25. 1. 2012

Expudice Marc O'Pola

Sněží, sněží, jen se práší,
Channah do nebes vynáší
svetr z pravé ovčí kštice,
vivat zimní expudice!

Kvízová otázka za pět bodů: co vás nejlépe připraví na přechod z teplé duchny do zasněžené reality? Samozřejmě: teplý vlněný svetr! V běžných obchodech aby vlnu člověk lupou hledal a špendlíčkem vyškraboval - svetr z akrylu může vypadat pěkně a na jaře s ním naděláte spoustu parády, v zimě je vám ale vcelku k ničemu. Svetry s 5% vlny mi zas připomínají starý židovský vtip o pravé slavičí paštice - poctivě půl na půl, půl prasete a půl slavíka; v tomto případě půl bavlníkové plantáže (v horším případě továrny na umělá vlákna) a půl ovce. Nezbývá než zakroužit kolem sekáčů. Tento nový svetr Marc O'Polo s 56% bavlny a 44% vlny jsem ulovila spolu s jednobarevným oranžovým rolákem Marc Aurel (50% bavlny a 50% vlny) ve svém oblíbeném second handu - za první jsem dala stovku, za druhý 50 korun. A je zazimováno!


23 komentářů:

. řekl(a)...

Ten je fakt moc pěknej!

Heather ♥ řekl(a)...

Ten svetr vypadá skvěle a určitě i krásně hřeje ♥

Ivča řekl(a)...

Ve kterém sekáči jsi je ulovila? Obalila sis nervy a šla do Bellitexu? ;o)

Anonymní řekl(a)...

Pod 100% nejdu. Kousání je totiž poověra. Jedinou milost z procent dostala Zara. :-)

Channah řekl(a)...

Dík!

Ivča: ne, obalila jsem si nervy a šla do sekáče v České ;)

Anonymní: 100% jsem ještě neměla, bojím se, že by to na mírné pásmo hřálo až příliš nepříčetně...

Jana řekl(a)...

No vidíte to, mně se podařilo si po Novém roce ulovit v sekáči za 55,- svetr z aranské vlny :)
http://www.aransweatermarket.com/

Jana řekl(a)...

Jo, a je to 100% vlna a údajně ručně pletené ;) (rub by tomu i odpovídal). Je do zimy, už jsem ho otestovala. Jen je potřeba vyvarovat se vyhřátým místům (šla jsem v něm do obchodu a vylezla splavená jak kůň, otázka ovšem zní, zda to bylo jenom tím svetrem).

Anonymní řekl(a)...

Mně by zajímalo, jak se takový svetr pere. Musí do čístírny? Naposledy jsem narazila na jeden vlněný v sekáči, ale nechala jsem ho tam právě kvůli strachu z údržby(a taky mi byl trochu větší).

stylish fox řekl(a)...

Presne taký zháňam!

Klára Otepková řekl(a)...

V Ceske ulici? Vzdycky kdyz jsem tam byla, tak me naprosto nic nezaujalo, asi nemam stesti. Lepsi sekace mi pripadaji v Treboni, a jsou take levnejsi. Jinak ten svetr je moc pekny.

Anonymní řekl(a)...

anonymni: program na vlnu, tekute "prasky" na jemne pradlo a no problem.

Anonymní řekl(a)...

Jen maly tip - svetry s 50% vlny se daji koupit v HM, ve slevach velmi atraktivni, pr. posledni ulovek retro svetr s 40%vlny a 10% angory za 200, 100% vlneny baret za 70, 50%vlnene rukavice za 70 a vlneny klobouk taktez za 70 :-D A zajimavou smes svetru angoraku meli taktez v Mango.
Proste "jedu ve vlne"!!!

Channah řekl(a)...

Jana: no právě, ty přechody z tepla do zimy jsou nejnáročnější :)

Anonymní 26.1.: tak tak, do pračky na program "vlna", možná lepší by bylo prát v ruce, ale na to nemám trpělivost

Cleo: já tam mívám tak 50% úspěšnost

Anonymní 26.1.: no tedy, já mám ve výprodejích v HM asi zapnutý nějaký špatný filtr

Kejmy Tatranská řekl(a)...

Krásny svetrík! ♥.

http://theworldbykejmy.blogspot.com/
Kejmy ♥.

Anonymní řekl(a)...

Krásný! Já včera v sekáči málem servala stojan, když jsem zahlédla svetr s hrdě vyšitou cedulkou 100% Cashmere. Za 39 Kč :D :D občas se o mě v sekáči pokoušejí mdloby :D P.

Anonymní řekl(a)...

Krásný svetřík, to já na sobě snad nikdy nic z pořádného materiálu neměla, tuhle zimu to budu muset nějak přežít.

Ivča řekl(a)...

Já jsem sehnala letos v sekáči 2 100% kašmíráky za 70 a 100, a evidentně byly oba nenošené! a jeden mazlíček 60% kašmír a 40% hedvábí, nosím ho na holé tělo a mrazu se směju! To je ten červený, jak jsi k němu měla tu úžasnou fairtrade šálu ;o) když si vyhrnu rukávy, dá se v něm žít i v přiměřeně vytopené místnosti (tj. tak do 22 stupňů), takže řeším dilema, kdy ho vyperu, neb ho neustále tahám i se šátkem a jsem za dámu ;o) jo a vejde se mi do něj i břicho a nevytahuje se!!!

Anonymní řekl(a)...

Taky jsem letos v sekáči ulovila jeden 100% kašmírák asi za 60kč. Je lehounký a krásně hřeje. Oblíbila jsem si ho natolik, že ho fakt peru v ruce, a to jsem s jiným kusem oděvu neudělala ani nepamatuju.

Jana řekl(a)...

Tak moje výbava do Brna pro tento týden byla po šoku z webu ČHMI zvolena takto: kabát (60% vlna), tvídové kalhoty (90% vlna, uloveno za 33,- v sekáči) a svetr pletený zesnulou tetou (100% vlna z našich oveček). Zatím mi v tom bylo dobře, v šalinách, mám pocit, se pro jistotu netopí vůbec, takže si lebedím. Jen se bojím, co budu nosit, jestli ty teploty vydrží i do dalšího týdne, přes víkend praní a sušení asi nestíhám :(

Channah řekl(a)...

Páni, to je vlněných úlovků, někdy též nevěřím vlastním očím, co se dá v sekáčích najít! Protože je počasí nakloněno, provádím tento týden soukromý "vlněný" výzkum - koukněte sem a tipujte ;) https://www.facebook.com/pages/Mezi-nebem-a-zemí-módní-blog-na-pomezí/240696709309430

Anonymní řekl(a)...

a ja sa teda tiež pochválim :) 100% lambswool-om tiež nenoseným za 55 czk..takže sekáčom 3x sláva :)

verunka2201 řekl(a)...

Taky jsem ulovila v jednom budějckém sekáčku, sice se hodí tak k sukni nebo úzkým kalhotům do školy, ale mám z něj radost. 70% merino, 30% jehněčí vlna (píšou na cedulce), no za 150, ale jsem ráda i tak :) A hřeje dost. Ty kašmíráky vám ovšem závidím, dámy! :)

JINA řekl(a)...

ach já letos celý podzim procházím sekáče v naději přesně takového svetru (a už jsem upustila i od červené) sekáčové víly, ke mě ale nejdou hodné a já truchlím:/