22. 4. 2015

Cat Can Dance

Restaurací s prostorným tanečním parketem se k tónům rock and rollu přidává tiše svůdné šustění spodniček a klapot podpatků. Pánové zdobí klopy svých sak květinovou broží, kterou obdrželi hned po příchodu, dámy si mohou vybrat mezi květinou do vlasů či připnutou na šaty. U stěny láká chuťové buňky třípatrový podnos s barevnými cupcaky - jsou tu jen na ochutnávku, vlastní várku je možné získat v charitativní dražbě v průběhu večera. Vše nasvědčuje tomu, že jsme se ocitli v Americe let padesátých - skutečnost ale prozradí česky pronášené věty galantních rozhovorů a prostor historické restaurace Pražan na Holešovickém výstavišti.

Celou událost uspořádala jedna výjimečná osoba - Klára Kla Skokanová. Ta se totiž rozhodla, že na své narozeniny chce pořádnou oslavu, namísto dárků pro sebe si ale přála dárky pro toulavé kočky. Veškerý výtěžek z večera tak šel na nadaci Devět životů (přispět můžete i vy, nepotřebujete k tomu ani narozeniny) - Kláře a jejím spoluorganizátorům se podařilo vybrat přes 15 000 Kč! Největší podíl na té úžasné částce měla dražba uměleckých předmětů a služeb (cupcaky patří do první kategorie).

Bylo mi ctí přispět svou troškou do kočičince a zatančit na večeru jako půlnoční překvapení s fúzí burlesky a orientu. Krásné fotografie nafotili Tymur a Ondra Pěnička - oběma fotografům mnohokrát děkuji!




8 komentářů:

Vita řekl(a)...

Moc Vám to sluší, a oslavenkyni všechna čest za tak skvělý a altruistický nápad. :)

Anonymní řekl(a)...

Taky, jste naprosto úžasná a neopakovatelná v dnešním nevkusném světě. Velice mne inspirujete, ale náhodně mám podobné šaty. Jako vždy, máte na nohou nádherné silonky. Chtěla bych se Vás zeptat, jaký máte názor na nošení silných punčocháčů - nebereme v úvahu převahu kalhot - a pak už naboso. A na idiotské módní policie, rady na internetu že tělové silonky jsou aut 10 let bych ráda znala Váš názor. Prý viděly jste na předávání oscarů, aby některá herečka měla silonky - z toho se vychází? Nevím jak dlouho jim makeapují nohy a to se dá snad srovnávat s neopálenými nohami s nezakrytými nedokonalostmi - žilky ap. se kterými má naše dáma jít do společnosti. Možná, že by to mohlo být další Vaše téma, ale nechci Vám nic vnucovat. Tyto ubožačky vykládají že tělové punčochy deformují nohy, prostě vypadají příšerně a připadá mi, že píší jenom punčocháčích za dvacku. Že nikdy na nohou neviděly pravé nylonové punčochy - samozřejmě na podvazky. Já jinak do společnosti a divadla nechodím, ač jsem společensky out.
Vaše fanynka, Libuše

Anonymní řekl(a)...

ááách, za to Vaše vypracované bříško bych zabíjela......

Anonymní řekl(a)...

Takové akce, kde se člověk pobaví a zároveň podpoří dobrou věc, jsou nejlepší. Smekám před oslavenkyní za realizaci tak výborného nápadu, a Vám musím pochválit jako vždy krásné šaty, moc Vám to sluší :)
Adéla

Channah řekl(a)...

Moc děkuji za reakce a připojuji se k nadšenému obdivu takového pojetí narozenin!

Milá Libuše, jsem společensky out s Vámi - do společnosti beru punčochy jako krásnou nutnost a naboso jsem ochotná jít maximálně tak na garden párty :)

weri.hd řekl(a)...

Vážená Channah,
úžasné fotky, strašně se mi líbí :)
Chtěla jsem poprosit o radu - sháním šaty ve stylu 50. let, nejlépe styl "Audry Hapburn" s lodičkovým výstřihem za rozumnou cenu a stále se mi nedaří. Vy, jak jsem si všimla, byste mohla mít zkušenosti, kde se dají takové šatičky pořídit, případně ještě lépe - kde bych našla střih podle kterého by se daly ušít...
Díky moc za Váš čas a případnou pomoc! Veronika
(weri.hd@gmail.com)

Channah řekl(a)...

A jéje! To je něco pro mě. Pokud může být i zahraniční obchod, vzdychat můžete zde: http://ladyvlondon.com/Audrey-Hepburn-Dresses/

V Čechách Simona Tošková (ale ta teď kvůli vytíženosti tuším nebere nové zakázky) http://www.fler.cz/simona-toskova

Achima Abelard řekl(a)...

Na tomto blogu máte skvělý článek a já chci poděkovat panu Pedrovi, úvěrovému úředníkovi, který mi poskytl půjčku ve výši 600 000. Pounds poté, co jsem mu vysvětlil celý můj projekt prostřednictvím jeho soukromého e-mailu na pedroloanss@gmail.com, pak jsme mluvili o sazbě a podmínkách prostřednictvím e-mailu, protože já žiji v Aucklandu a on žije ve Spojeném království, takže po celém procesu mi bylo vyhověno půjčka s flexibilním splácením půjčky.
Právě teď jsem tak vděčný a doporučím každému, kdo má obchodní projekt nebo potřebuje finanční službu, aby kontaktoval pana Pedra na jeho soukromý e-mail.

Ještě jednou děkuji.