17. 10. 2012

Chvála hřejivé sukně

S mizícími paprsky letního slunce a příchodem chladných podzimních dní většina z nás automaticky zastrčí lehké šaty a sukně hluboko do skříně a bezpečně hmátne po džínách či jiných kalhotách. Není to ale škoda, vzdát se téměř na půl roku této krásné součásti ženského šatníku? Sukni je možné nosit celoročně (ano, přiznávám, že jakmile teploty padnou hlouběji pod nulu, nedám zbaběle na kalhoty dopustit) - stačí jen vyměnit lehké látky za silnější a teplejší, ideálně s vyšším podílem vlny a podšívkou, a nemusíte se chladu bát. Pokud doplníte punčochami nebo punčocháčemi (s postupujícím podzimem klidně opět silnějšími a s příměsí vlny), máte vyhráno na celé čáře. 

Sukně, kterou mám dnes na sobě, má 80% vlny - na krutější nečas mám připravenou sukni z merina a kašmíru dlouhou až po kotníky. Zkrátka: milá zimo, té sukně se nevzdám!!! :)

P.S. Dostávám mnoho dotazů, kde nakupuji, kam nejlépe zajít na lov bot, kabelek, šátků atd... Proto jsem se rozhodla vyhlásit "Tour de sekáč" - viděla bych to na návštěvu cca 4 budějických sekáčů s odborným výkladem a upozorňováním na pozoruhodnosti :) Anketu s navrhovanými termíny najdete na FB: https://www.facebook.com/mezinebemazemi 

foto Allia
sukně Fornari - sekáč, 63Kč; rolák Marc Aurel (50% vlny) - sekáč, 75Kč; kabát - sekáč, 290Kč;  boty Emilio Luca - e-bay, 5 liber; kabelka Gregorio - 2500Kč








17 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Sukní se nevzdám nikdy! To by musela být opravdu krutá zima, abych je byla nucena vyměnit za kalhoty :-D

Jinak krásná podzimní barevná kombinace.
Zajímalo by mě, do jakých obchodů letos na vlněné sukně? Pokud máte někdo tip, sem s ním!
Já jsem třeba zimní sukně viděla v C&A, ale nebylo to úplně to pravé pro mě.

Anonymní řekl(a)...

Tak já to mám spíš naopak. Sukně nosím víc v zimně... Teplé kozačky a silné punčocháče to vždy jistí :-)

Shraven řekl(a)...

Sukně nosím celoročně - v zimě mi je zima spíš v kalhotách ;) Teplé punčocháče a v nejhorších mrazech vlněné návleky, v botách kožíšek (nebo teplé ponožky) a je vystaráno :)

Jana řekl(a)...

Krásné botky! Já ve vlněné sukni moc rozdíl nepozoruju :-(

Klára řekl(a)...

Vždycky se těším na další článek, až se podívám na další skvělé kousky ze sekáče. Hned mám chuť někam vyrazit!

Channah řekl(a)...

Děkuji za reakce!

Roseline Flower: netuším, já na ně chodím zásadně do sekáčů - mám pocit, že v řetězcích se pod velkou papírovou visačkou "CONTAINS WOOL!!!" skrývá tak 14% vlny...

Miu: třeba na budějický "Tour de Sekáč"? ;)

HaLucie řekl(a)...

Neohroženě se hlásím k těm, kteří v polovině října ukládají sukně do krabic a vytahují je až zase tak v půlce dubna (když to dobře jde). Mně to stašně mrzí, ale já se prostě v zimě nezahřeju ani v trojich kalhotách a nejteplejším kabátě. Jedině doma pod dekou, u topení a s hrnkem čaje. :-/

Anonymní řekl(a)...

Tisíceré díky za odkaz na polské zastoupení Gregoria! Parádní výběr i ceny, nutně potřebuju rozšířit kabelkovou sbírku. Někdo se tu ptal na vlněné sukně,krásné mají v Tatuumu, a ta vlna tam fakt je :)

Anonymní řekl(a)...

Channah, je možné, že jsem vás dneska okolo 10. potkala na Poliklinice sever, u knihovny?

Anonymní řekl(a)...

Milá Channah, s radostí jsem zrovna zjistila, žes rozšířila pole působnosti i na Peklo :o) Bezva nápad!
Vendula

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Channah, Tvá blognutí jsou zpravidla náramně fajn, ale na pekle se neboj přiložit pod kotel, vždyť nebeská jsi zde :-). reny.b

Channah řekl(a)...

HaLucie: však sukně není povinnost, ale radost (tedy jak pro koho asi ;)

Anonymní: není zač a díky za tip!

Anonymní 2: čtvrtek? Je to možné - zvlášť pokud jsem byla zachumlaná v kabátu, s čepicí a bledá, to jsem běžela k doktorovi :)

Vendula: děkuji, budu se snažit chvíli v Pekle pobýt :)

Reny: Peklo určitě nepotřebuje druhou Adu, já holt píšu po svém :) Uvidíme, jak to půjde...

Anonymní řekl(a)...

Milá Haničko,
moc se mi líbí kabelka! Takovou kabelku sháním už přes půl roku a tohle je přesně "ono"! Až se mi nechce věřit, že je skutečná :-)Jak jsi spokojená s jejím vypracováním a kvalitou? (Ke koupě přes internet mám totiž určitou nedůvěru.) Díky!

Anonymní řekl(a)...

Hezké moc :), kabelku a boty Vám nepokrytě závidím, a jdu šmejdit po netu na ebay. Díky za příjemný článek na MP, taky si občas můžu za některýma staršíma dámama ukroutit krk - jak jim to sekne.

Hwi řekl(a)...

Celkově moc krásné, ale jsem úplně odvařená z těch bot! Ty tedy jsou... *slint* :)

Anonymní řekl(a)...

Celé to vypadá velmi elegantně a velmi žensky, sladění taky fajn, boty nádherné. Asi nejvíc mě dostala ta kabelka, po něčem takovém mi srdce prahne, ale na českém Gregoriu jsou ceny příliš připomínající drahotu. Asi číhnu na ten polský. Díky za info.

Sandra řekl(a)...

Moc hezké :-)