26. 7. 2012

Jak cvičiti psa

Hned na úvod přiznávám, že nemám toho nejvychovanějšího psa pod sluncem. Způsobná chůze na vodítku je pro Zorku disciplínou velmi náročnou - buď se nechám tahat, nebo musím co čtyři vteřiny výhružně zavrčet "k noze!". Malé psy Zorka blahosklonně ignoruje, zatímco na velkých si štěkotem   dokazuje svou morální převahu. Skrytě si přeji, aby ji nějaký velký pes konečně pořádně vystrašil - obvykle ale potkáváme vyrovnané jedince, které štěkající šprček zmítající se na vodítku nemůže rozhodit. Ano, chodily jsme na cvičák - Zorka celkem rychle všechny povely pochopila a následně usoudila, že se jí poslouchání málokdy vyplatí. Takže pokud nemám po ruce kus buřtu, většinou psychologickou hru o příkaz prohraji. Ne nadarmo se říká, že se necvičí pes, ale pán; a já jsem sama vycvičená pramálo. Dnes se tedy pokochejte fotkami mého jednočlenného psího spřežení - iluze spořádaného psíka na procházce s dámou padla hned v prvních minutách focení...

Top Dorothy Perkins - sekáč, 145Kč; sukně Atmosphere - sekáč, 120Kč, pásek - sekáč, 20Kč, klobouk Kappahl - výprodej, 100Kč, kabelka - sekáč, 39Kč; boty - e-bay 6,5 libry; foto Moňyčka






13 komentářů:

Stania řekl(a)...

Jsi kouzelná!

Anonymní řekl(a)...

Moc ti to sluší. Jinak mám dojem, že jsi psala, že Zorka je z útulku? Taková ta neklidnost a neposlušnost bývá prý daní tím, že pes byl někdy stresovaný nebo se mu nikdo nevěnoval nebo brzkým odstavením od feny. Mamka si nedavno pořídila štěně a já čekala, že to bude jak s dítětem, ale kupodivu ač je jako každé štěně zvědavé a divočejší, povely vnímá a kupodivu ani neloudí a nečurá a nedělá, kde nemá. Bylo dlouho u psí mámy a paní z chovné stanice se o psy fakt starala. Ještě je tu teda povaha psa samozřejmě. Ale kamarádka měla psa z množírny a to byl takový vystresovaný chudáček, něco ho naučit byl boj. Je smutné čeho se občas lidé na zvířatech dopustí.

A jsi odvážná vzít si bílou sukýnku a punčošky :D Jak dopadly?

Anonymní řekl(a)...

Wow!!!!Presne v tomto stylu jste nejnadhernejsi! Ddrzte se ho. Verna ctenarka Veronika

Jeannette řekl(a)...

Tohle ti tak moc sluší.. Vhtěla bych potkávat více takhle krásně oblečených slečen/dam/stařenec :)

Sabina řekl(a)...

Moc ti to sluší, ale docela se divím, že si na procházku s neposluchou bereš bílou sukni :) Já pečlivě vybírám tmavé/ne-moc-nové/špatně-roztrhatelné oblečení, i když venčím "jen" potkany.

Anonymní řekl(a)...

Druhá fotka je dokonalá. Ale sluší Vám to na všech!
P.

Shraven řekl(a)...

Jste obě krásná stvoření :-)

Channah řekl(a)...

Moc děkuju za reakce!

Sukně a punčochy vyvázly bez větších následků - když je sucho, tak otisky Zorčích tlapek nejsou skoro vidět, respektive se snadno opráší. A co se punčošek týče, Zorka zásadně skáče co nejvýše, tj. to většinou odnese sukně :D Horší je vítání doma, to se nejradši opře o nohy a slatně sjíždí drápy dolů, to je pak s jakýmikoli punčochami amen.

Jinak Zorka není myslím vystresovaná z útulku, byla tam chvíli a předtím patřila nějakému panu bezdomovci, který se o ni sice nestaral, ale ani ji netýral. Zorka je prostě divočák, který by potřeboval pevnou ruku a důsledný výcvik. Abyste ale nenabyli dojmu, že je Zorka otravný pes - není, je sice dost živá, ale nic moc si dovolovat nesmí (a štěká jen na ty velké psy, jinak je zticha). To abych uvedla na pravou míru všechny ty pomluvy, kterýma jsem ji zahrnula ;)

Plazmový hořák řekl(a)...

No je pravda, že jsi chuderu popsala, že to může působit, že je nezvladatelný rebel :D
Ale je tak milá...

Anonymní řekl(a)...

Nádhera. Prostě nádhera. Myslím, že toto bude můj nejobdivovanější prázdninový outfit .-)
Enka

Unknown řekl(a)...

Ahoj, nepřemýšlela jsi někdy o tom, že bys napsala článek, co tě v módě inspiruje? Docela by mě to zajímalo :-)

Johanka řekl(a)...

tak vidím, že Zorka je podobná jako náš Čiko. ten taky nemožně tahá a vůbec mě neposlouchá. Ovšem ve volné přírodě(a to si na něm cením.) je poslušný.
Chdoila jsem s ním už na 2 svičáky, tam vždy poslouchal na slovo a jak jsme odešli, už zase zapomněl co znamená věta "ke mně!"...Takže tak.
A tobě to sluší, Zorce taktéž.

Anonymní řekl(a)...

Moc vám to sluší a pejsek je úžasný i jeho fotky. Je zrovna jako naše Bety, ta je také z útulku i povahu má stejnou. Ale ta štěká i na malé psy. Moc zajímavé články, ráda je čtu.