12. 11. 2012

Aiwa! festival 2012

Aiwa! festival - budějovický svátek orientálního tance (letos ve spolupráci s Fler show a Ivou Czyžovou) je za námi a já se pomalu vracím do příčetného duševního stavu. Ze sna mě už nebudí organizační noční můry a škubání nohy v rytmu tanečních choreografií. Týden před akcí jsem vysílala všem dostupným bohům svatosvaté sliby "nikdy více", a dnes už přemýšlím, čím za rok zas posuneme laťku. Letos si návštěvníci užili velkolepý prodejní trh o rozsahu 60 stánků s rukodělnými ukázkami, indickou kuchyni a čaje, open stage s tanečními vystoupeními, prezentaci knihy Kostýmy pro orientální tance (jejíž jsem spoluautorkou), módní přehlídku orientálních kostýmů, přednášku o krásách Egyptského filmu, taneční soutěž, semináře pódiového líčení a výroby kostýmů, vystoupení bubeníků, taneční semináře a samozřejmě večerní galashow pořádající skupiny Aiwa! tribe a našich hostů (Badriyah, Warda, Satine, Efatha, skupina Yalla Raks a studio Pure). Navštívilo nás cca 600 návštěvníků (když sečtu denní i večerní program v ART IGY). 

Atmosféru akce vám ale určitě lépe přiblíží krásné fotky od našich fotografů (Jiří Šeda, Daniel Král a Veronika Balcarová). 

P.S. A opět výroční pátrací úkol: hledejte Channah ;)






























4 komentáře:

Amaterasu řekl(a)...

Nádhera! Škoda, že mám Budějice tak z ruky. Tak aspoň vytáhnu DVD Břišní tance a trochu se zavlním, ať mi to není tak líto :)

qydko řekl(a)...

Asi nutně potřebuju kostým ze čtvrté fotky vlevo :o) Taky mě vzdálenost mezi ČB a našimi kraji začíná pomalu vadit. Vypadá to nádherně, snad příští rok...

Anonymní řekl(a)...

Včera jsem shlédla vystoupení Aiwy! (ale bez vás myslím - bylo to v Zábřehu na Moravě). Hrozně mě to nadchlo, bylo to opravdu nádherné, ženské. Uvažuju o tom, že bych se do něčeho takového taky pustila, akorát - jsem hodně hubená. Co myslíte, je to velký problém, z fotek jde vidět, že vy sama jste hubená, tak si říkám, že se třeba ptám na správném místě. Vypadá to stejně dobře, jako když tančí "žena kypřejších tvarů :)", nemusí se třeba hubená slečna více snažit, aby dosáhla stejného výsledku? Děkuju moc, jestli si uděláte čas na odpověď. A ještě jednu věc jsem zapomněla - ty kostýmy jsou prostě úžasné, stylové a dechberoucí :).

Channah řekl(a)...

Mařena: tanci zdar! :)

Qydko: jojo, Budějice se pomalu ale jistě mění v centrum orientálního světa :D

Anonymní: zkuste a uvidíte, třeba Vás tanec chytí jako mě :) Hubená postava není překážkou, i když za sebe musím říct, že tanec na oblejších ženách víc vynikne a vypadá lépe (ale zase platí, že všecho s mírou, i těch oblin). Hubenější tanečnice musí víc "makat", aby na ní byly pohyby vidět stejně jako na silnější tanečnici - ale tančí se svaly, ne tukem ;) Takže spíš záleží na estetických preferencích pozorovatele, není pravda, že by se hubeným tančilo hůř... Snad jsem Vám alespoň trochu pomohla.