25. 1. 2013

Murphyho volba

Dnes jsem byla na cestě po městských pochůzkách důrazně varována výstražnou cedulí: "Pozor, se střechy padají rampouchy, přejděte na druhý chodník!" Podívala jsem se nahoru, kde se opravdu tetelily nabroušené rampouchy, a v duchu jsem poděkovala za ohleduplné upozornění. Přešla jsem tedy na druhý chodník a tam už na mě čekala další cedule: "Nebezpečí pádu ledu a sněhu, přejděte na druhý chodník!" Jako oslík mezi dvěma hromádkami sena jsem chvíli zvažovala, jestli je lepší dostat do hlavy rampouchem, nebo sněhem a ledem a nakonec jsem se rozhodla pro silnici uprostřed. Toto šalamounské rozhodnutí mě těšilo do chvíle, kdy proti mě jelo auto a obě strany silnice byly v tu chvíli lemovány vysokými zledovatělými horami odhrabaného sněhu bez možnosti vrátit se zpět na chodník. Nakonec jsem se ale přeci jen na chodník dopracovala a učinila tak rozhodnutí, že je lepší zahynout nejistým rampouchem než pod koly jistých pneumatik. Ať žije zima!

Manchestráky - výprodej Marks and Spencer, 350Kč; svetr - výprodej Orsay, 300Kč; boty - Baťa, 1990Kč; hacafrak 100% kašmír - sekáč, 220Kč; foto Allia





6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Vidím v tom jisté jediovské charakteristiky :D
A za Zorku 100 bodů hore! :D
Morgysz

Channah řekl(a)...

Aby člověk na ulici přežil, musí si osvojit jisté speciální schopnosti...

Dekri řekl(a)...

Hlavně, že jsi vše zvládla, občas je to ve městě plném takových cedulí boj o holý život - pozor rampouchy padající ze střechy, chodník v zimě neudržován . . . a tvůj hacafrak je úžasný!

Anonymní řekl(a)...

Dost nepříjemné - mimochodem, ta hrubka v ceduli byla také? :) Nedivila bych se.

Channah řekl(a)...

Dekri: Děkuji!

Anonymní: Ono je to celé ještě zajímavější - pokud myslíš "se střechy". Na původní ceduli bylo "ze", ale někdo to ručně přeškrtl a napsal "se". Což není hrubka, ale starší způsob, kdy se ještě povinně rozlišovalo "s/se" (povrchu) a "z/ze" (zevnitř). Takže jsem si představila rozhořčenou starou paní nebo pána, jak naopak tu původní "hrubku" opravují :)

HaLucie řekl(a)...

Prej hrubka... :D