22. 9. 2013

Test punčoch na podvazky

Po velkém ohlasu na můj poslední podvazkový příspěvek "Jak na podvazky" jsem se rozhodla punčochám a podvazkům věnovat na blogu víc prostoru. Dnes vám tedy představuji další článek z připravované "podvazkové" série.

Jak jsem psala již dříve, osobně nejradši "lovím" vintage nylonky na e-bay. Ne každý ale účet na e-bay má a ne každého baví týden čekat, zda se podaří ulovit pár nylonek za dva dolary. Někdy je zkrátka nejlepší sednout si k počítači, nacvakat objednávku a o víc se už nestarat. Ostatně i já někdy potřebuji punčochy na běžné nošení (na to mi stačí i obyčejné pružné polyamidové punčochy s elastanem), hledám tedy sama zdroj jistější a dostupnější než e-bay. V minulém článku jsem uvedla několik odkazů na české e-shopy, žádný z nich jsem ale neměla v té době osobně ozkoušený, proto jsem byla ráda za vaše postřehy a zkušenosti.

Pro dnešní test jsem se vybavila 5 páry punčoch na podvazky z e-shopu Emanuela.cz a osobně je pro Vás otestovala a nafotila. U všech uvádím klady i zápory a beru v úvahu i pořizovací cenu (na levnější punčochy na běžné nošení nekladu takové nároky jako na ty dražší). Pro posouzení délky punčoch: měřím 168cm, velikost punčoch je M. Použité pásy: šestipodvazkový Kiss Me Deadly (Van Doren) a čtyřpodvazkový vintage pás z e-bay. (A kalhotky přes pás, ať to konečně někdo nafotí logičtěji, než je to v katalozích ;)

1) Fiore Justine - 20DEN, 158Kč, k dostání v černé

Bez zesílené paty a švu, kresba a jemnost řekla bych průměrná, punčochy jsou hladší horizontálně než vertikálně. Délka mi zcela vyhovovala, punčochy jsou pružné a tudíž pohodlné. Na běžné nošení je mohu zcela doporučit, díky vyššímu DEN odhaduji, že se hned nezatrhnou. 




2) Fiore Romance - 20DEN, 98Kč, k dostání v černé, bílé a tělové

Punčochy dle mého zkoumání srovnatelné s předchozím modelem Justine, jen lehce hrubší (rozdíl je ale patrný až při porovnání obou punčoch vedle sebe, pocitově je celkem zanedbatelný). Jediným výraznějším rozdílem je tak ornament na lemu a podstatně nižší cena - takže pokud vám dekor na lemu žíly netrhá, objednejte si tyto, jsou k dostání i ve více barevných variantách.




3) Veneziana Calze 15 - 15DEN, 138Kč, k dostání ve slonové kosti a červené

Kresba a jemnost lehce horší než u dvou předchozích typů, stále ale v průměru. Bez zesílené paty nebo švu. V barevné nabídce je bílá, ve skutečnosti ale spíš slonová kost, a červená. Opět mohu doporučit na běžné nošení, délka i pohodlnost zcela vyhovující (lem je ve skutečnosti širší než na na propagačním obrázku na obalu).




4) Veneziana Calze Roberta 6 - 6DEN, 129Kč, k dostání v tělové s černým švem

Z těchto punčoch jsem asi nejrozpačitější - jemnost a kresba vynikající, opravdu mě v tomto směru velmi mile překvapily. Pocitově se blíží nylonkám typu GIO, i když jsou oproti klasickým nylonkám pružné. Navíc cena není nijak závratná. Kontrastní šev a pata nejsou sice úplně puristické, původně byl šev součástí punčoch, které byly pletené na strojích naplocho a šev byl organickou součástí punčochy, nikoli dodatečně našívaný - ale budiž, později se kontrastní švy a paty vyráběly. V tomto případě se ale pokus o repliku punčoch se švem moc nevydařil - kontrastní chodidlo punčochy i šev jsou celkem dost hrubé, nápodoba point heel je také rozpačitá, šev končí nelogicky pod lemem punčochy. Tak já nevím - je to takový pokus na půl cesty. Pokud by byly punčochy beze švu a zesíleného chodidla, nakoupila bych si jich nadšeně tunu do zásoby, protože ve všech ostatních směrech jsou vynikající a nejsou drahé... Možná v celočerné variantě by punčochy vypadaly lépe, i tak by ale zůstala hrubost švu a chodila.
(na fotkách je také vidět, že jsou mi punčochy příliš dlouhé - příště bych si vzala menší velikost)



5) Novia - 20DEN, 36Kč, k dostání v tělové

Vzhledem k ceně jsem si ještě před testem říkala - proč ne, žena občas potřebuje úplně obyčejné punčochy na běžné nošení (navíc když má žena jako já psa, který jí s radostným zápalem punčochy programově ničí). A za 36Kč... Ale asi jsem už opravdu rozmazlená - já se v nich zkrátka necítila dobře. Připomínají mi strukturou legendární krepsilonky a na noze vypadají tak nějak "babsky". Takže tyto jediné zkrátka nedoporučuji.



Shrnutí: na běžné nošení bych celkem jednoznačně doporučila punčochy č.2 Fiore Romance za 98Kč, jsou také k dostání v největší barevné škále. Jsou pohodlné a kvalita ceně minimálně odpovídá, spíš ji podle mého názoru převyšuje. Doporučuji i punčochy č.3, pokud sháníte slonovou kost nebo červenou barvu. Nedoporučuji č.5 - punčochy Novia. A výrobcům punčoch č.4 asi napíšu dopis, ať se vykašlou na nápodoby FF stockings a začnou na český trh chrlit punčochy 6 DEN beze švu :)

Děkuji za pozornost, snad vám můj minitest přinesl alespoň nějaké užitečné informace. Opět budu ráda za vaše zkušenosti a tipy. A třeba zas časem otestuji další punčochy, které jsou na českém trhu k sehnání...

Aktualizace: zde najdete "Test českých punčoch na podvazky."

46 komentářů:

Jeannette řekl(a)...

Skvěle jsem si počatla a ještě se pokochala pohledem na nádherné nožky, boky a pas :)

Martina řekl(a)...

Skvělý článek! Konečně někde vidím, jak vypadají kalhotky přes podvazkový pás... a musím uznat, že překvapivě dobře! Pořád to ve mně hlodá, jestli podvazky přece jen nezkusit. Musí přeci jen líp sedět v pase a taky se mi líbí, že pokud si koupím dva stejné páry a z každého se jedna punčocha poškodí, můžu zbylé dvě dát dohromady a mám nový pár. (Takové 3 ve 2.) To mě vždycky štve, kvůli jednomu oku vyhodím celé silonky.
Co se týče posledních punčoch, musím říct, že mě fakt děsí ta barva. Docela s tím bojuju, jsem většinu roku Sněhurka a punčocháče si kupuju v barvě champagner, kterou ale zdaleka ne každý výrobce dělá. Mně by třeba ani nevadilo kupovat si levné punčocháče v supermarketu, ale levné mají bohužel skoro vždy tuhle příšernou barvu. Škoda.

Unknown řekl(a)...

Tedy to je článek!! Já se k punčochám stále odhodlávám,ale mám strach z toho podvazkového pásu, přeci jen nejsem štíhlá jako vy, vám náramně sluší.....
Na silonkách mne děsně štve ten sed, protože mi nikdy nesedí, jak by měl a pak leze, nebo sed leze, no děs....

Lucie řekl(a)...

Já mám vždycky problém s velikostí - jen výška pro mě není určující, tím, že mám širší stehna, vždycky sahám po těch největších :)
Ty levné mám taky, stály mě v klasické galanterii kolem 20 korun a je to fakt děs, tvrdé a kousavé, takže jsem v nich nikdy nikam nešla.
Velmi příjemné a celkem kvalitní mají v Lindexu - mám je odtamtud v černé a slonové kosti, v běžné ceně jsou dost drahé, ale několikrát ročně je mají ve slevě za 119 kč a to vždycky nakupuji do zásoby :)
Punčoch i punčocháčů se švem mám spoustu, od různých značek a kvalita je opravdu různá, u jedněch bylo zbytečně výrazné to zakončení švu na patě a hrozně nevzhledně mi to koukalo z bot a bylo nemožné je udržet rovně.

Anonymní řekl(a)...

Skvělá ukázka, jak udělat z podvazků totálně asexuální a nehezkej kus oděvu. To už by snad byly hezčí samotný punčocháče.

Blacken

Channah řekl(a)...

Moc děkuji za reakce.

Martina: jedna z mnoha výhod :) Nejen ta barva je hrozná, i struktura a vůbec příjemnost na nošení. Takže souhlas...

Klára: určitě tu někdo vlastní zkušenost napíše, ale nemyslím si, že je nutné být superštíhlá - pokud si pořídíte pořádný pás, který sedí, kde má.

Lucie: jo jo, na mých "párátkách" se nemají punčochy cestou kde zkrátit, takže pro větší objem nohou je určitě lepší volit co "nejvyšší" velikost.

Blacken: to ani neměly být erotizující fotky, ale čistě popisné, proto jsem si vzala největší kalhotky, které jsem doma našla :)

Anonymní řekl(a)...

Pěkný den, dámy.
Minulý týden jsem si v běžné punčochárně koupila strečové punčochy v tělové barvě za 39 kč, dneska odpoledne mi přišel poštou pás se šesti podvazky a kovovými sponami z "mojepunčochy". A hned jsem se "oblékla" a courám v tom a v sukni po pokoji. V pase mám 40 cm a přes boky něco přes metr, takže pěkná holka a žádný tintítko, věk 23 let. ;)
Na různých diskuzích jsem četla, že se v tom nepříjemně sedí - mě teda ne. :) Větší potíž vidím v pocitu holé zadnice - jsem zvyklá na punčocháče, které zadní partie kryjí. Teď mám mezi pásem a punčochama takovou díru s holou kůží. :D
Co se velikosti pásu týče, orientovala jsem se pouze podle obvodu pasu. Punčochy jsem si pořídila pro vyšší postavy, ale myslím, že jsem moc vysoké. Takže tuším, že velikosti punčoch budu muset ozkoušet, než najdu tu správnou.
A ani se to pod sukní nerýsuje tak, jak jsem četla v diskuzích. Na druhou stranu žádné extra tenoučké sukničky nemám, jak asi staromodní, když tyhle materiály odmítám.
Je tu ještě nějaký další nováček v podvazkové společnosti? :)
Kouďa

Channah řekl(a)...

Lucko, gratuluji k novému pásu! Jen doufám, že těch 40cm v pase je překlep, to byste trumfla i Sissy :D Přes holou zadnici máte stejně na ven kalhotky, ne? :) Mně tedy ten pocit nevadí, spíš naopak, cítím se v pásu moc dobře...

S tím rýsováním - kdyby byla nějaká obepnutá elastická hadříkosukně, tak by se asi rýsovaly, ale jinak mám stejnou zkušenost jako Vy, že to nebývá problém.

Anonymní řekl(a)...

Jejda, máte pravdu, překlep. Jistě že v pase mám 80 cm. :)

Vyšla jsem v pásu a sukni na několik hodin ven. Vše bez potíží, všechno drží na svém místě. Nakonec jsem ani nevěděla, že na sobě mám něco jiného než normálně.

A ten pocit ženskosti je neuvěřitelný. :)

Channah řekl(a)...

Lucie: gratuluji podruhé, to je přesně ono! :)

Anonymní řekl(a)...

Vy mě snad doopravdy donutíte si je pořídit. :) Jenom mám dotaz: odkud máte ty kalhotky? Ty vypadají jako moje snové (potrpím si na pohodlí).

Anonymní řekl(a)...

...Fiore i Veneziana jsou polské masové produkty, jejichž cena je u českých prodejců většinou nehorázná. Porovnáme-li tedy jejich kvalitu s řádnou (běžně i méně než poloviční) polskou cenou, dostaneme výrobky skvělého poměru cena/kvalita. Například Veneziana Calze 15Den: pro test zakoupeno za 138Kč, v polských e-shopech běžně za 65kč...


http://www.bliskatobie.pl/veneziana/ponczochy-do-pasa-veneziana-calze-15-den.html

Za tyto peníze, skvělé - jen si, dámy, pro ně musíte zajet k sousedům... :)


Naopak kolem 140kč (ne však v českých e-shopech!!!) se již dají pořídit produkty výrazně vyšší jakosti od renomovaných výrobců jako Levante, Transparenze, nebo Oroblu, kteří dokáží i neautentický šev provést kultivovaně.

Tip na závěr: porovnejte ceny na tomto webu

http://www.stockingshq.com

s cenami u českých prodejců a nečekejte pozitivní výsledek...

Přeji mnoho obezřetnosti při nákupech v české kotlině...

Anonymní řekl(a)...

Jsem ráda, že se vracíte k tématu punčoch, navíc v ročním období kdy jsou víc než aktuální. Sama jsem už v dřívější diskuzi uvedla, že je spolu s podvazky nosím řadu let a je obdivuhodné, že konečně některé ženy začínají opět objevovat dávno objevené, že punčochy mají proti punčocháčům určité výhody a že nepatří jen do historie , ale na nohy, pokud nenosíte zvlášť krátké sukně. Ale k věci: Chci zdůraznit, co připomněla Channah, že existují nestrečové punčochy, neboli pravé nylonky, které kdysi nosily miliony žen, na nohou opravdu nádherné, ale protože jsou dnes dosti drahé a nepříliš pohodlné na nošení, vhodné nyní spíše na společenské události. K běžnému nošení též nosím strečové punčochy s Lycrou, které jsou mnohem pohodlnější a které byly testovány. Jejich pružnost je výhodou, nikde se nekrčí, ale i nevýhodou, protože není-li velmi pevný podvazkový pás, vezou se nepozorovaně dolů (stačí párkrát si sednout a postavit se) a můžeme se divit, kde nám končí. Proto při testování, je vhodné se zaměřit i na jejích podélnou pružnost. Poznáme to tak, že když nové punčochy rozbalíme, jsou li přes správnou velikost krátké a při oblečení se sice dobře natáhnou, budou mít snahu dost stáhovat podvazky dolů. Naopak punčochy, které bez většího napínání oblečeme snadno, tuto snahu mít nebudou a budou sedět bez nutnosti úpravy třeba celý den. Špatnou zkušenost jsem v tom měla i s poměrně drahými punčochami Omsa a Levante, naopak vynikající jsou punčochy Sindy od českého výrobce Aries. Channah, zkuste je otestovat, lze je koupit i v běžných kamenných obchodech, cena velmi příznivá od 39 do 50 Kč, 15 den, velmi jemná zcela hladká struktura podélného vlákna, (nikdy se netvoří příčné zádrhelky, které úplně nesnáším), jsou ve dvou tělových a černé barvě, velikost 25, 27. Spíše jsou na velikost delší, já nosím vel. 25 při 167 cm výšky a nátáhnu je až až vysoko, což je vhodné pod kratší sukni. Navíc mají antimikrobiální úpravu, lycra. Těším se na vaše hodnocení, já nyní na běžné denní nošení do práce jiné nenosím, jsou dobře dostupné (mám svůj obchůdek), uteklé očko přijde na dvacku..
Libuše

Anonymní řekl(a)...

...nemám zkušenost s firmou Aries, ale v sektoru punčochového zboží téměř plošně platí, že optická kvalita výrobků české producenty nijak nepálí....a obal modelu Sindy je opravdu nepříčetný - zřejmě dle originální předlohy soudružky Vomáčkové z Varnsdorfu... :)...ale možná je uvnitř netušená noblesa..

Anonymní řekl(a)...

České výrobky nemají možná tu nejlepší reklamu na obalu, ale polské zboží se jim většinou nesahá ani ke kotníkům a často ani to ,západní, zboží vyráběné většinou v Číně. Nejspíš je to lepší si to sama vyzkoušet. Prostě myslím, že poměr vzhled/cena u těchto punčoch nemá u zahraničních konkurenci. Stejně tak jako dříve u nyní již nevyráběných nestrečových Elitek Katarica
Libuše

Anonymní řekl(a)...

Dekuju Channah za jeji clanek a vubec za blog.
Moc se mi libi a je inspirativni.
Strasne bych chtela se zzenstit,ale mam obavy, ze se to k memu typu nehodi. Mam kratoucke, tmave vlasy a bryle. Jsem vysoka a mam siroke boky, zadnou utlounkou, drobounkou postavu.
Navic pobliz nejsou sekace,kde by se dalo nakupovat. Z ebaye a spol mam trochu obavy: malo zbozi zakoupene na netu mi sedi. Jak to resi ostatni?

Jinak mam tip na vyrobce klobouku: firma Chudarek. Pan rucne vyrabi klobouky uz nekolik desetileti. Vcetne retro klobouku z 30. a 40. let.

Marcela

Anonymní řekl(a)...

Milá Libuše, opravdu nechápu Váš entuziasmus pro české, technologicky v čase strnulé, zboží. To, co podnik Elite Varnsdorf před několika lety prodával jako - cituji z obalu: "Luxusní dámské samodržící punčochy", nebylo dobré ani k filtraci barev a vynikalo odpudivostí ve všech směrech, cenu nevyjímaje - tento skvost tehdy stál 130kč v Tescu!!! Nejde jen o grafickou úroveň obalu, ale o citelnou absenci participace kvalitních designérů. Právě toto diskvalifikuje řadu českých výrobců. Naproti tomu prakticky všichni polští výrobci punčochového zboží dnes disponují italskou technologií a stránku designu snad ani raději s českým prostředím nebudu srovnávat...A pokud jde o Čínu, myslím, že jste právě rozhněvala dosti velkou část evropské výroby - např. italský punčochový, potažmo oděvní, průmysl je součástí tamního národního stříbra a opravdu budete mít hodně práce najít italské punčochy s jiným nápisem na obalu, než "Made in Italy"... :)

Věra

PS: Vaše nostalgie po krepsilonu má jeden háček. Silon je jistě skvělý materiál pro rybářský vlasec, ale je sporné, zda cena za vyšší pevnost, vykoupená úděsnými optickými a haptickými vlastnostmi, není trochu vysoká. A poslední perlička pro Vás: polyamidová vlákna se v ČR léta nerábí a říkám si, kde je asi Váš oblíbený český výrobce nakupuje a něco mi říká, že vzhledem k ceně výrobků to asi za humny nebude... :) Že by snad přece jen ta Čína? :)

Channah řekl(a)...

Anonymní: Jen pořiďte, čím víc nás v podvazcích bude, tím bude svět hezčí a ženštější! Já už jsem asi opravdu podvazkový agent :)Kalhotky byly tuším z Lindexu nebo něčeho podobného, nic speciálního...

Anonymní: díky za tipy, s Poláky mám obvykle dobré zkušenosti v ochotě zasílání, záleží samozřejmě na ceně poštovného.

Libuše: díky za Vaše postřehy, co se týká "sunutí" pružných punčoch dolů - z mé zkušenosti pás musí opravdu pevně sedět v pase, nesjíždět na boky. Jeden z mých pásů je nepružný, jen s pružnou vsadkou vzadu a ten se "zakousne" a nesjede ani o milimetr... Ale souhlasím, že přes moc našponované pružné punčochy ideální nejsou. Punčochy Sindy neznám, přiznám se, že jsem při té ceně a výrobci trochu skeptická, ale podívám se po nich, abych mohla sama vyzkoušet a měla názor podložený :)

Marcela: pokud jste žena, tak se zženštění k Vašemu typu, ať je jaký chce, hodí na 100%! :) A navíc máte široké boky, děkujte pánubohu! Bez boků by podvazky vypadaly tak nějak smutně, ne? Jestli chcete, pošlete mi na mail nebezem@seznam.cz svoji fotku, třeba Vám něco poradím konkrétně... A díky za tip na klobouky, doplňuji web: http://www.chudarek.com/ (vybrala bych si!) S těmi sekáči - odkud jste? Jestli by třeba nestálo za to udělat výlet do nějakého sekáčového ráje, například do Budějic :)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj všem, je fajn, že se najde pár holek, co podvazkové punčochy nepovažují za babkovský úlet.

Také bych rád viděl test a názor na ty Aries Sindy. A protože je to asi retro blog, rozhodně by se tu měly odprezentovat Elite Katarica, dokud se ještě možná dají sehnat, to je z dnešního pohledu zajímavá lahůdka. A asi jestli se najde partner, co je pořídí, tak Gerbe má velký výběr podvazkových, ale od 300 ve slevě... Nechci psát odkazy, ať mě někdo neklepne přes prsty, že spamuji jako majitel nějakého shopu. Jo, ještě mě zaujalo, že na podvazky nenosíte spodničku/negližé?

Anonymní řekl(a)...

...nevím, čeho se místní milovnice brusných materiálů Elite obávají. Výroba pro fajnšmekry pokračuje, jen se ten zázrak teď jmenuje Karelie - opět v široké paletě jediné barvy... Opravdu se nestrachujme, že by šlo i jiný, nový produkt - myslím, že ten nás pod mnoha jmény všechny přežije... :-)

Věra

Anonymní řekl(a)...

...omluva za špatnou informaci - Karelie jsou dokonce i v černé... :)

V.

Anonymní řekl(a)...

Karelie je fakt úplně to samé? Chápu, že za ty Kč to nebude kdo ví co, čekal bych, že něco jako PK za dvacku :). Ty Katarica jsem myslel pro zajímavost, je to přece retro blog, tak proč nezkusit i něco ne jen jako? Mě to připomíná zase ty drátěné košile z dob rytířů :-). A taky souhlasím, že po rozpadu na ty malé podniky se tu toho moc nevymyslelo, do všech drogerek se rozšířila Bellinda se samodržkami skoro za 300 a i ty PK není zázrak. ... a kolik jich to s radostí kupuje. Pak zas naskočili polští výrobci s celkem aušusy. Dneska je to podle mě už lepší, Tesco My má Omsa PK i samodržící za super ceny. Zkusili jste některá ty Sun Light? Calzedonia je taky moc pěkná za dobré ceny. Už se těším, až se tady rozšíří punčochy z podobného materiálu, který jsem našel v Japonsku, úplně odlišné od punčoch co jsem potkal, není to takové typicky hladké jako kvalitní punčochy, ale něco jako gumový sametový kožíšek v punčochovém provedení, normálně třeba 20 DEN a moc lákavé na pohlazení.

No a celkově co potkávám u nás venku, tak se to každý rok s kvalitou a vzhledem zlepší, hlavně je to vidět u tělovek. Jen sem tam někdy dostanu infarkt, když si nějaká holčina veme kraťásky a pod tím vykukuje zesílený sed.

Z.

Channah řekl(a)...

Tady se to rozjelo - přidávám si do seznamu k Sindy i Karelie, když do pekla, tak na koni :)

Z: tak je retro a retro, tesilky také nenosím :) Ty japonské punčochy zní bizarně, to bych opravdu chtěla vidět... Spodničky oblékám, když jsou třeba - kromě tylových mám i ty hladké, dost mých sukní a šatů má ale spodničku už všitou. Vykukující zesílený sed... auvajs :)

Unknown řekl(a)...

Bohuzel Karielie a Katarica se nedaji vubec srovnavat. Je skoda ze uz se Katarica nevyrabi zrejme elite nema technologii na neco tak pekneho. I kdyz uplet neni tak jemny na dotek jako nestrecove Cervin nebo Clio. Hanko pokud chcete poslat na zkousku Kataricu tak jeste par kousku je skladem. H. Timea.cz

Zuz řekl(a)...

Mne sa na vas pacili tie stvrte, ta telova je fakt telova, nie je skoro vobec vidiet kde koncia. No a pre mna by asi ta moja telova bola skor ta patka ale priznam sa ze aj ja na svoje tmavsie nohy mam radsej svetlejsiu "telovu". Mojim favoritom je stvorka.
Zuzana

Anonymní řekl(a)...

Zdravím, Fiore Romance jsou dle fotek prakticky kopií Levante Vanessa, které však mají zesílenou špičku. Punčochy Vanessa se tady kdysi prodávaly za cenu kolem 90 v síle 20 DEN. Dnes se seženou jen 15DEN za cca 230 CZK ( nebo 6 GBP). V síle 20 DEN vydržely strašně moc, ale jsou pružnější a na pohodlnější nošení vyžadují spíše široký podvazkový pas, než středně široký. ( viz můj komentář v čl. o podvazcích). Dle fotek odhaduji, že i Fiore se budou muset častěji upravovat na středně širokém pasu. M.

Anonymní řekl(a)...

Ráda opět reaguji: Začnu s punčochami Sindy. Zazněla tu poznámka o krepsilonu. Nesmysl, mají 12%elastanu, tedy s Lycrou. Nemám ráda, když někdo kritizuje, aniž to vezme do ruky, no spíš na nohu. Ano, existují punčochy s více elastanem, se 14-20%, ale je to přesně ten případ příliš pružných punčoch, mám stejnou zkušenost jako paní M s punčochami Vanessa. Vzled byl pěkný, ale vezly se dolů a i u pevného pásu vzadu na stehnech po pár sednutích končily i o 15 cm níže. Stejně tak dražší Omsa. Tohle mi Sindy nedělají, např. dnes je mám na sobě v kanceláři od rána a jsou stále tam kde mají být. Kamarádka si jednou stěžovala, že čím si koupí dražší lycrové punčocháče, tím má dříve rozkrok u kolen. Že by to by důvod, proč na ulici tolik strašlivých levných krep-silonek?
A ještě něco. Katarica Elite byly nestrečové plně tvarované punčochy, velmi odolné, přestože 20den, velmi krásné na nohou (jako všechny nestrečovky) a přitom odolné. Z krepsilonu byl jen jejich vrchní měkký lem, k pohodlnému připnutí podvazky. Nosila jsem je řadu let, ještě jich mám pár v zásobě, byly 10x levnější než nestrečovky nyní z e-shopů. Karelie s nimi nemají nic společného, jsou to ty strašné krepsionky pro babičky.
Třešnička na dortu k zesílenému sedu u punčocháčů. Před časem jsem viděla holčinu v džínové mini, punčocháče kolem kotníků úplně slezlé, zpod sukně koukalo to zesílení a protože měla krátký top, vrcholem bylo, že nad bokovou sukní jí byl vidět vršek punčocháčů.
Zdravím všechny příznivkyně punčoch. Není nad jemné dokonale napnuté silonky na nohách.
Libuše

Anonymní řekl(a)...

U Elite si matně vzpomínám na nějaké hodně hrubé 100% nylonky,velmi transparentní, špička byla neprůhledná šita do středu ( ne podélně)- nikdy více. Jaký to rozdíl proti GIO ( i cenový ), ale to je asi vrchol.
U GIO FF mám dobrou zkušenost i s tzv. 2 jakostí „Slightly Imperfect“ v téměř poloviční ceně. Na druhou stranu u RHT už je to horší. První oblečení dobré, ale rychle se vytahaly a dost se rolovaly kolem kotníku. Mám širší stehna , takže ani moc nepomhlo různě vypínat podvazky, protože se zařezávaly.
Z ostatních klasických FF mám zkušenost ještě s Eleganti Manhattan heel, které se mi líbí ze všech asi nejvíce. Jsou trochu hrubší ale také dobré- nicméně GIO to není. Stran odvahy , tady přiznávám , že je nosím jen v uzavřeném kolektivu, ale na běžné nošení nemám odvahu.
Stran punčocháčů- líbil se mně jeden příměr o běhání s igelitovým pytlíkem … Nicméně na dlouhý pobyt venku v zimě jsou dobré, ale pokud střídám práci, supermarket, venek pak jsou jasně lepší punčochy.
K testu samotnému- možná by stálo za to takovou rubriku udělat, ale dát několik pevných kritérií hodnocení, aby byla porovnatelnost. Např. cena, barevná škála, materiál, velikosti, dostupnost výrobku, pro jakou příležitost, výdrž, tendence nedržet na místě atd, atd. Výsledek by mohl být třeba v %, nebo koeficient 1-10
Mějte se M

Anonymní řekl(a)...

Milé dámy, mám punčochy Elite Braňa a Elite Jezofa, obojí v tělové barvě a velikosti 25. Bohužel už bez krabičky. Jsou nenošené, u jiného páru jsem zjistila, že tato velikost je mi malá.

Nechtěla byste je některá? Předání v Praze, případně pošlu kamkoliv.

Anonymní řekl(a)...

Koupila jsem si punčochy Braňa Elite, super cena 30 Kč v kamenném obchodě, 25 internet a byla jsem velmi příjemně překvapená. Velmi dobrý vzhled, mimořádně pohodlné, jemné, skvěle vypadají a jak se tu psalo, vůbec netáhnou, dají se nosit i k levnému ,postelovému, podvazkovému pásu. Zkusila jsem je nosit ,normálně, běžně venku pod sukni a úplná spokojenost. Doporučuju, zkuste doplnit s nimi test Děkuji. Gábina

Ondra řekl(a)...

Nádherné kalhotky, dokonalá postava!

Vídal jsem jednu docentku ve vlněném kostýmku, jaký se nenosil snad už ani za jejího mládí, přitom jí to moc slušelo. Asi se jí protivily punčocháče, protože k sukni končící kousek pod koleny mívala světle tělové jemné podkolenky, takže jejich lem byl co chvíli vidět. Vypadalo to divně, přesto byla mimořádně krásná a pohled na ni mě dokonale uchvátil.

Anonymní řekl(a)...

Vykukující lemy podkolenek je děsný prohřešek, bohužel vemi často k vidění. Souhlasím s Gábinou, co se týče punčoch Braňa, minulý týden jsem je koupila v černé barvě. Jsou z velmi jemného streče (bez lycry) a při té ceně vypadají skvěle. Jsou tak jemné, že nemají obvyklou nevýhodu černých punčoch, že kolem kotníků vypadají tmavší a silnější. Kdysi jsem zkoušela jemné strečové punčocháče, ale problém byl, že se rychle vytáhly, a začínaly se krabatit. Tohle u punčoch nehrozí, protože jsou stále napínány podvazky. Jsou též velmi pohodlné, nám je dnes celý den na sobě a ani o nich nevím. Všem, které nosíte punčochy, je doporučuji k vyzkoušení.
Musím ale dodat, že mne velmi mrzí, že tyhle stránky Mezi nebem a zemí jsou většinou nedostupné a po dlouhé době jsem se sem dostala a to ještě jen na tuhle diskuzi. Kde je chyba? Byla by to škoda, kdyby blog skončil. Channah, zkuste s tím něco udělat. Libuše(konliba@seznam.cz).

Anonymní řekl(a)...

Jestli budete srovnávat české punčochy na podvazky se zahraničními, je třeba, aby zde byly všechny naše punčochy 15 den. Jsou bezkonkurenčně nejlevnější, pohodlé, a velmi dobře vypadají. Tedy: Sindy Aries - 38,- Kč, Nylon 88%, Elastan 12%, mírný lesk, Kamila Boma- 23,-Kč, matné, Nylon 97%,3% elastan, Braňa Elite - 25,- Kč, 100% nylon, matné.
Já nosím jedině punčochy a přiznávám se, že cena je pro mne dost důležitá, samodržící jsou sice fajn, ale dávat od 150,- Kč výše mne určitě neosloví. Můj tip: tělové Sindy 8002 tmavší odstín, Kamila černé.
Jsem zvědavá na vaše hodnocení
Hanka

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer, děkuji Channah za návod a ukázku, jak se nosí podvazkový pás a punčochy. Moc se mi to líbí. Chtěla bych je také nosit, a zařadit se do podvazkové společnosti. Stále váhám s jejich nákupem. Je mi 18 a chodím na gympl. Mám obavu z nevhodných reakcí spolužáků. Mamka mě nošení podvazků rozmlouvá, prý jsem na to ještě moc mladá. Děkuji za názory. Pavla.

Anonymní řekl(a)...

Vážená Channah, chtěla bych se zeptat, kdy přijde čas a otestujete další punčochy na českém trhu. Přimlouvám se, aby to byly tentokrát ty levnější, které se dají koupit v kamenných obchodech. Punčochy s podvazky nosím teprve od ledna, zatím mám jen Veneziana Calze 15 a Gatta Venus. Oboje jsou pohodlné a cítím se v nich příjemně, přesto na každodenní nošení bych chtěla spíše obyčejnější punčochy. Ilona.

Anonymní řekl(a)...

punčoch mám několik at uz samodržek nebo klasicky připínacích na pás... bojuji však stále s jednou věcí a to je při sezení jsou vidět a to i při menším naklonění takže se je snažím vytáhnout co nejvýš to jde tzn. až k rozkroku... něco dělám špatně nebo je to nejspíš záměr ale bohužel k mé práci se to nehodí takže zůstávám u klasických punčocháčů :-(

Anonymní řekl(a)...

Punčochy se holt vždy budou držet níže ( podvazkové většinou ještě níže než samodržící). Stejně tak je nutné přijmou fakt, že se někdy lemy neuhlídají.
Nicméně punčochy na podvazky se dají udržet na úrovni rozkroku, ale jen některé a jen s některými podvazkovými pasy. Nepíšete jaké punčochy a pas používáte resp. jak máte dlouhou sukni. Tedy doporučení dle mých zkušeností, ale nevnucuji:
PODVAZKY- musí být krátké, aby se nepřetáčely a co nejlépe rozmístěné po obvodu stehna. Ideálně 3- jeden vpředu, jeden na straně a jeden vzadu. Pokud jsou dlouhé -párkrát si sednete a máte je u sebe na přední straně stehna. Následně Vám vzadu punčocha sleze níže a při pohybu má tendenci pas stahovat dolu. Máte-li posunovací přezky u podvazkových tahounů ( ala podprsenka), tak se Vám ještě povolí. Punčochy jdou ještě níže -a tak pořád dokola. Následkem se necítíte dobře/jistě a výsledkem je většinou rozhodnutí „to se nedá nosit“
Pokud chcete téměř 100% jistotu, že punčochy budou co nejvýše, musíte vybírat jedině široký pás/bokovku ( nejlépe se 6-ti krátkými podvazky). Ideálně něco jako RAGO 1361, RAGO 1365 případně kombine RAGO 9357. Jejich výhoda je, že mají stranový a zadní podvazek více vzadu a udrží tak téměř všechny punčochy vysoko. Má i své nevýhody-je stahovací , při sezení sedíte na zadním podvazku (já to nevnímám, ale někdo může),případně do teplejšího počasí to také může vadit. (Dobré jsou i středně široké pasy se 6 podvazky, ale pokud opravdu potřebujete punčochy udržet v úrovni rozkroku musely by se přešít/zkrátit)
PUNČOCHY-musí být co nejdelší a hlavně málo pružné až skoro nepružné. Úplně nepružné mají zase problém s krabatěním kolem kolen a kotníků. Záleží tedy hodně na velikosti a také na postavě. Ale schválně- porovnejte krabičky + skoro všechny fotky od Channah výše a třeba RHT GIO ze 100 % nylonu: http://giostockings.com/store/product.php?id_product=1757 jak vysoko se nosí. Na všech běžných obalech máte punčochové lemy cca v polovině stehen, ale u 100% nylonek to je to téměř vždy pod zadek.
Lepší variantu bohužel neznám.
Pro Pavlu- můj názor- pokud je dívka dost „stará“, aby šla do tanečních, kde se učí držení těla, trochu etikety, chození na podpatcích atd., nevidím důvod, aby si nemohla vzít podvazky. V minulosti se vyráběl i dívčí pás. Kamarádkám nic nevykládat a být svá. V počátku možná volit „jistější“ oblečení. Pokud máte obavy, klidně si na poprvé vezměte podvazky pod kalhoty, abyste si zvykla a nebyla nervózní. O výběru pasu je tady ještě jeden článek.
Hodně štěstí.
Mějte se M

Channah řekl(a)...

Tramtadá, test českých punčoch na podvazky je konečně tu: http://mezinebemazemi.blogspot.cz/2014/04/test-ceskych-puncoch-na-podvazky.html

Anonymní řekl(a)...

Díky za tento příspěvek, moc mi pomohl! Jen tak dál. :)

Anonymní řekl(a)...

Paní M opravdu ví o čem píše. Já mám stejné zkušenosti a punčochy nosím řadu let. Doplnila bych jen, že dříve se vyráběly běžně i u nás podvazkové pásy, které udržely nepružné punčochy velmi dobře a velmi vysoko. Pamatuji se jako malá holka, jak moje starší sestra nosila začátkem 70tých let podvazky pod minisukněmi a musela dbát na to, aby punčochy měla až pod zadek, i tak jí sukně končia těsně pod lemem punčoch. Chodila rovně jako svíčka, pořád si musela hlídat sukni, opatrně si sedat, punčocháče buď vůbec nebyly, nebo douho byly strašně drahé. Já začla nosit punčochy až s delšími sukněmi, stejně mne to naučilo se jinak chovat v sukni, než jak to vidíme dnes. Sestra nenosila vysoké pásy, které já teď nosím, byly to jak píše paní M dívčí podvazkové pásy, což byl jen pevný kousek silonu v pase a 4 gumy k podvazkům. Jenže byly široké a punčochy to udrželo. Dnes jsou k mání kromě zmíněných zahraničních Rago, SHQ jen pásy s uzoučkými úponkami jako je ramínkovina podprsenek, což vůbec nerží, zvlášť ty posouvátka při každém krku popojíždějí. Koupila jsem si velmi drahý pás Le chaton, krásný pevný, vysoký s připínacími tenkými podvazky a vzala jsem si ho pod kratší šaty do společnosti. Ale díky těmto pásečkům jsem zažila horké chvíe, jak mi to lezlo dolů. Vrcholem bylo, když se mi nakonec odepla kšandička od pásu i s podvazkem.. Doma jsem je odpárala, Přišila jsem si k tomu 2cm široké krátké pásky bez posunu, kovové podvazky a drží to celý den naprosto dokonale punčochy až nahoře. Při nošení punčoch jde víc o kvalitu pásu, než punčoch(tam jde samozřejmě o vzhled), pak po troše zvyku zjistíte, že je to na každodenní nošení mnohem pohodlnější než punčocháče.
Hanka

Unknown řekl(a)...

Ahoj,
koupila jsem si nylonky, ale jsou mi velké (dlouhé), tak bych je poslala dál. Je to velikost L - XL, tělová barva, jsou pěkně tvarované a velmi příjemné. Měla byste některá zájem? Na požádání bych poslala fotku a, když najdu metr, i rozměry.

Unknown řekl(a)...

Jdu poděkovat za tip, pořídila jsem si nádherný podvazkový pás. Pokrývá tedy čtyři velikosti a má jen tři rady úchytek, takže mi sedí spíš pod pasem, ale je to ok.

A chválím punčochy Aries a rovnou velmi, velmi pomluvím punčochy CHARNOS RUN RESIST (shame on them, if you read this review).
Jsou nádherné, mají úžasnou krajku na stehnech, ale "run resist" technologie umožnila, že mi uteklo oko hned první den. Na punčochy za 10 dolarů mi to přijde jako velice špatný výkon.

Btw, víte, že jakmile byly vynalezeny nylonky, začal výrobce DUPONT hledat (a aplikovat) technologii, která by snížila jejich trvanlivost?

Anonymní řekl(a)...

Vloni na podzim jsem na základě blogu Channah projela internet a pořídila jsem si podvazkový pás a začala nosit punčochy. Nyní mám už čtyři - tři jsou skvělé, punčochy drží na místě celý den - RAGO, SHQ a Mitex Destiny. Jenže ty první dva mají sponky podvazků veliké, strašně se to rýsuje pod úzkou sukní. Další pás z Astratexu, v pase sice drží, ale 4uzoučké kšaničky punčochy prostě neudržely a ty skončíly za chvíli u kolen. Přišila jsem ještě jeden pár, zrušila nedržící posouvátka od podprsenkových ramínek a punčochy drží! Proč to někdo nevyrábí? Nemáte tip kdo by ušil podvazkový pás s tenkými 6ti nebo 8mi podvazky? Jinak na punčochy jsem si na jaře zvykla, dnes jsem je měla po delší době poprvé a jsem spokojená. Neumím si představit dnes se pařit v punčocháčích, nebo čekat, kdy mi sjede samodržka. Ivana

Anonymní řekl(a)...

Středně široký podvazkový pás s úzkými podvazky se i vyrábí, ale je dražší.Také posuvy se většinou musí zašít proti povolování a sjíždění lemů punčoch.
např :
http://www.touchable.co.uk/shop-pages/section-suspender-belts-deep-with-slim-clips.html

M

Anonymní řekl(a)...

Charnost Run Resist má skutečně strašnou kvalitu. Dva páry ze dvou vydržely - jeden jeden den a druhý dva dny. Never again!

Unknown řekl(a)...

Ahoj! Super článek. Jsem obdivovatelem dámské módy první republiky. Ženy chodily velmi upravené a móda byla naprosto úžasná. Dá se říct, že něžná a přitom velmi sexy.
Co se týká punčocháčů a podvazkových pásů, jsem jako muž jednoznačně pro. Akorát nevím, kdo v současnosti vymyslel, že se pás dává na kalhotky. To nepraktické (když vyslékám ženu při milování musím jí sundat i podvazky) a nehezké.
Bylo by úžasné, kdyby se tato móda vrátila.