21. 9. 2011

Zelené sako jako první krok k E.D.

V komentářích pod články opakovaně voláte po podzimní inspiraci - tady jednu máte, čerstvou, ještě zelenou. Vše, co mám na sobě (viditelného tedy), je, jak bývá mým dobrým zvykem, původu sekáčového. Šťastnou majitelkou saka jsem již asi deset let; nosím ho ale sotva poslední dva roky. Do té doby viselo ve skříni a trpělivě čekalo na svůj den slávy - většinou jsem ho jen vytáhla, zaachala nad ním a zase ho vrátila zpátky. Vzít si na sebe zelené sako je totiž ukazatelem vaší odvahy být za exota. Možná podotknete, že na člověka, který nosí ven šaty se spodničkou, to není žádný velký odvaz. I k těm spodničkám jsem se ale dopracovala až postupem času a důležitým milníkem bylo právě toto historické sako. Když si totiž na sebe vezmete jásavě zelenou namísto bezpečné černé, začnete zákonitě přitahovat pozornost. 
zdroj: http://advancedstyle.blogspot.com/

Ještě jsem vám nenapsala o jednom ze svým životních cílů: chci se stát elegantní důchodkyní (s extravagantním šarmem pochopitelně). Uvědomuji si, že je to celoživotní úkol, který vyžaduje spoustu času a úsilí a dosáhnu na něj až za desítky let - proto na něm ustavičně pracuji. Výsledek si představuji asi takto →   →  →  

A právě jedním z mezikroků je nosit jasně zelenou, spodničky, brože, barety; a smát se a moc se nestarat o to, "cobytomuřeklilidi". Přidejte se ke mně, ať je nás za pár desítek let šarmantních důchodkyň a důchodců víc!

oblečení: sako - sekáč, už nevím kolik Kč; kalhoty - sekáč, 20Kč; puntíkovaný šátek - sekáč, 29Kč; kabelka - sekáč, 165Kč; boty - sekáč, 399Kč

rychlé zádveřní foto: Hanka H. (neodborná obsluha spouště ;))

P.S. Bazárková soutěž dnes vyhlášena ZDE 






22 komentářů:

barbora.kp řekl(a)...

Musím říct jedno velké ÁCH. To sako Ti ukrutně závidím a zároveň si ťukám na čelo, jaks ho tak dlouho mohla zanedbávat :-)Ohromně Ti sekne!

Eveli17 řekl(a)...

to sako je nádherné!!!!

Ani řekl(a)...

Jo co bych dala za zelené sako. Ideálně smaragdové. Anebo vínově červené. Ale nedaří se mi sehnat pěkné ani v těch dostupných barvách, nevím, jestli jsem moc náročná nebo neumím koukat...
Ale v blízkém sekáči mají jedno červené. Bohužel na figuríně. Tak tam naběhnu brzo ráno v den kdy budou sundavat... a určitě mi nebude nebo tak někdo bude dřív.

Moc ti to sluší :)

Anonymní řekl(a)...

skvělé, také je mým životním cílem stát se E.D. Jen mně mrzí, že podobného saka v bíle barvě jsem se zbavila. Až pozdě jsem pochopila, že, některé věci se dají třeba obarvit, že?

Anonymní řekl(a)...

Mám skoro stejné jen s menšími knoflíky a je jemné manžestrové, ale ta zelená úplně dpovídá. S prvními jarními paprsky jsem pod něj navléhla malinově červený rolák a boty ve stejné barvě. Lidi civěli jak blázen a já jsem se cítila tak jarně a hezky a vesele po té hnusné šedivé zimě, že mi to bylo úplně jedno. Mamka mi řekla že je to oblečení jaru velmi příznačné, protože jsem vypadala jako kraslice:-)

Anonymní řekl(a)...

Mohu se zeptat do jakého chodíš sekáče?? Nenarazila jsem zatím na žádný, kde bych něco hezkého sehnala... :( Navíc na mojí extrémně hubenou a vysokou postavu, je těžké sehnat cokoliv a kdekoliv...

Anonymní řekl(a)...

Sako je hezké. Nikterak bych se nebála, že budu víc středem pozornosti než obvykle. Určitě nosit. Sluší Vám. Ale botky... geniálně ouchylné podpatky :D Kde Vy na to jen chodíte? Já vlezu do sekáče a prchám, když vidím ty hnusobnosti. Ne a ne narazit na nějaký, kde bych si vybrala. Natož takovéhle hezké kousky.

Anonymní řekl(a)...

To sáčko je úúžasné! :) Jestli budete za exota, tak jedině v tom nejlepším slova smyslu. Váš blog se mi moc líbí.

Misi řekl(a)...

opět parádní botky.....kam na ně chodíš???

Janule řekl(a)...

Jako v Paříži. Také budu E.D. a pracuji na tom (zatím jsem za "střelenou čtyřicítku"), ale je dost lidí, kteří si ode mě vyžadují rady. Asi se jim líbí být jiný a barevný. Vaše kombinace jsou perfektní, jo v sekáči se najde, že? Ale ty boty, krááása!

Anonymní řekl(a)...

Ty boty jsou naprosto boží! No a tak nějak, kdyby se ženy tak hezky a často oblékaly do sukní a šatů jako ty, hned by bylo na světě veseleji...

Anonymní řekl(a)...

sako, botičky a kabelka fantastické. Jen ty kalhoty mi k tomu nějak nesedí. Jak jste štíhlá, vypadají na Vás hrozně veliké. Nějak by se mi k tomu celku líbila sukně - třeba áčková, nad kolena. A zelené nebo tyrkysové punčochy (barevné punčochy jsou moje úchylka, pardon). A přidávám se k těm, kteří nemohou pochopit, proč jste sako nenosila. Je fakt skvělé!

Lenka.xx7 řekl(a)...

Channah, sekne ti to nejen v retro šatech, ale i v kalhotách. Závidím ti nejen to krásný sako (nádherně ti sedí), ale i kabelku, boty.... Já taky miluju sekáče, ale třeba tak nádherný boty jsem u nás zatím nepotkala. Začínám závidět i Adě i Zuzi, protože sehnat u nás v H. Králové třeba něco od Burberry za dvacku se mi teda ještě nepovedlo :-)

Channah řekl(a)...

Děkuju všem za povzbudivé komentáře, skoro to vypadá na založení klubu E.D.! Díky vám se těším na důchod ještě víc! ;))

Ad boty: na boty mám osvědčený sekáč Front v ČB. Navíc kolem něj chodím skoro denně do práce, takže přijdu, vidím, zvítězím a nesu ke kase...

Anonymní řekl(a)...

Ty už chodíš do práce? Myslela jsem, že jsi studentka, působíš tak mladě.:-)

Channah řekl(a)...

Anonymní: tipy na můj věk mě vždycky baví... ale třeba je mi 15 a nevzali mě na učňák, tak musím makat ;D

Anonymní řekl(a)...

Nemyslela jsem to zle!! Měla to být lichotka.:-)

Anonymní řekl(a)...

Co máš za velikost bot? Jestli máš 38 a tyhle boty budou v bazárku, tak si na ně stoupám do fronty:-) Barevným sakům fandím, mám z Frontu manšestrové lososově růžové a taky mi spravuje náladu :-) Iva.Cz

Unknown řekl(a)...

to sako nutně potřebuju, fakt. už takový shánim asi dva roky a nic:(

Anonymní řekl(a)...

Z hádání věku si nic nedělej. Já jsem smířená s tím že vypadám jako malé dítě-zvlšť když jdu na seminář s plným batohem. Většinou mi tipují tak 15. Chlapi říkaj-prsa jak dospělá ženská, ale jinak vypadáš na 15. Když mi bylo 19 tak si šla sestra koupit cigára a hospodskej jí je nechtěl prodat. Tak řekla že jsou pro ségru a že stojím támhle. Tak jí řekl že vypadám ještě mladší než ona a že má smůlu a to jí tekrát bylo 16...Sako už jsem ti jednou chválila, ale chválím klidně znova:-)

Channah řekl(a)...

Anonymní 1: já vím - navíc se už dostávám do věku, kdy mi to začíná lichotit ;)

Iva: 39, někdy i 38. Do bazárku teď budu botky přidávat, tak třeba se ti nějaké zalíbí.

pixie: vytrvej!

Anonymní 2: po mně chtěla paní prodavačka občanku, když jsem kupovala rum do cukroví...

Lenyka řekl(a)...

Nádhera...
A s vizí elegantní důchodkyně to máme podobně, jednu potkávám, vypadá nádherně a je doplněna úsměvem, což celý outfit dovádí k dokonalosti :-)