19. 8. 2014

Inter arma

Prší a venku se setmělo, s hrnkem čaje si čtu o současném dění a do duše se mi plíživě vkrádá pořádná chandra. Pro rozveselení se pokouším namluvit cosi "čínsky" do google překladače (zkuste to, obvykle jsou výsledky k popukání) a vypadne mi: "Srdce bolest - vaše společnost k odpočinku." Tomu se sice nedá upřít svébytná poetika, povzbudivě to ale věru nezní. Naštěstí hned další pokusy mi sdělí, že "Bear Bear strašit strašit strašit Bears" a "Dálkové ovládání a pohlaví." - sdílím je s přáteli ve FB skupině "Mluvíme čínsky na iFounech" a rozvine se velmi plodná (a místy velmi košilatá) diskuse, proti níž nemá chandra sebemenší šanci. A kdyby snad někdy chtěla zas povystrčit růžky, důkladně se proti ní vyzbrojím:

Kabát: Vero Moda (sekáč), kabelka výprodej Marks and Spencer, lodička ebay, šátek a pásek sekáč, boty Clarks







10 komentářů:

Adivey řekl(a)...

Jéé, to se mi opravdu moc líbí! Velmi chválím lodičku a její úžasné sladění. Chvilku jsem váhala nad kabelkou, ale díky ní to není přeladěné, že? Moc pěkné. Těšte nás v zjitřených politických časech svou inspirací a čínštinou častěji. ;)
A dodatečně vše nej k svátku :)

Channah řekl(a)...

Děkuji moc za přání i komentář!

Ad kabelka: černá u toho zanikala, zelenou nemám a u téhle mi přišlo, že tu uniformitu trochu rozbila :)

Ad čínština: "Single otevřená karoserie Mao Ce-tunga"!

Zika Vica řekl(a)...

Úchvatné. :)

Unknown řekl(a)...

No, ta lodička je úžasná! A ještě kabelka se mi moc líbí, ale ta lodička.. Úžasná zelená!

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, mohu se zeptat do jakých sekáčů v ČB chodíte? Díky :)

Channah řekl(a)...

Moc děkuji :)

Anonymní: teď převážně do Frontu, podrobný návod (i s mapou) zde: http://mezinebemazemi.blogspot.cz/2013/02/pruvodce-po-budejickych-sekacich.html

Anonymní řekl(a)...

Tak chandra to byla, co mi to včera sedělo za krkem! Pomohla trochu nejlepší kamarádka a nákup látek, vydatný spánek a dnes ráno dětičky, jak se po mě válely a skákaly mi po hlavě. Ale kdybych už včera věděla o "single otevřené karoserii Mao Ce-tunga", bylo by po chandře daleko dřív.
Strašně moc Vám to sluší :o)
Vendula

Vita řekl(a)...

Ten kabát je krásný! Nejdřív mi z fotky přišlo, že je celý komplet černý, až na detailních záběrech jsem si všimla, že klobouk a šála jsou zelené, navíc v tak krásném odstínu.

Channah řekl(a)...

Vendula + Vita: díky díky, dámy!

Anonymní řekl(a)...

Na Vaše stránky jsem zabrousila úplně náhodou při hledání šatů na svatbu. Sice mám šatníku xxx věcí, co by se na svatbu jako host daly ihned vzít, jenže jsem stejně podlehla tomu, že když je ta příležitost, můžu si přece něco koupit. Také moc ráda hledám poklady v sekáčích. Je to pro mne veliké dobrodružství. Mám poměrně štíhlou postavu a nosím ráda i trochu extravagantní věci. Takže se tu pro mne skoro vždy něco "divného"najde. Šaty na svatbu jsem nakonec naopak koupila v internetovém obchodě od firmy Desigual za plnou palbu, ale myslím že je to prostě někdy potřeba. Vaše srtánky mne moc potěšily. Je to takové pohlazení a plutí krásnou radostí.