah řekl(a)...

Moc děkuju za reakce!

Adivey: tyjo, to jsem netušila, a to jsem Bravíčko poctivě čítávala! Já si tedy jako dítě umanula, že budu mít zlaté vlasy, tak jsem si je "zlatila" doma pod lampičkou. Mělo to asi stejný efekt, jako to roztahování očí :D

Magdalena řekl(a)...

Já souhlasím s níže napsaným. Z fotek jsem byla trochu zklamaná, hlavně ten make up, ale i celkově, také mi to připadá takové křečovité a pro mě to pin up atmosférou teda moc nedýchá. Ale šaty jsou super a sluší moc.

Channah řekl(a)...

Magdalena: díky za názor. Osobně si myslím, že pin-up pózy prostě trochu křečovité jsou, viz třeba http://3.bp.blogspot.com/-88XYx8DvaSE/Tkp364oQxwI/AAAAAAAAAZw/iCDVY07BXqI/s1600/Pin-Up-Girl-pin-up-girls-5378658-1024-768.jpg a další. Ale určitě je stále co zlepšovat :)

Anonymní řekl(a)...

Souhlasím s tím, že 1. a 3. nemají chybu. Vypadají úplně jako namalované!
A skvělý výběr barev! :)

Bafos řekl(a)...

Ty třešňové jsou skvělé !! :)

Eliška řekl(a)...

Ty fotky jsou skvělé a dovedu si představit jak jste si to všichni užili. Za mě vede rozhodně ta třetí, ta je tak úžasně naaranžovaná a přímočará:-). Ale když koukám na první a poslední, tak sem mi tam něco nezdá. Poslední mi přijde upravovaná? Máš tam hrozně dlouhá taková neforemná stehna. U první pokud neni upravovaná bych se asi vyhla příště té poze. Taky mi přijdou nepřirozeně dlouhá stehna a jak držíš levou ruku dělá ti to divnou postavu. Jsi hodně štíhlá a dává to pocit, že nemáš žádně boky. Ale jinak se mi to moc líbí.:-)

Channah řekl(a)...

Opět moc děkuju :)

Eliška: Upravované to myslím nebude, já mám prostě dlouhé nohy, tak možná zkresluje ta póza. U první souhlasím, že by se našla lepší, tady se mi někam ztratil pas (který vážně mám ;)

Anonymní řekl(a)...

Není mi pomoci, do pin-up to má daleko. Možná jiné pózy, takové ty překvapené výrazy, je to dost strnulý. Z originálů vždycky čiší akce... + bych přidala dobový účes...

Channah řekl(a)...

Anonymní: třeba ve stylu Betty Page? ;) http://www.retrocrush.com/babes/bettie/59.jpg

Anonymní řekl(a)...

Mě tedy účes dobový přijde, zvlášť pak ofinka!
Co se nohou týče, upravované určitě nejsou, myslíte snad že by fotograf záměrně protahoval stehna? *LOL* ;o)))

Lanevra řekl(a)...

Já se v tomhle období moc nevyznám, ale fotky se mi líbí. Vypadáš na nich tak nějak roztomile.
Moc se mi ale nelíbí ta v plavkách, tam jsi trochu jako prkno. Ty sukně a případně spodnička dělají hezké, ženské tvary.

Anonymní řekl(a)...

Jéééje, slečno, já vám to musím říct... máte moc krásný oči... chválím a částečně závidím :D
Anička

Anonymní řekl(a)...

Bettie Page? Ani omylem :/
Slusi ti to, ale nema to drajv. Charisma. A pak ty pinapky. To byly zeny do skrinek v satnach vojaku, automechaniku... A byly to proste trochu macandy :)
Kukuru

Channah řekl(a)...

Lanevra: souhlas, plavkovou jsem nakonec dala pryč, opravdu mě ta póza dělala divné věci s postavou...

Kukuru: odkaz na Betty Page byl příklad k účesu (který se tu nezdál dost dobový), jako Betty fakt nevypadám ;) S macandama souhlas, jak jsem psala vedle: pin-upky určitě byly baculatější, to ale není důvod, proč bych se nemohla pin-upit - 100% kopie stejně nikdy nebudu, ani se o to nesnažím... Ale baví mě to velmi :)