18. 4. 2013

Besídka

Popíjím čaj z mařížského hrnku, okusuji "klas kukuřičný, křehký, krásný, kusjeden" a připojuji se na wi-fi s názvem "Smrt_komunismu". Vítejte ve sklepácké Besídce, slavonickém hotelu a restauraci. Po prvním letošním slunečném víkendu, který jsem zde strávila, mohu Besídku jen nadšeně doporučit - pod rekonstrukcí goticko-renesančního domu v blízkosti slavonického náměstí je podepsán Roman Koucký, v každém z osmi pokojů ale najdete individuální otisk jednoho z jejich sklepáckých patronů. Já jsem přebývala v pokoji "pan Boháč" - abych citovala Jana Kratochvíla: "Zamlouvám si Vávru. Ale přijdu se okoupat do Boháče…". Koupelna je v tomto pokoji opravdu působivá - temná, jen spoře osvětlená místnost s dominantním monolitem vany kupodivu nepůsobí depresivně, spíš navozuje pocit tajného nočního koupání (pusťte si Night Swimming od R.E.M., získáte ten správný dojem). Fotky všech pokojů si můžete prohlédnout zde: http://www.besidka.cz/ubytovani/  Různé vtípky a šťouchance na vás budou vyskakovat ze všech koutů hotelu (třeba rozbité zrcátko, které vám na toaletě restaurace úslužně nastaví smrtka), po odjezdu ve vás nezbytně zbude otázka, jaké by asi bylo ubytování v ostatních pokojích... a hned máte důvod pro sedm dalších návštěv Slavonic.

P.S. V restauraci je bezpečné objednat si hamburger a pizzu (ta je opravdu výborná) - těstoviny měly za sebou zjevně delší osobní historii, než bych vítala.

koupelna vol. 1
  koupelna  vol. 2
  koupelna  vol. 3
 strop pokoje
okno prosvěcující velkoplošnou fotografii rodiny pana Boháče
 Dharma poníci (to už je jiný slavonický dům)
 Energeticky náročný a větrný výlet k bunkrům
All you need is love!
 Ještě jedna koupelnová, pro potřeby blogu z pochopitelných důvodů ořezaná ;)

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Krásný šátek na hlavě

Anonymní řekl(a)...

Na té poslední fotce jste kouzelná. :) M.

Jana řekl(a)...

Jéééé, tak to už jsi skoro za rohem :D Mou rodnou domovinou je Telč. Bohužel ale nevím o něčem tak působivém tady u nás, snad leda Hotel u hraběnky. Případně přijet v létě a přespat pod stříškou u rozhledny ;)

Anonymní řekl(a)...

Besídka je naše oblíbená, spali jsme tam 4x, pokaždé v jiném pokoji. Každý pokoj je originální, ale Vávra nejlepší.