6. 4. 2012

Zajíček v své jamce dřepí sám!

Velikonoce pro mě vždy byly matoucí - zvlášť tedy naše lidové tradice. Vejce mi nechutnají a výprask od bandy koledníků mě také nikdy nenadchl. Pozitivní je samozřejmě to, že se jedná o svátky jara, ale veškeré to radostné bzučení, pučení a sálání si dokážu užít i bez speciálního svátku. 

Nejhorší chvíle s českými lidovými zvyky jsem zažila v jazykové škole v britském Canterbury ve třídě plné cizinců. Všichni o překot líčili své národní tradice, většinou v podobě velikonočních zajíčků, kteří nosí dobroty, popřípadě je schovávají do trávy, aby je tam děti později nadšeně hledaly. A teď já do toho s morbidní historkou o tom, jak české a moravské ženy malují kraslice, aby později přišli mládenci a "bili je spletenými vrbovými větvemi" (lépe jsem to přeložit nedokázala), takže ubohým ženám nezbývá, než své pracně vytvořené výrobky odevzdat a nechat si jen jelita a prázdné ošatky. Následovalo velmi dlouhé ticho. Pokusila jsem se svůj popis vylepšit tvrzením, že ono bití je spíše symbolické a že se ženy můžou bránit vodou nebo voňavkami, ale štědrým králíkům jsem konkurovat nedokázala. 

Proto mám pro vás velikonoční dárek - a jak jinak než s králíkem! Užijte si krásné svátky jara a kupte si něco hezkého na sebe, ať vás velikonoční beránek nepokaká ;)

foto Lenka Adamová - http://adamova.deviantart.com/









Pokud se vám přání líbilo, klikněte na obrázek, po otevření uložte (pravé myšítko), napište v editoru vlastní text dle libosti a pošlete, komu chcete ;) (můžete mi i přimalovat knír, já to přežiju).

13 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

kawaii :-D v tomhle tě měli tenkrát chytit ti policajti ... povozila by ses v malovaném autě a možná bys navštívila i některá zajímavá oddělení místních zdravotnických zařízení :-)

Jeannette řekl(a)...

Jaký úžasný králík:)

Heather ♥ řekl(a)...

Máš krásné boty! A něco nového si určitě koupím ;)

Anonymní řekl(a)...

Jééééééééééééé to je nejevtipnější a nejmilejší přání co sem si přečetla. A ty tvoje uši no fakt podoba s králíkem co máš v náručí :-D p.s. já taky Velikonoce neprožívám. Vymrská mě jen přítela symbolicky abych neuschla jinak by nedostal čokoládového zaju :-) Krásný jaro všem ! Ivette

Vita řekl(a)...

Děkuji mnohokrát, takhle krásné přání mi zvedlo náladu. Tedy přeji co nejméně jelit na inkriminovaných částech těla a aby se německý druh zajíců, kteří nosí čokoládu, rozšířil i k nám. :)

Anonymní řekl(a)...

Super přáníčko, králíček je tutununu!

Anonymní řekl(a)...

Krásný, všechno krásný :o)
Přeju krásný Velikonoce!

Anonymní řekl(a)...

No tak to je ovšem dokonalé! Nádherné fotky, úžasný obleček, roztomiloučký králíček a krásná Channah :) Výborné, úplně mi to vykouzlilo úsměv na tváři:)
Verunka

Anonymní řekl(a)...

Nápad moc hezký a originální, přání také hezké. Škoda, že kvalita zpracování fotek nesahá nápadu ani po paty. Fotografka se má co učit, i když je to prozatím jen "amatérka". Fotografie jsou nežádoucně přesvícené a neostré. Ovšem vše kompenzuje Hanky krása a úsměv. :)

LemurKata řekl(a)...

Krásné Velikonoce i tobě!:)

Anonymní řekl(a)...

Výborná péefka, rozhodně mi zlepšila náladu :)

Channah řekl(a)...

Moc děkuji všem za reakce, doufám, že jste si Velikonoc řádně užili!

Anonymní 7.4.: Slečna fotografka je mladičká, půjde teď na střední fotografickou školu, kde si jistě všechny technické věci vypiluje - já v ní vidím velký potenciál a moc dobře se mi s ní fotí :)

Anonymní řekl(a)...

České velikonoce osobně považuji za něco šíleného a nestoudného. Být bita a ještě za to dát odměnu?! Po pravdě asi 10 let u mě doma koledník žádný nebyl. Manžel mě miluje, ví, že to nesnáším, a nikdo jiný k nám nechodí.