28. 11. 2012

Krátká pekelná úvaha

Nejčastější věta, kterou jsem si v poslední době vyslechla o svém novopočeném působení na Módním pekle, zní: "No tak to si budu muset dávat pozor, co mám na sobě, když s tebou někam půjdu!" Dámy a pánové, klid! :) Nejenže sama nejsem stále a jen nebeská (odtud také název tohoto blogu), nepovažuji se ani za arbitra vkusu. Jak vtipně poznamenala jedna má kamarádka na výše uvedenou obavu: "Nebojte se, já s ní byla na obědě a prošly mi i modré džíny." Než bych se začala pohoršovat nad konkrétní osobou, vždy si vzpomenu, jak jsem si zabouchla klíče a běžela přes město v teplákách, mikině a pantoflích. Nebo jak každý pátek chodím ob tři domy na pilates ve sportovním. Tím klíčovým slůvkem je právě "konkrétní" - ani články na Pekle, které se zabývají kritikou oblečení na ulici (a není jich ani většina, i když je pro ně Peklo asi nejznámější) nejsou o strefování se do konkrétních osob, ale o poukazování na obecné nešvary příkladem vyfoceným z ulice. Takže kdyby mě někdo vyfotil, jak běžím po ulici v pantoflích a použil onu fotku jako příklad nevhodného obutí do města, měl by svatou pravdu :)

Ale dost úvah, určitě jste zvědaví na nějaké to oblečení, dnes si dáme růžovozelenou kombinaci. (Laskavě pomiňte lehce hanbatý záběr na schodech, všimla jsem si toho podhledu až na fotkách a bylo mi líto je vyřadit - fotek, kde má Zorka uši nahoře, není věru mnoho :)

Sukně: sekáč, 69Kč; svetr: e-bay, 350Kč; kožená brašna - ebay, 28 dolarů; boty - sekáč, 250Kč; náhrdelník - dárek. Foto Allia.






11 komentářů:

Jana řekl(a)...

wow! tak tahle kombinace barev ti opravdu moc sluší!

Anonymní řekl(a)...

Je to moc hezké a líbí se mi kombinace s oblečením ze "sekáče" ráda ji také využívám. Jinak by móda opravdu stála nekřesťanské peníze...
Mnoho zdaru Liba

Jana řekl(a)...

Taková novodobá pin-up fotka, akorát místo punčoch s podvazkem jsou punčocháče, no ;)
Kombinace růžové a zelené vypadá zatraceně dobře!

Veronika řekl(a)...

Moc hezká kombinace, tyhle barvy ti sluší a líbí se mi náhrdelník. :)

JINA řekl(a)...

Krááása:)))

Anonymní řekl(a)...

"Články, které se zabývají kritikou oblečení na ulici, nejsou o strefování se do konkrétních osob, ale o poukazování na obecné nešvary příkladem vyfoceným z ulice. Takže kdyby mě někdo vyfotil, jak běžím po ulici v pantoflích a použil onu fotku jako příklad nevhodného obutí do města, měl by svatou pravdu "
TÍMHLE prosím začínat každý článek o čemkoliv, jako principu kritiky. A pro jistotu tím ještě každý článek zakončit. A ve vašich příspěvcích na Módní peklo prosím napsat navíc tučných písmem - značná část diskutujích totiž pořád nechápe princip neosobní kritiky. Pes je fešák.

Anonymní řekl(a)...

Tahle kombinace barev by mě nenapadla, ale vypadá to překvapivě dobře a k vašemu barevnému typu se hodí. Tleskám!

Adivey řekl(a)...

Hehe, dnes jsem měla na sobě stejnou barevnou kombinaci. Akorát opačně - starorůžový svetr a zelenou sukni. :) Ale neměla jsem tak doladěný náhrdelník. ;)

Anonymní řekl(a)...

Jůů tak tohle mi prosvětlilo pošmourné odpoledne :-) Moc vám to sluší a pejčici také! :-D a story o vás v teplákách mě fakt pobavila. Já taky nosím elegatní věci a nedávno spolužačka řekla: Nosíš vůbec někdy tepláky ? :-D tak jsem jí oblažila historkou jak sem dříve nenosila nic jinýho + ještě kšiltovku :-D no nevěřila mi..a kydž sem měla na nohou takový boty na šněrování něco na styl Martensek , tak se zase tázala, kde mám na těch botech nějakou mašličku :-D

Anonymní řekl(a)...

""Články, které se zabývají kritikou oblečení na ulici, nejsou o strefování se do konkrétních osob, ale o poukazování na obecné nešvary příkladem vyfoceným z ulice."
Ano, také s tím naprosto souhlasím a jsem ráda, že to konečně někdo jasně vyjádřil!
Krásné fotky, barva toho svetru vám ohromně sluší, úplně vám září oči :) A Zorka je dokonalá! :D

Anonymní řekl(a)...

Se Zorkou si jste čím dál tím víc podobnější :-D