15. 8. 2013

Sváteční Carlos

Dnešní den je sváteční hned z několika důvodů - ráno mě probudilo několik zpráv na mobilu, díky nimž jsem zjistila, že mám dnes svátek. Tato každoroční událost mě vždy zastihne zcela překvapenou, neboť svůj svátek (a často ani svátky svých blízkých, tímto se všem hluboce omlouvám) vůbec neregistruji a v hlavě nedržím. O to jsou pak rozličná přání milejší, navíc když jsou mí blízcí v jejich vymýšlení velmi kreativní a obvykle se nedrží jen obligátního zdraví a štěstí. 

Pozitivně naladěna jsem si hned uvědomila další věc - dnes večer jedu do Krumlova na koncert Carlose Piñany! Což je, přiznejme si, událost mnohem svátečnější než jmeniny nějaké Channah (ostatně ani žádná svatá Hana neexistuje a já už to asi také nevytrhnu...). Na podobné luxusnosti je samozřejmě třeba se patřičně vymódit - bude zřejmě trochu chladněji, volba tedy padla na punčochy (pravé staré FF z e-bay), pouzdrovku ze silnějšího materiálu a dlouhou halenku. Pro jistotu ještě pašmínu (na fotkách opomenutím jaksi chybí) a hurá za Carlosem!

foto: Manuela






A tady jeden Carlos pro dobrou náladu:


14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

nádhera :)

Anonymní řekl(a)...

Krááásné!
Lenka

Martina, Elegant 40 řekl(a)...

Krásné, moc ti to sluší, hlavně ty vlasy. Chápu, že boty ladí.barevně a.jsou.pohodlné, asi bych já volila trochu jiné. Ovšem já také ne vždy mezi těmi desítkami bot nenajdu ty top. Hezký outfit!

Zuz řekl(a)...

Kraaasne, mne sa moc paci pasek na zvysenom pase, ale ja v zivote nebudem mat ziadny pas, tak sa aspon budem divat. Krasne zladene. Ale bluzicka by urcite sekla aj mne, vazne nad nou uvazujem a asi si nieco podobne usijem.
Zuzana

Kocomour řekl(a)...

Tak jedna sv. Hana :-)
http://www.heiligenlexikon.de/BiographienH/Hannah.html

Channah řekl(a)...

Moc děkuji za reakce a odkaz na sv. Hanu - mám teď konečně patronku a jsem pod svatou ochranou :D

Přidala jsem video s Carlosem, byl včera úžasný, určitě si ho poslechněte!

Anonymní řekl(a)...

Skvost!

Anonymní řekl(a)...

Sukně mi bohužel nějak nesedí, působí nějak lacině, ovšem ten klobouk, kadeře a blůza - pravá dáma!

Channah řekl(a)...

Děkuji!

Sukni mám ráda, je to zn. Warehouse - v mém podání tedy ze sekáče. Je skvěle probraná v pase, obvykle mi pouzdrovky buď sedí přes boky a v pase bych ubytovala plovací kruh, nebo sedí v pase a přes boky nedopnu... Navíc má v tom zvýšeném pase všité kostice. Ale chápu, že se nemusí líbit všem :)

Anonymní řekl(a)...

Skvělý model, je to i můj styl oblečení (bez klobouku, k tomu jsem se ještě neodhodlala) Modrá blůza k černé sukni vypadá velmi dobře. Sukně s vysokým pasem je pro pravou dámu, úplně nesnáším bokové sukně, které nelichotí nikomu. Já bych ale ukázala kolena, udělá to delší nohy. Všimla jsem si že punčochy máte se švy, líbí se mi to. Jeden čas byly vidět takové punčocháče, byla to ale hrůza, na všech nohou byly křivě. Zajímalo by mne, jak dokážete aby byly švy rovně. Kdesi jsem četla, že k punčochám se švy se musí nosit vícepodvazkový pás, aby zadní pár podvazků byl vzadu a zapnutý přesně v místě švu, pak šev zůstane rovně. Já takový pás mám, ale nosím ho jen k pravým nylonkám a to výjímečně, např. na raut, kde se moc nesedí, protože při sezení zadní podvazky tlačí a nepříjemně táhnou. Taky zapínání zadního páru je trochu gymnastika. Jak to řešíte vy?
Libuše

Channah řekl(a)...

Libuše: moc děkuji. Na rovné švy je samozřejmě nejdůležitější rovnat už při oblékání punčochy - punčochu rovnám už při "rolování", pak zkontroluji, jestli šev prochází středem paty a pak roluji vzůru a prsty stále kontroluji hmatem rovnost švu (v případě pravého švu to jde, pokud je šev jen "na oko", tak by to asi nefungovalo). No a pak samozřejmě kontrola v zrcadle. Na punčochy se švem používám opravdu pás se šesti podvazky (svůj oblíbený čtyřpodvazkový nosím radši na ty bez švu) a zadní podvazek připnu přesně nad šev (případně nad zakončovací očko - což je zrovna případ těch starých na fotkách). Jsem zvyklá připínat po hmatu, ale občas je to opravdu trochu cvičení... No a samozřejmě kontroluji i během dne, zvlášť po sezení - zas stačí hmatem sjet po zadní části nohy a případně doupravit. Je to trochu práce navíc, ale ten pocit za to zkrátka stojí :)

Anonymní řekl(a)...

Děkuji ra rychlou odpověď a radu. Punčochy ze švem si určitě na podzim pořídím, moc se mi to líbí. Za trocu nepohodlí to stojí. Aspoň využiji šestipodvazkový pás, který moc nenosím.
Libuše

Unknown řekl(a)...

Ten kloubouk je naprosto uzasny... :-)

Anonymní řekl(a)...

Krásné vlasy. To ostaní samozřejmě taky :-)