26. 1. 2014

Když čert s beranem na koni jezdil

Konečně mohu napsat první zimní příspěvek - a bude o beranovi, čertech a koních!

Ještě na jaře, někdy těsně před Mikulášem, jsem sobě zakoupila pravý beraní kožich přes inzerát. V obavách, že brzy uhodí kruté mrazy, jsem zainvestovala celých 500Kč a stala se tak šťastnou majitelkou nenošeného kožuchu (sice byl nenošený, knoflíkové dírky měl zcela neochozené, ale rok výroby je zřejmě z doby dávnější, stejnou záhadou je mi i původ zn. Obroda). Proč byl kožich tak levný? Zjevně proto, že ho majitelka prodávala ne jako kožich, ale jako "kostým na čerta" - navíc na drobného čerta, což mě hned upoutalo a zažehlo ve mně naději, že bych v kožichu nemusela pořádat plavecké závody.

Nemýlila jsem se, kožich je až nemravně teplý - pokud je nad nulou, nedá se prakticky nosit, leda by pod ním člověk měl spodní prádlo. Pravá chvíle kožichu tedy udeřila až nyní, s prvním (pořádným) sněhem. Vše se navíc semlelo tak šťastně, že jsem se na focení domluvila s kamarádkou, majitelkou (lehce náladového) koně Lombarda. Kamarádka na focení vyrazila ve sportovním, já v kožichu, tak, jak běžně chodím do města (tedy chodila bych, pokud by mrzlo). Fotila jsem především já ji a zamýšlela ji poprosit o pár kožišních fotek ve stylu "dámička si vyrazila na zimní farmu". To jsem ještě netušila, že dámičce bude nabídnuto i koňské sedlo. Na fotkách níže uvidíte důkaz - tedy, minimálně důkaz, že jsem na koně vylezla a že jsem na něm seděla ;)

Foto, na kterém figuruje Channah: Lissa
Foto, na kterém nefiguruje Channah: Channah
Panička na farmě oblékla: kožich zn. Obroda, boty Monsoon, baret Tonak, rukavice HM, kabelku Orsay, vlněný šátek noname sekáč.

Děkuji koňské farmě Jivno, Lisse, Nikole a Pyverrnovi! 

P.S. Povšimněte si, jak tmavě hnědá barva kožichu a mé zrzavé vlasy ladí s koněm na první koňské fotografii! Při barvení koně nebylo ublíženo žádnému zvířeti. (Při pořizování kožichu ano, omluvou budiž, že beran dozajista skončil tak jako tak ve skopovém guláši.)














11 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Krásné fotky, s koníkem ladíte perfektně :-)

Lucie řekl(a)...

Moc krásné a ladící barvičky nemají chybu!

Channah řekl(a)...

Děkuji :)

Anonymní řekl(a)...

Kozuchovo-konska nadhera!!!

Anonymní řekl(a)...

Teda vy máte štěstí na takový krásný kousky! A kožich na čerta mě teda fakt pobavil :)

Carolina Mia řekl(a)...

...nádherné fotky, skutečně pohlazení na duši...děkuji...Věrka

Brunimila řekl(a)...

Čepice a kabelka k sobě ladí. Ale ten kůň by měl také být tyrkysový.

Emilka řekl(a)...

O víkendu jsem prošla téměř celý váš blog. Je pro mne velice inspirativní a snad alespoň na chvíli mne vytrhl z šedi všedních dní. Dnes, i přesto že jsem doma, jsem si na sebe oblékla šaty. A budu mít pěkný den, rozhodla jsem ;-) A za to děkuji.
Ale váš blog zapůsobil i jinak. Spoustu věcí mi připomněl. Například dovolenou v Belgii, kdy jsem se zamilovala do všeho a do všech. Hlavně do toho, jak tamní dámy umí jezdit elegantně na kole a klidně v sukni- to bylo v Knokke- Heist. Prsten, který jsem si koupila v Kentu a multikulturní Antverpy. Mimochodem, celou dovolenou jsem prochodila v botách č.40 ze sekáče (ano, takže i číslo 40 se v sekáči prodává), které mi pak z botníku v ČB někdo ukradl! Tak moc zajímavé asi byly.
A také dovolenou v Budapešti jste mi připomněla. Neměla jsem velká očekávání a o to více a častěji mi padala brada při pohledu na tamní obyvatele a na zboží v obchodech. Byli tak styloví! A především chlapi! Nestačila jsem se divit.
Váš blog je příjemné čtení a děláte Budějovice lepší, než skutečně jsou. Ale to je dobře.
Emilka

aaa řekl(a)...

tá 4 fotka je nádherná :)
Beauté Caresse

Anonymní řekl(a)...

proč už nepíšeš? :-(

Channah řekl(a)...

Moc všem děkuji!

Vynasnažím se a koně příště sladím ještě lépe :D

Emilko, děkuji za krásný komentář - a to víte, v ČB je po botách strašný hlad, neb jsem je tu všechny vykoupila :D