14. 7. 2013

Borovanské borůvkobraní

Dnešní neděle patřila výletu do Borovan na tradiční slavnost borůvkobraní. Kdo (jako já) čekal stánky nacpané borůvkovými koláči a jinými dobrotami, mohl být lehce zaskočen - v areálu bývalého kláštera probíhal jarmark se vším všudy, občas aby člověk borůvky hledal ostrozrakem (ale kdo hledal, našel borůvkové knedlíky, koláče, šťávy, dokonce i borůvkové daiquiri nebo vodní dýmku...).




  To vše prokládané všelikým doprovodným programem pro děti i dospělé, my stihli zrovna hudební vstup ve stylu zlatých osmdesátých (která si ráda odpustím ve všech formách). 





A všude samozřejmě davy lidí - nemohu si odpustit myšlenku: dámy, kam už si safryš chcete vzít letní šaty, než na slunný nedělní výlet na jarmark do klášterní zahrady? Hodně lidí určitě přijelo na kole, ale podle počtu zaparkovaných aut jich nebyla většina... Tak příště, ale už! :)


Prošla jsem zběžně stánky s vařečkami, kořením, klobouky, šmuky... a na místě se zapíchla až u stánku, ze kterého na mě mrkly plakáty s pin-upkami. Ukázalo se, že majitelka, Aneta Švecová (Anet Dekor) je čtenářkou mého blogu - jak milé zjištění :) Maluje, vyrábí zdařilé steampunk šperky, zápisníky a spoustu dalších věcí - a stejně jako já obdivuje zlatou éru pin-up. 



Bavilo mě pozorovat kolemjdoucí ženy, jak okukují koketní krásky - inspiraci je možné nalézt i na nedělním výletě v Borovanech :)




Já jsem k poctě borůvkám zvolila šaty (jak jinak než) fialové a široký klobouk, který se na slunci víc než hodil... Omlouvám se organizátorům za způsobené zmatky, ale ten strašlivý neonově oranžový papírový náramek, který jsem byla zřejmě povinna nosit, jsem strhla hned za vchodem - nebudu chodit jak okroužkovaný kanár :))






A když už jsme v předminulém článku propírali ty podvazky - na blog se v prádle nefotím (čestnou výjimkou je samozřejmě neposlušná sukně a podvazek na pin-up fotkách), ale alespoň takto decentně pás, o kterém jsem se v komentáři pod článkem zmiňovala: Kiss Me Deadly Van Doren a nylonky z e-bay.


14 komentářů:

John Beer řekl(a)...

Škoda, že jsem raději nejel do Borovan než na Máj... Ta paní tam, to bych tam asi ztvrdnul hodně dlouho... :-)

Adivey řekl(a)...

Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo nelibě nese neladící náramko-vstupenky. Ne že bych čas od času nevyrazila jako vágus kašlající na módu; hodně často taky jezdím někam na kole, což je, pravda, velmi limitující, ale když už se precizně vyladím, je otrava nechat si to kazit nápadným papírovým náramkem. Trpěla jsem to dosud jen proto, abych nebyla za snoba, ale když nás to bude bojkotovat více, jdu do toho! Díky Channah!

hwjezdarka řekl(a)...

Moc pěkný! Až na tu reklamu na myslivce... :oP

Channah řekl(a)...

John Beer: no děkuji - tedy asi :))

Adivey: Nuž v boj! Nuž v boj! :D

hwjezdarka: Strašidelné, že? Zajíc s parohy, to jsem nemohla nevyfotit...

Gudrun řekl(a)...

Dobry den. Napsala jsem o vasem blogu clanek na svem blogu pekelnebahno.blogspot.cz. Myslim ze by vas mohl zajimat a rada by jste reagovala v nasledujici diskusi. Preji hezky den Gudrun

Unknown řekl(a)...

Ten zajíc s parohy není zajíc s parohy, ane pivoň.
I zde musím obdivovat tu eleganci: parné léto a punčochy, já dokud není pod nulou, tak na sebe tu umělotinu prostě neoblíknu, dáma nedáma....

Channah řekl(a)...

Gudrun: děkuji za odkaz - ono asi není moc na co reagovat, můj blog a styl Vám trhá žíly, jiným se zas líbí a nacházejí v něm inspiraci, tak to zkrátka chodí... Jediné upřesnění k orientálním kostýmům - pro kritiku by bylo lepší zvolit opravdu kostým na orient (na mém webu www.khalida.cz jich je dost) a ne na flamenco fusion (ta první fotka není orientální kostým samozřejmě vůbec, ale fantasy focení s korzetem, zřejmě jste ji tam dala nedopatřením.) To je ode mě vše, přeji všem pěkný den :)

Anonymní řekl(a)...

Ke článku - přijde mi, že tě ty šaty dělají zbytečně "hranatou".
-za borůvkový koláč chtít 130 Kč je oprávněné, pokud si prodejce vypěstoval a vyrobil vše včetně pšenice - a z ní mouky, mlíka a droždí (atd).
Ad Gudrun, nechápu smysl toho článku, ani toho webu, tvá reakce Channah je rozumná a jsem ráda, že ses tím nenechala rozčílit a nezačala ses "obhajovat" na tom "webu", což byl asi účel...
Nechápu, že někdo dá tolik úsilí do očerňování a házení bláta na druhé.

Anonymní řekl(a)...

Gudrun toť precizní návod jak se při výzvě k souboji propíchnout vlastním kordem...nicméně tkví v tom zajisté kus mistrovsví...

Anonymní řekl(a)...

Channah, fandím ti a hrozně se mi líbí, že se nejen umíš neotřele a krásně obléknout, ale ještě dovedeš s nadhledem a grácií reagovat na trolly. Jen tak dál a nenech se vytočit! :-) O.

Ajka řekl(a)...

Borůvkobraní neznám, musí to být super akce:-))
Ajka

Channah řekl(a)...

Díky moc všem :)

A děkuji za vyjádřenou podporu, nicméně trolly je lepší neřešit. Gudrun bych se začala vážně zabývat v momentě, kdy by se obtěžovala pracovat s fakty a ne se svou fantazií (a přinejmenším navštívila mé taneční stránky pro fundovanou kritiku mého tanečního vzdělání a výsledků). Což se ale nestane, takže tímto směrem energii vydávat nebudu :)

Anonymní řekl(a)...

Super oblečení, moc ti sluší. Kalhoty skoro nenosím, sukně a šaty miluji, ale do retra jsem tolik nepronikla, nicméně se mi to díky tobě velmi zalíbilo, že musím vážně o něm uvažovat. Jen abych si trochu rýpla, ty punčochy na fotce nejsou ale pravé nylonky, jsou to strečovky, taky je normálně nosím, ale nestrečové nylonky, které mám k společenským událostem (např. Clio 602 RHT) vypadají úplně jinak (úžasně).

Channah řekl(a)...

Díky moc, to mě moc těší :) Rýpat ale netřeba, neboj, nylonky poznám - tyhle mají kontrastní lem z jiného materiálu, pod ním (na fotce tedy až v rohu) jsou to klasické nestrečové nylonky... Od Clia žádné zatím nemám (jen od Gia), nejradši ale nakupuji nylonky na e-bay, občas se poštěstí i staré FF ještě v původním obalu, to je pak pravá lahůdka :)