8. 7. 2012

Lov na kladné vlaštovky

Že to na českých ulicích nebývá s nápaditostí žádná sláva je už asi veřejným tajemstvím. Převládá bezradnost, obava vyčnívat z davu a strach z barev. Kritických článků najdete na internetu hodně, například na Módním pekle (které má sice mnohem širší záběr, než jen kritiku, ale tou je asi nejznámější). Pozitivních příkladů je pomálu, lovit krásné oblečení na ulicích je věc nesnadná. Přesto ale na ulici čas od času vidím kladné vlaštovky, které se nebojí a experimentují s barvami a netradičním stylem. Proto jsem se rozhodla uspořádat na tyto kladné vlaštovky lov beze zbraní a pochválit je před nastoupeným čtenářstvem. Buďte prosím shovívaví, vyžadovalo to odvahu modelek i fotografky - a jsme tu "mezi nebem a zemí", takže drobné prohřešky proti nebeské dokonalosti pomíjíme :)

Při lovení nastala klasická situace: Nevezmu si foťák = potkám 2-3 zajímavé modely. Vezmu si foťák = míjím jen zástupy legín a vytahaných triček. V dnešním prvním díle lovu (hodlám v lovení pokračovat) najdete zatím čtyři příspěvky - dvě mé "kořisti" a dva příspěvky zaslané čtenářkami. Tímto vás tedy prosím, jen klidně posílejte své úlovky kladných vlaštovek, nebo své vlastní kreace, ať mám krásných příkladů co nejvíc :)


1) Maminka s holčičkou - málem jsem si vykroutila hlavu, když jsem je míjela. Naštěstí jsem měla foťák s sebou a paní se nechala "ukacat" - miluju ty barvy a to, jak růžová spojuje oba modely. Navíc ty modré šatičky jsou prostě úchvatné!


2) Další maminka, tentokrát s kočárkem - září barvami, má sukni a pěkné boty, na hlavě barevný šáteček (není na fotce moc vidět). A pak ať někdo říká, že matky s kočárkem musejí vypadat jen uštvaně a zanedbaně ;)


3) Příspěvek od čtenářky Páji - ty šaty a jednoduchá čistá barevná kombinace jsou báječné - určitě na promoci (?) zářila.


4) Tenhle úlovek od čtenářky Lucie mě dostal - dámy jsou ztělesněním elegance, ale děti jsou prostě dokonalé :))

5) Na závěr něco z vlastního rybníčku - fotka z galerie Glance4art  a mé oblíbené čínské šaty.


13 komentářů:

Bára řekl(a)...

Příjemně optimistický článek :-)
A vzhledem k tomu, že se posledního dva a půl roku vyskytuju na ulicích jedině s kočárkem a dětmi, těší mě fotky krásně oblečených maminek o to víc :-)Jen ať je vidět, že nejsme jen uhoněné a rezignované cuchty! :-)

KOSMETICKÝ KOKTEJL řekl(a)...

Všechny vlaštovky jsou krásné!
Nejvíce se mi však líbila slečna Pája, její retro námořnické šaty jsou přesně podle mého vkusu :-)
Dámy v kloboucích jsou však také nádherné a zaslouží si pochválit :-)

Anonymní řekl(a)...

Moc hezké úlovky!
Sukně na první fotce mi přijde na můj vkus až moc divoká, ale je opravdu originální. Jinak se mi spojení barev líbí. Druhá paní je skvěle optimistická. Třetí šaty jsou nádherné. Dámy na čtvrtém obrázku si musely vyjít na nějaký retro sraz :D Je to krása.
A vaše šaty jsou nádherné, takové bych brala hned.
Blue

Lucka řekl(a)...

Ty modré šaty jsou krásné, ale na promoci absolutně nevhodné.

Unknown řekl(a)...

puntíkované šaty jsou krásné, jestli si to slečna přečte, můžu ji poprosit o informaci, odkud je má? děkuji :-)

Papajka řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Papajka řekl(a)...

Roseline Flower: Jsou šité na míru (příbuzná je švadlena) podle této předlohy http://static.ykbstore.com/v/vivienofholloway/products/983a9ec422db23e5fbaec74fc8ab1543.jpg

Švadlena je 20 minut od Prahy, klidne poskytnu kontakt;)

Přibližná cena do 2 tisíc.

Unknown řekl(a)...

Papajko, děkuji za reakci
bohužel do Prahy mám daleko, takže bych kontakt nevyužila, ale i tak děkuji

Anonymní řekl(a)...

Jsem lehce zklamaná. Rozhodně se u žádné z dam nejedná o peklo, ale...
První maminka vypadá fajn (vytkla bych jí tu jen květinu, ta už je příliš), nicméně šatečky malé princezny vypadají jak od amišů, druhá maminka je sice sympatická, ale její styl je naprosto neoriginální a ani jí to nedělá zrovna dvakrát pěknou postavu (a ty boty jsou hrozné, to pardon), šaty ze třetí fotky jsou opravdu krásné a dámy na posledním snímku jsou taky hezky vystrojené, ale upřímně řečeno... vypadá to na nějaký retro moto sraz (nebo něco podobného) a to bych v tom případě nehodnotila, to běžně určitě nenosí.

Jinak ale nápad článku se mi moc líbí a jen tak dál :).

Katka řekl(a)...

Moc hezký nápad. Klidně jich můžeš publikovat více :). Těm maminkám to fakt hrozně sekne.

Channah řekl(a)...

Zdravím všechny a přeji krásné léto, byla jsem teď týden pryč na dovolené, tak reaguji s lehkým zpožděním...

Děkuji za reakce, určitě hodlám v lovu na kladné vlaštovky pokračovat, zrovna dneska jsem "ulovila" báječnou 87 letou dámu, strčila svou elegancí by do kapsy kdejakou slečnu.

Rozhodla jsem se fotit i mobilem, kvalita nebude tak zářná, ale bude víc fotek - hlavně bych chtěla nafotit víc různých stylů, retro je mi sice milé a vlastní, ale často se mi líbí i naprosto odlišné styly a nápady. Znáte to: sami byste si to na sebe nevzali, ale dotyčná(ý) v tom září jak supernova. Takže: zůstaňte naladěni!!!

Sabina řekl(a)...

Nádhera, krása!!

Anonymní řekl(a)...

Všechny vlaštovky jsou úžasné. Nejvíce se mi líbí ta první. Zajímalo by mě, kde se dá taková sukně koupit.
Díky za inspiraci.