5. 4. 2014

Pozor, děti! Aneb šedesátá udeřila.

Šedesátá léta - doba, kdy byly z módních salónů dámy starého světa vyhnány bandou nohatých a rukatých dorostenek a do diktátu módy promluvila silným hlasem ulice. Silueta přesýpacích hodin ustupuje geometrickému obrysu A a pozornost se hlásí NOHY (ony tam kdesi dole vždy byly, někdy více či méně, ale nyní se prokopaly do středu módního dění). Mé milované punčochy jsou vyštípány punčochovými kalhotami, neb délka sukní se nepřeje být omezována limitem punčochového lemu či drzou přítomností podvazků. Já bych tu dobu vlastně neměla mít moc ráda... Ale pokud pominu fakt, že je to začátek konce (minimálně těch dam, ať už v módě nebo ve vystupování), dokáži na ní najít i ledacos kladného. Tak hurá do "áčkových" šatů a geometricky hravých punčocháčů. (Tyto jsou beztak kopií těch chanelovských z roku 2008 - ale k "šedesátkovému" modelu celkem pasují, co myslíte?)

Foto nedostižná Stáňa Jírovcová

 "Pozor, děti v módě!"

"A k večeři se podává konfitované štěně." 
"Co-co-co cože? To jako jáááá?"



Komorní rozhovor s ptákem na hnojníku. Další dotazy?

Jako na molu. Módním. Skoro.

A přečtěte si tento rozhovor s jazykovědcem Ondřejem Hausenblasem. Bude to skoro jistě to nejlepší, co jste dnes četli (zvlášť pokud to zatím byly zprávy na Novinkách a tenhle blog). Je vlastně též o dětech, i když ne těch v módě. A o vyžvejknutí se. A vůbec, je to moc chytrý pán, tak čtěte.  http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-ondrejem-hausenblasem-dlz-/domaci.aspx?c=A120420_144906_domaci_zep 

4 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Všechny fotky nádherné, ale ta poslední je nej!

Jana řekl(a)...

Ano, pan Hausenblas mě za dob mých pofiderních studií v Praze učil Kritickému čtení a myšlení. Strašně bych ho chtěl zase někde potkat, je to jeden z těch úžasných lidí, kteří vás dokážou posunout už jen tím, že jsou.

Channah řekl(a)...

Aničko, děkuju!

Jana: já ho osobně zažila jen jednou, při přijímačkách na FFUK - byl báječný, jako jediný se neptal na poučky, ale prostě jsme si (byť krátce) popovídali. Nakonec jsem se rozhodla pro PF v Budějovicích, i když mě do Prahy vzali - škoda, možná jsem ho mohla poznat víc.

Anonymní řekl(a)...

Prosím prosím, kdepak jsou k mání podobné punčochy? :)