15. 7. 2011

Letem světem rajským metrem

Rajská zahrada - v případě stanice metra (linka B) je to skutečně nomen omen. Ta stanice je totiž krásná: vypadá jako fantastické zvíře se žebry z modrého kovu a kůží ze skla. Fotografku Veroniku Balcarovou (vebafoto@email.cz) dozajista svrběl objektiv, aby místo mě začala zvěčňovat ten architektonický skvost. Jako správná profesionálka ovšem odolala a nafotila mou (v porovnání s metrem) barevně kontrastní kreaci - šaty a květina Dorothy Perkins, triko káhirská tržnice Khan el-Khalili, punčochy Orsay, boty Clarks a kabelka sekáč.
 
A propos cestování - cestujete rádi? Nad mou kolébkou se sudičky do krve zhádaly a daly mi do vínku nešťastnou kombinaci dobrodružného ducha a pohodlného peciválení. V praxi to vypadá následovně: v květnu si nadšeně koupím listopadovou letenku do Káhiry a těším se, jaké bude dobrodružství spát v hostelu za pár egyptských liber, učit se tanec u místních tanečnic a jíst jídlo na ulici. Přes léto na vše spokojeně zapomenu a s blížícím se termínem odletu začnu panikařit: co mě to proboha posedlo za šílenství?!? Před vnitřním zrakem mi defilují všechny katastrofy, které mě potkají, počínaje zapomenutým pasem a konče sežráním krokodýlem. Nešťastně stojím nad otevřeným kufrem a lautr nikam se mi nechce. Doprovázena chmurnými myšlenkami protrpím balení, cestu na letiště, let... a najednou stojím na egyptské půdě, do obličeje mě kopne nezaměnitelný káhirský smog, uši zalehnou troubením aut a jsem šťastná jak nacucaná blecha, že jsem se odhodlala jet. Ale o Egyptě zas někdy příště, ten je od zastávky metra Rajská zahrada pěkných pár tisíc kilometrů vzdálený...
 


 
 
 
 
 

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ta třetí fotka je nejvíc nejúžasnější! :) Obdivuji ten vkus, vážně moc sluší! :)

Frik řekl(a)...

tak to mne mrzí, že se v těch končinách nevyskytuji, bylo by příjemné zahlédnout něco takového naživo

Channah řekl(a)...

Anonymní + Frik: Děkuju! Tedy v druhém případě jen pokud je "něco takového" myšleno pozitivně :D

Anonymní řekl(a)...

tie tpanky su hrozne..boze

Anonymní řekl(a)...

Jste krásná svým zjevem i stylem. Váš přítel je šťastný muž. Nemáte sestru - dvojče?

Anonymní řekl(a)...

Mam stejny boty, zn. Clarks, za jednu celou libru+postovny z ebaye:-)

Channah řekl(a)...

Anonymní 1: :)
Anonymní 2: děkuju - po pravdě řečeno asi mám, jen jsem ji ještě nepotkala tváří v tvář... ale žije prý ve stejném městě a už mě na ni upozorňovalo asi pět lidí. Jednou mi dokonce zavařila, když byla viděna s cizím mladíkem (a já to pak musela vysvětlovat). Až ji konečně potkám, dám vědět!

Anonymní 3: Z Á V I S T!!!