4. 8. 2011

Nedovolená dovolená

Následující fotoreportáž z dovolené je pro mě typická - pokud jsou přátelé a příbuzní natolik odvážní, že chtějí vidět mé fotky z cest, většinou se v průběhu prohlížení několikrát ujišťují: "Kde že jsi to vlastně byla??" Místo Eiffelovky, panoramatu Alp či pyramid před jejich zrakem defilují fotky oprýskané zdi, odrazu čehosi v čemsi nebo chcíplého velblouda. 

Tentokrát jsem však pro své přátele a příbuzné svědomitě vyfotila alespoň jednu přísně turistickou fotku:


A pamětliva své bloggerské zodpovědnosti i jednu dokumetující módu... ehm... v mundúru nafasovaném v solném dole.


Návštěva solného dolu patřila vůbec ke světlým bodům dovolené. Mundúr návštěvníci nafasovali hned u vchodu, kde probíhala selekce tvrdá jak na rampě v lágru: děti bílý stejnokroj, malí a štíhlí návštěvníci zelený, malí a tlustí hnědý, středně vysocí hubení červený a tak dále a tak dále. Politická korektnost šla do kytek v momentě, kdy se na sebe malé macaté paní v hnědých mundúrech rozpačitě dívaly - hnědá kategorie patřila asi k těm nejnevděčnějším. Cupitání tunelem v osmi stupních Celsia ve stádečku stejnokrojů připomínalo něco mezi groteskou a filmem Bumerang. Samotná prohlídka dolu byla zážitek - nejlepší bylo sjíždění důlních skluzavek (jen po zadku, bez jakéhokoli zajištění).

Následují slíbené fotky - pokud jste měli šanci v těch předchozích najít nějaká vodítka k místu dovolené, teď už se budete spíš topit v samé vodě:





3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Já vím kde to je! Hallstadt? :D

Iva.Cz řekl(a)...

Takové město atraktivní, že číňani staví jeho kopii 1:1 a rakousko se s nimi kvůli tomu hádá a ty nám ho naservíruješ jako rozmazanou hádanku...ale odhalili jsme tě :-) Iva.Cz

Channah řekl(a)...

no však vám to odhalení dlouho netrvalo ;) Ani z mých anti-popisných fotek...