8. 4. 2014

Test českých punčoch na podvazky

Dlouho slibovaný test je zde - cílem testu bylo zjistit, jak v konkurenci obstojí české punčochy. Cena testovaných českých punčoch patří k těm nejnižším - pohybují se od 27 do 59Kč. Nároky na takto levné punčochy nemohou být tak vysoké jako na dražší značky, proto jsem je srovnávala pouze mezi sebou a ke srovnání jsem přibrala jeden pár polských punčoch Gatta za 63Kč (a pouze pro představu, jak vypadají punčochy na druhé straně cenového spektra i punčochy francouzské značky Cervin ).

Testované punčochy pocházejí ze dvou zdrojů - internetového obchodu www.timea.cz a z obchodního domu Prior. Některé z testovaných punčoch se již nevyrábějí, ale lze je stále sehnat (vše uvádím v popisu). Přiznám se, že jsem od českých punčoch moc nečekala - na vině jsou i tragické obaly, které mi namísto pocitu koupě luxusního ženského doplňku navozují spíš dávivý reflex. Pokud se snad tento test dostane k očím kohokoli zodpovědného za výrobu českých punčoch, má první dobře míněná rada je: zaplaťte si schopného fotografa a grafika, bez nich se české punčochy z mizérie nevyhrabou. Nezištně poskytnu i kontakty, skvělé fotografy i grafiky znám osobně.

Ale k věci: u punčoch uvádím cenu, složení, jemnost v DEN, zdroj a číslo/velikost (délka je samozřejmě relativní - nezáleží pouze na délce vašich nohou, ale i na obvodu. Pro srovnání tedy můžete vidět, jak punčocha daného čísla vypadá na hubené postavě s výškou 168cm a chodidlem č.6. Známkováním jako ve škole pak hodnotím barvu (u tělových punčoch), materiál (zda je krepový nebo ne a jak je příjemný na dotek) a vzhled materiálu. Já osobně nepreferuji krep, jsem radši, když je punčocha průsvitná (ale zas ne příliš lesklá). Ještě poznámka k barvě: sama mám dost světlou pleť, proto jsem nesnižovala známku jen proto, že je punčocha tmavší, než by mi vyhovovalo - spíš jsem hodnotila "tělovost" barvy, tj. jestli není příliš rezavá a nepřirozená. 

Obrázky lze kliknutím zvětšit.

1) Gábina, zn. Darrea, 97% nylon, 3% elastan, zdroj Prior, velikost 27, 19 DEN, cena 27Kč





a) barva: 5
b) materiál: 5
c) vzhled: 5

Těmito punčochami, které jsem namátkou testovala jako první, málem celý test skončil. Po všech stránkách jsou odporné - na dotek drátěnka, barva velmi nepříjemně rezavá, na pohled jakoby pomačkané, k tomu lesklé a navíc extra dlouhé. Vítěz projektu "Jak vyrobit nejhnusnější punčochy na světě". Uf.

2) Ariana, zn. Aries, 100% nylon, zdroj Prior, velikost 25, 20 DEN, cena 37Kč





a) barva: 2-3
b) materiál: 2
c) vzhled: 2

Proč ne - příjemné punčochy z jemného matného krepu, barva by mohla být světlejší, délkou jsou spíše kratší. Mohu doporučit jako pohodlné punčochy na běžné nošení, jen pozor na délku, kupte si spíš větší číslo.

3) Katka,  zn. Darrea, 97% nylon, 3% elastan, zdroj Prior, velikost 27, 20 DEN, cena 22Kč




a) barva: 3
b) materiál: 2-3
c) vzhled: 3

Silnější krep než u punčoch Ariana, barva podobná - nejsou to vyloženě nepříjemné nebo nevzhledné punčochy, ale trochu mi strukturou a tloušťkou připomínaly zdravotní punčochy. Radši přidejte 7Kč a kupte si Karelii.

4) Sindy, zn. Aries, 88% nylon, 12% elastan, zdroj Prior, velikost 27, 15 DEN, cena 37Kč





a) barva: x
b) materiál: 3
c) vzhled: 4

Mno. Tyto punčochy mě tedy nepřesvědčily - už z krabičky jsem je vytáhla zatrhané, materiál sice není krep, ale je jakoby "zakalený", navíc extrémně náchylný k zatrhání, stačí vzít punčochy mezi prsty a trochu vytáhnout a pustit zpět a zatržení je na světě... V lemu je jakýsi pokus o vzorek růží, což při mírném natažení ještě jde, ale na stehně se roztáhne ve velmi rozpačitou skvrnu. 

5) Braňa, zn. Elite, 100% polyamid, zdroj Timea, velikost 25, 15 DEN, cena 36Kč





a) barva: 1
b) materiál: 1
c) vzhled:: 1

Tramtadadááá! Pro mě absolutní vítěz testu českých punčoch, naštěstí se stále vyrábí. V ošklivé krabičce dříme malý poklad. Nejsou krepové, barva je velmi uvěřitelná tělová, decentně lesklé, hladké, průsvitné, příjemné na dotek. Timea je nabízí v tělové a černé. Zkrátka: milá firmo Elite, nechte si nafotit pořádkou moderní fotku, grafikem navrhnout elegantní obal a já si tyhle vaše punčochy budu s radostí kupovat (upřímně řečeno si je budu kupovat i v tomhle obalu, ale s pocitem sebezapření a hned doma tu krabičkou vyhodím). 

6) Karelie,  zn. Elite, 100% polyamid, zdroj Timea, velikost 25, 15 DEN, cena 29Kč





a) barva: 2
b) materiál: 2
c) vzhled:: 2

Celkem jemné krepové punčochy, srovnatelné s Arianou, jen cenově výhodnější a pro mě o trochu lepší barva i materiál. 

Následují punčochy, které se již nevyrábějí, Kataricu je ale možné ještě koupit:

7) Katarica, zn. Elite, 100% polyamid, zdroj Timea, velikost 89cm, 20 DEN, cena 59Kč





a) barva: x
b) materiál: 2
c) vzhled:: 2-3

Československý pokus o vytvoření plně tvarované nepružné "nylonky" - pro mě tedy zůstal na půli cesty a se starými např. americkými nylonkami se úplně měřit nemůže. Materiál připomíná hustou síťku, na dotek je pravda jemný, vzhledově mi ale kvůli své struktuře přijde trochu "babský". Na mou nohu byly příliš dlouhé i široké, šlo přitom o nejmenší velikost (zde kyne naděje těm, kterým jsou punčochy krátké). 

8) Laura, zn. Ela, 100% nylon, velikost 25, 15 DEN, výroba ukončena





a) barva: 2
b) materiál: 1
c) vzhled:: 2

Nejsou krepové, na dotek velmi příjemné - škoda, rozhodně by byly dobrou variantou v české nabídce.

9) Linda, zn. Ela, 100% nylon, velikost 25, 15 DEN, výroba ukončena




a) barva: 2
b) materiál: 2
c) vzhled: 2

Krepové, kratší, celkem podobné Karelii, takže nemusíme plakat :)

Zahraniční punčochy pro srovnání:

10) Gatta Lycra, zn. Gatta (Polsko), 95% polyamid, 10% lycra, zdroj Timea, velikost 1-2, 15 DEN, cena 63Kč (v Polsku cca 4 zloté)





a) barva: 1
b) materiál: 2
c) vzhled: 1

Nejsou krepové, průhledné, příjemná barva. Celkově kratší. 

11) Capri Bicolore, zn. Cervin (Francie), 100% nylon, zdroj www.stockingshq.com, velikost 2, 15 DEN, cena cca 300Kč




Punčochy Cervin jsou zde jen jako připomínka, že jsme celou dobu srovnávali punčochy v nejnižší cenové hladině a že i absolutní vítěz testu stále není nejlepší punčochou na světě :) Samozřejmě že na běžné denní nošení nebudeme kupovat tucet "cervinů", je ale nutné si uvědomit, že stejně jako všechno zboží, i punčochy mají své kategorie.

Shrnutí závěrem: 

Absolutní vítěz testu českých punčoch (dle Channah): punčochy Braňa.
Absolutní propadák: punčochy Gábina, prokleto budiž jejich jméno.
Přijatelná varianta pro běžné nošení: Karelie

Přiznám se, že jsem do testu šla celkem skepticky a nečekala jsem, že najdu punčochy, které by mi na běžné nošení vyhovovaly - proto jsem byla nakonec příjemně překvapená. Co ale budu opakovat do omrzení (nebo do té doby, než se čeští výrobci chytí za nos) - punčochy jsou elegantní ženský doplněk, oblékání punčoch je rituál a dáma s krásným podvazkovým pásem a punčochami je zosobněním ženskosti. A taková dáma si nechce kupovat punčochy v obalu evokujícím devadesátá léta, který by nejradši spěšně skryla do novin a doma ho štítivě zahodila! 

Perlička na závěr: netestovala jsem všechny české punčochy, možná mi tak nějaký skrytý klenot unikl - spíš si ale myslím, že jsem si ušetřila podobný nervový šok jako s punčochami Gábina. No řekněte samy - jakou důvěru ve vás vzbuzuje např. prezentace punčochového zboží od české firmy Tetra? Pozor, je to opravdu bizár: http://www.tetra-puncochy.cz/produkty/puncochove-zbozi-tetra 

A teď se do toho pusťte vy - jaké jsou vaše zkušenosti, jaké punčochy mi v testu chyběly a měly by tam být (ať už jako odstrašující případ, nebo naopak jako doporučení)...

Odkazy na dva předchozí články:

Test punčoch na podvazky (zahraniční dostupné v ČR)
http://mezinebemazemi.blogspot.cz/2013/09/test-puncoch-na-podvazky.html

30 komentářů:

Kocomour řekl(a)...

Po shlédnutí prezentace firmy Tetra si punčochy nekoupím minimálně rok. Žádné.

Andrea P. řekl(a)...

Zajímavý test. Nikdy jsem neměla punčochy s podvazkovým pásem. Vyplatí se to? Odkud ho máš? Díky.

Martina, Elegant 40 řekl(a)...

Slabší povahy, neotvírejte odkaz na firmu Tetra, která nabízí punčochové zboží!

Prima test! Nejsou punčochy jako punčochy.

Dnes jsem objevila toto:
http://www.secretsinlace.eu/
Určitě znáš, moc se mi líbí.

Channah řekl(a)...

Kocomour: tak to se omlouvám za způsobenou psychickou újmu, ale varovala jsem!

Andrea: moej pásy jsou převážně odtud: http://www.kissmedeadly.co.uk

Jinak doporučuji svůj předchozí článek o punčochách a pásech zde, je tam i zajímavá diskuse čtenářek: http://mezinebemazemi.blogspot.cz/2013/06/jak-na-podvazky.html

Martina: děkuji! Secrets in lace znám, děkuji za připomenutí odkazu :)

Anonymní řekl(a)...

Krásný test - moc díky :).

Mé zkušenosti: Ty punčochy s tím "vzorem růží" - koupila jsem si je v tělové barvě a první co se mi stalo, že ta růže povolila při nandávání punčochy do velvet. Rup a díra. To mě opravdu dost naštvalo.

Andrea P.: určitě vyplatí, už jenom proto že:
1) když se ti udělá oko na jedné noze, nemusí vyhazovat celé punčocháče, vyhodíš pouze jednu punčochu a od stejného výrobce a barvy máš pak náhradní.

2) osobně nemám punčocháče ráda, jak se s nimi špatně chodí na záchod s podvazky to jde mnohem lépe - ale to je subjektivní názor

3) s podvazky se cítím mnohem více žensky a i se tak více chovám

takže já v tom,vidím samá plus :)

Barča

Konvička Čajová řekl(a)...

Děkuji za článek, těšila jsem se na něj. Začala jsem s podvazky na podzim, a tak jsem k nim nosila převážně vlněné punčochy Levante (ano, teplo a pohodlí je pro mě důležité, tohle byla parádní volba). Teď už to přece jenom chce něco jiného a na denní nošení budou české určitě stačit. Díky za tipy.

Anonymní řekl(a)...

Hezký článek, díky. Mně osobně je nějak jedno, v jakých krabičkách se punčochy prodávají, a myslím si, že trochu přeháníte, Channah.
Kocomour: Vy a podobný citlivky byste se radši měly držet doma a celej den koukat do kouta, protože dnešní svět evidentně není pro vás.
Lenka

Channah řekl(a)...

Baru, děkuji za zkušenost a za tvé shrnutí výhod punčoch, lépe bych to neřekla!

Konvička: také jsem si na zimu pořídila vlněné od Levante a nemohu si je vynachválit!

Lenka: děkuji za pochvalu :) Co se týká obalů, každý máme asi hranici jinde, ale já si nevychutnám sebelepší jídlo z plastového tácku či sebelepší víno ze zavařovací sklenice... A stejné je to i u punčoch, ošklivá krabička mi zkalí radost z krásných punčoch.

Bellami řekl(a)...

Když já si nemůžu pomoct, ale mně přijdou punčocháče estetičtější než punčochy. že je přechod na kůži v pase, vypadá tak nějak normálně, ale ta punčocha jen do dvou třetin stehna mi připomíná zabijačku. Kdybych byla chlap, asi by mě to moc nebralo.

Anonymní řekl(a)...

Jo Tetra:
http://www.tetra-puncochy.cz/produkty/specialy-tetra

a díky za test, už vím, které punčochy mohu v Prioru koupit a nemusím sama zkoušet :)

Lucylle řekl(a)...

Super článok :) ďakujem aj za tie predchádzajúce "podväzkové", aj vďaka nim som sa konečne odhodlala k objednaniu si pásu. Chcem sa ešte spýtať, či viete o nejakých obchodoch, kde predávajú pančuchy rôznych farieb a vzorov? Či sa vyrábajú len čierne a telové? Lebo ja chcem aj farebné :D

Anonymní řekl(a)...

Díky za test, ať už dopadl jakkoli, je dobré prezentovat, že punčochy na podvazky se stále vyrábějí a pár z nás je opravdu nosí. Já klasické silonové punčocháče vůbec nenosím, nosím jedině punčochy s podvazky. Neumím si představit sedět v přetopené kanceáři v punčocháčích. Souhlasím s tím, že některé obaly jsou otřesné. Je to ale taky způsobeno tím, že punčochy na podvazky jsou dnes okrajový segment, díky tomu že drtivá většina žen je z neznalosti jejich výhod zcela vyřadila z šatníku. Ráda bych zde k testu doplnila, že je třeba rozišit 4 druhy materiálů, které se používají na punčochy.
1. běžný nylon, tj. matné zkadeřené vlákno, dříve také krepsilon. Nejoškivější podle mne, babičkovský vzled. dělají se z něj také nejlevnější punčocháče.
2. Stretch, hladší, pružné, nedrží ale tak dobře tvar, což u punčoch tolik nevadí (napínány podvazky) jako u punčocháčů. Náchylnější k zatrhávání, žmolkování.
3. Stretch s elastanem - tzv. lycra. Trvanlivější, nezatrávajíse, nedělají se žmolky, hladké, mírně leské. Každopádně nejlepší.
Z našich punčoch jsou chválené Braňa jen strečové, sice opravdu vypadají krásně, nosím je, ale mnoho nevydrží. Např. od židle se dělají již zmíněné žmolky, jsou spíš na 1-3 denní nošení, při ceně do 30 Kč a možnost ještě spárovat vyhovující.
Bohužel Channah nehodnotila dobře punčochy Sindy, které mají 12% elastanu, já s nimi mám velmi dobré zkušenosti, nezatrávají se, dobře vypadají i v černé, mně mnohem déle vydrží. Ano lem s jakýmisi růžičkami není povedený (ale ten se snažím schovat pod sukní). Druhé punčochy s elastanem
(3%) jsou Boma Kamila, cca 27 Kč, sice se strašným výjevem na krabičce, ale překvapivě kvalitní a vzhledově bezvadné.
4. typ punčoch jsou nestrečové nyonky, to však je někde i cenově jinde. Kdysi jsem nosila Elite Katarica, což ve své době, kdy byly k mání jenom tlusté krepsilonové punčocháče byla paráda. Ještě bych chtěla dodat, že dražší punčochy z dovozu jsou s vždy elastanem, někdy ale jsou až příliš pružné a obyčejné podvazky je dobře neudrží a svážejí se dolů. Je třeba k nim pevný pás a výhodou je i 6 podvazků, stejně jako na nestrečové nyonky.
S pozdravem noste taky punčochy Libuše

Anonymní řekl(a)...

Ty krabicky jsou TOP :3 pripomina mi to dobu kdy jsem se narodila :D

Anonymní řekl(a)...

Ty krabicky jsou TOP :3 pripomina mi to dobu kdy jsem se narodila :D

Anonymní řekl(a)...

Punčochy 4) Sindy, zn. Aries, 88% nylon, 12% elastan, zdroj Prior, velikost 27, 15 DEN, cena 37Kč -------- holky, nekupujte. Měla jsem je a nikdy více. Kromě výše napsaného v nich nohy navíc vypadají jako neoholené, není to hezký pohled pro ty, co nemají rádi chlupaté nožky! Jinak díky za test punčoch, moc mi pomohl. :)

Channah řekl(a)...

Moc všem děkuji za postřehy, zejména Libuši za vyčerpávající příspěvek! :)

Nově teď zkouším barevné 40DEN punčochy z obchodu Caresse a puntíkované z obchodu Plný prádelník + nové Elegance od Elite (mají nový obal, žádná hnusná krabička!), tak pak poreferuji ;)

Anonymní řekl(a)...

Jo TETRA to je síla. Jinak za zmínku stojí ještě punčochy BRIGITA od Elite( http://www.elite-cz.cz/BRIGITA/1063-detail-238.html) jako levnější alternativa punčoch s károvaným lemem LEVANTE VANESSA/FIORE ROMANCE.
Ještě k podvazkovým pasům- lepší než SHQ je dle mého Cleopatra Rhodos, protože míň pruží v pase a tolik nesjíždí dolů. Naopak vlastní podvazky jsou malinko pružnější a lépe tak vytahují punčochy.

Anonymní řekl(a)...

M

Vanja řekl(a)...

Ahoj,

děkuji za tento test, moc mi pomohl, když jsem před nějakou dobou sháněla punčochy na podvazky se švem. Sehnat je v Praze v kamenném obchodě dalo práci, tak jsem uvítala příspěvek a objednala rovnou více doporučených punčoch. Musím je všechny pochválit, jsou fakt super a vydrží opravdu dlouho.

Podřídila jsem si:

Punčochy na podvazky Elite Braňa - obě nabízené barvy

Punčochy na podvazky Fiore Marlena - TAN + BLACK

Mám tyto punčochy asi tři měsíce a je až s podivem, že se mi neroztrhaly ani se mi nikde výrazně neponičily. Peru je v ruce a nosím denně. Myslím, že za ty peníze je to 100% skvělej kauf! :)

Ještě bych ráda přispěla na téma podvazky. Mám podvazkový pás značky Playful Promises, který jsem zakoupila přes ASOS http://www.asos.com/Playful-Promises/Playful-Promises-Tatiana-Brocade-Girdle-Suspenders/Prod/pgeproduct.aspx?iid=3313826 a pak kalhotky na podvazky Vero Moda rovněž zakoupené přes ASOS http://www.asos.com/Vero-Moda/Vero-Moda-Bella-High-Waisted-Brief/Prod/pgeproduct.aspx?iid=3228779. Oboje slouží perfektně. Skvěle drží a vypadají skutečně tak hezky jako na obrázku. Díky bohu za ASOS, který nám nabídne tyto značky za supr ceny. (V tomto případě se mi vyplatilo čekat, až je ASOS zlevní.)

Díky ještě jednou. :)

Anonymní řekl(a)...

Testy se týkaly jen strečových punčoch. nemohu chtít na Channah, aby dělala test nestrečových punčoch, jejichž cena začíná na 260,-Kč a u RHT s kubánskou patou a švem se přehoupne přes tisícovku. kdysi bezešvé punčochy převálcovaly švy, proto bezešvé nestrečovky považuji za vrchol elegance. Strečovky jsou sice pohodlnější, mohou být i formou punčocháčů, ale vzhledem na nestrečové nedosáhnou. Je ale vhodné, aby se o nestrečových punčochách vědělo. Ty mohou být jedině na podvazky, nemohou to být ani punčocháče, ani samodržky. Já např. nosím do společnosti nádherné Clio bas 602 za přijatelnou uvedenou cenu, ale mám i dražší Cervin Capri 10 den. Když si takové punčochy připnete k opravdu kvalitnímu pásu, nejlépe s 6ti podvazky, budete mít nejkrásnější nohy v okolí, protože tyto punčochy jsou tvarované a tedy stejně vypadají u kotníků jako na stehnech. Myslím Channah, že by jste v rámci osvěty měla k těmto punčochám obnovit diskuzi, zda o nich někdo z dam ví. Ráda přidám své zkušenosti. Libuše

Channah řekl(a)...

Libuše: mohu se podělit o zkušenost s těmito nepružnými nylonkami:

1) GIO (RHT i FF) - na mě jsou příliš dlouhé, nicméně jsou jemné jako pavučinka, opravdu luxusní. Zkusila jsem si objednat menší velikost, ale i když jsem tím vyřešila délku, patu jsem měla uprostřed chodidla :D Daní za jemnost je bohužel to, že se snadno zatrhnou.

2) Cervin - mám zkušenost s Capri 15DEN a Capri Bicolore. Cervin u mě vyhrává na plné čáře - mně osobně sedí délkou, punčochy jsou jemné, ale nezatrhávají se tak snadno jako GIO. A na noze vypadají zkrátka luxusně. Bicolory jsou na mé stupnici punčochového nebe na samém vrcholu, krásnější punčochy jsem snad neviděla...

3) Kunert - rakouský výrobce, má různé punčochy v různé kvalitě, ale umí nestrečové nylonky v celkem vysoké kvalitě, pro mě ideál na běžné nošení.

4) a pak milion no-name dobových nylonek z e-bay :) Ale na ty dělat recenze nemá moc smyslu, protože je stejně člověk podruhé už nekoupí...

Unknown řekl(a)...

Ty puncochy gabina jsou odpornost sama o sobe, vyzkousela sem, zavrela do krabicky a krabicku zahrabala na same dno krabice s puncochami.. na normalni noseni mam rada kunert emotions ale docela rychle se zatrhavaj. Ale za 6,50 e jsou hezke. Z cech si obcas dovezu puncochy Miluse od elite, nejsou spatne, a na zimu puncochy Milka od elite - v telove barve nic moc ale hreji a v kozackach a sukni 5cm nad kolena to jde. Nejradeji mam puncochy gipsy cuban heel, k uzke minisukni do kanclu jsou luxusni, jen podvazky trochu prosvitaji :) muj sen ktery si brzy splnim jsou puncochy cervin havana cuban heel ff, to budou moje hodobooozove puncochy :) jinak pasy mam dva Cleopatra Rhodos a tez si je nemuzu vynachvalit, dva mi zatim staci :)) hezky den

Anonymní řekl(a)...

Proč v testu českých punčoch chybí firma s tradicí Evona,ale i ostatní už zde zmiňované jako Boma,Tetra a pro Vás babkovská Novia?Třeba o tom Polsku.Znáte také jinou grafickou úpravu obalů polského punčochového zboží a prezentaci než tu firem Gatta,Fiore,Veneziana..?V Polsku je víc jak sto výrobců a řekla bych,že řada našich obalu i prezentací je lepších nebo na stejné úrovni.
Ráda bych také od Vás uvítala obdobný test českých punčoch,ale samodržících.
Milena

Channah řekl(a)...

Nikita: díky moc za tipy! Co se týče FF punčoch - také si je výjimečně ráda dopřeji, jen mě pak vždy trhá, když slyším ono "ric" o židli, případně když se na mě vrhne mé nadšené domácí zvíře ;)

Milena: klidně je kupte, vyzkoušejte a podělte se o výsledky zde do diskuse :) Nemám finance na to, abych vyzkoušela všechny druhy punčoch, proto jsem ráda, když se do testování zapojí i čtenářky!

Anonymní řekl(a)...

Proč zde neodprezentujete test samodržících punčoch,když už jsou
také vlastně retro záležitostí?Ještě taková malá rada z vlastní zkušenosti,když špatně snášíte silikon v lemu(vyrážka,zarudnutí apod.)a nechcete se jejich nošení vzdát. Zkuste samodržící punčochy bez silikonu,které drží pomocí pružného lemu.Ideální na běžné každodenní nošení a v cenové relaci punčoch na podvazky.U nás je vyrábí tři firmy,ale určitě je najdete i u těch vašich oblíbených poláků.Gatta je mívala v sortimentu.
Milena

Jáchym Skočdopole řekl(a)...

baskičtí separatistí a sikští extrémisté by měli radost z výzkumu

Unknown řekl(a)...

Milé dámy, punčochy už nějaký čas nosím, ale nevím, jak si počínat ve chvílích, kdy prší a já mám už po pár minutách chůze zacákaná lýtka. Což se sukní, halenkou a podpadky podráží celý styl. :) A jistě to znáte i Vy sami, že ano. To za každým rohem sušíte? Nebo se za deště nosí pouze kalhoty? Jak to řešíte?

Channah řekl(a)...

Milena: test "samodržek" přenechám zasvěcenějším, já sama je nenosím - silikon mi vadí a ty s pružným lemem mi sjíždějí...

Jáchym: separatistům nedoporučuji krep, snižuje průhlednost!

Lucie: zacákané punčochy se dají úspěšně otřít navlhčeným ručníkem (případně suchým při vysokém stavu zmáčenosti, ale mně se spíš povede několik jemných cákanců), oproti kalhotám také rychleji uschnou ;)

Anonymní řekl(a)...

Sjíždějí Vám,protože si zřejmě neumíte vybrat správnou velikost,provedení pružného lemu a také si je jistě vytahujete přiliš vysoko.To jsou nejčastější chyby,kterých se dopouštíte nejen Vy.
Stav sortimentu našich výrobců pro tuzemský trh je odrazem minimálního zájmů českých spotřebitelek o veškeré punčochové zboží.Punčochy na podvazek,samodržící,vykrojené punčocháče v sedu jsou na běžné denní nošení velice okrajovou záležitostí,tudíž ani nemůžete očekavát bohatší barevnici,větší výběr ve velikostech i vzorech.I přesto všechno si drží stále slušnou úroveň kvality a pro všechny o tom pochybující je tady pár profláknutých firem s towarem uniwersalnym,které musí svoji "kvalitu" dohánět líbivými přebaly,šik look prezentací a hlavně lidmi ochotnými po webech rožsiřovat jejich velice agresivní marketing.Nějak nám zmizeli z nabídky Tetra 20 DEN na podvazky viďte?
Milena

Anonymní řekl(a)...

Celkem mne překvapilo negativní hodnocení punčoch Sindy zn. Aries. Tyto punčochy nosím nejraději, protože jsou elegantní, po oblečení celkem dobře odolné zatržení a hlavně pohodlné na celodenní nošení. Vyhovují mi svojí barvou, nosím tělové odstín 8002 bronz, a protože jsem vyšší postavy, jako jediné i délkou. Ještě se mi nestalo, aby po vybalení byly zatržené nebo jinak poškozené. Z krabičky je vyndavám zabalené ještě do folie a vždy v perfektním stavu.
Pavla