23. 9. 2013

Vlny na dva prsty

Dnes bych vám ráda představila snadný způsob výroby pravidelných spirálovitých vln - vyzkoušeno i na mých jemných vlasech, na kterých jen tak něco nedrží (a kulmu na ně používat nemůžu).

1) Mokré vlasy vysušte tak, aby byly jen lehce vlhké. Případně navlhčete suché vlasy (používám prázdnou lahvičku s pumpičkou, do které naliju vodu a vlasy jemně posprejuji).

2) Oddělte tenčí pramen vlasů a namotejte od konce pramene na dva prsty (ideálně ukazovák a prostředník) do roličky až k hlavě. Vlasy namotávejte stále na jednom místě na prstech do vrstev, ne do spirály po celé ploše prstů.

3) Stáhněte roličku vcelku z prstů a pinetkou ji připněte k hlavě. Výsledek nemusí vypadat nijak úhledně, hlavně že se rolička nerozmotává a u hlavy drží... Na své vlasy potřebuji asi 20 pinetek.

 Používám tento typ pinetek - osvědčily se mi pinetky se zoubky

4) Po 4 hodinách (na mých dlouhých jemných vlasech), případně po dvou hodinách s pomocí fénu můžete rozbalovat - nejprve ještě nerozbalené roličky posprejujte lakem na vlasy, pak teprve rozbalte zkušební roličku, zda je opravdu suchá.

5) Ihned postříkejte lakem na vlasy, pak teprve lehce "rozeberte" prsty. Nerozčesávejte, to by se vlny příliš natáhly.

Výhody těchto vln: neničí vlasy, drží i na jemných vlasech, vytvoříte pravidelné jemné vlnky. Nevýhody: v pinetkách se špatně spí, proto tyto vlny na hlavě vytvářím jen v případě, že mám 4 hodiny času a mohu chodit doma s roličkami na hlavě :) Možná by se dalo spát ve verzi s pírky, to jsem ale ještě nezkoušela.

Vlny na mých vlasech vydrží dva dny - první den výrazné, druhý už jen jemně zvlněné, líbí se mi ale obě varianty.


Fotka z procesu tvorby - na jedné straně hlavy roličky, na druhé straně již čerstvě rozmotané suché vlny (ještě nerozebrané prsty).



A tady je výsledek:




2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Krásné vlnky.
A tahle barva vlasů vám moc sluší.

Channah řekl(a)...

Moc děkuji :)