15. 12. 2011

Dámička v růžové

Milí rodiče, přátelé a příbuzní, představuji vám svou novou lásku: pudrově růžový kabátek Orsay. Jak už pozorní čtenáři vědí, za tento zázrak vděčím svému oblíbenému lokálu U dvou kočiček. Je krásný, teplý a dá se prát! (u světlého kabátu celkem podstatná vlastnost). Abych zůstala stylová, vzala jsem si pod něj šedé lněné šaty stejné (Orsay) značky. Tyto šaty jsou naprosto celoroční - dají se nosit v chladném létě, teplé zimě a samozřejmě na podzim a na jaře. Teplejší počasí mi dovolilo i lodičky a spíš na okrasu než pro funkčnost jsem vytáhla plstěný klobouček. Když už dámička, tak se vším všudy!

Aktualizace: dnes večer jsem byla legitimována příslušníkem orgánem s odůvodněním, že mohu odpovídat popisu hledané osoby - kolik kriminálníků v růžovém kabátu a retro klobouku běhá po Budějkách?

Kabát Orsay - sekáč, 490Kč; šaty Orsay - sekáč, 290Kč; boty Zola - sekáč, 249Kč; kabelka - sekáč, 200Kč; klobouk - jakýsi výprodej, 70Kč; šátek - sekáč, 26Kč; kytka - Kappahl, 120Kč; foto: Hanka H.








A ještě zapomenutá, dosud nezveřejněná letní verze Orsay šatů:
(a bloguju jako hrom, ať je fotek milión ;))




28 komentářů:

Lucka řekl(a)...

Nemůžu si pomoc, ale chtělo by to menší velikost kabátu. Jinak je ale krásný!

Anonymní řekl(a)...

LOL

Anonymní řekl(a)...

Opravdu nádhera, moc vám to sluší. Přesně takhle si vždycky představuju sebe - jako dámu. Taky nakupuju v sekáči, ale nedaří se mi tolik jako vám. Asi mi to všechno vykoupíte :-D.Chtěla bych se zeptat kde sjou ty vaše oblíbené kočičky jetlůi to není tajné. Anonymní I...

Anonymní řekl(a)...

Ty oči! Ach!!! Nádhera... Nejlepší je ta vyhlížecí fotka za křovím :D [Kiwi]

žvejKačka řekl(a)...

Kabátek mám v bílé!!! ;o)) Ale moc teplý mi teda nepříjde :(

Anonymní řekl(a)...

Je to super, miluji "sekáčovou" módu, české holky jsou šikovné a dovedou nádherně vypadat za pár korun... Liba

Anonymní řekl(a)...

Lucko, menší kabáty než nosí Hanka už se v růžové vyrábí pouze s nášivkama Hello Kitty v dětském oddělení ;-) :-D

Channah řekl(a)...

Děkuju za komantáře!

Lucka: buď přiberu nebo začnu posilovat! Kabátu se nevzdám ;)

Anonymní: Kočičky jsou na začátku Rudolfovské ulice v ČB

žvejKačka: to je jasné, bílá odráží paprsky, růžová hřeje :D

Anonymní: touché!

Jana řekl(a)...

Nevyhlásila po Vás pátrání nějaká módní policie? :)

Anonymní řekl(a)...

"Příslušníkem orgánem" taky dobrý :-) Jinak se mi více líbí letní verze šatů, s fialkovou košilí jsou téměř geniální .-)
Els.

Jana řekl(a)...

Ten kabát opravdu moc nesedí, kdyby to bylo jen pase tak to nevadí - je to áčkový střih, ale bohužel nesedí v ramenou - to je vidět. Menší růžové určitě nedělá jen Hello Kitty.:))
Je ale pravda, že velikosti v Orsay moc neodpovídají, jejich nejmenší čísla mi i tak přijdou hodně velká. A ty jejich materiály...dříve to bývalo lepší. Z čeho je konkrétně tenhle kábát?

Když jsem objevila "kouzlo sekáčů" taky jsem nakupovala jak smyslů zbavená, klidně i větší velikosti, přece tam za tu cenu nenechám takový materiál (např. 80% vlněné kabáty, kalhoty, svetry z kašmíru atd.). Vždycky jsem si to ale nechala zabrat u švadleny, což bych Hance doporučila taky. Pár korun za švadlenu už tě nevytrhne, Hani. Kabát je vážně skvost.

Anonymní řekl(a)...

Nechápu, že žena ve vašem věku nezná svou velikost. Tohle není první model, který vám nesedí... bohužel ani druhý

Channah řekl(a)...

Opět díky za reakce! Nemám pocit, že by byl na mě kabát tak obří (je to 36 koneckonců), ale v kombinaci s rukávy nabranými na ramenou je to asi výraznější. Dám slovo se svou švadlenou, snad mě s kabátem nevynese v zubech ;)

Anonymní řekl(a)...

Mě ten kabát teda velký nepřijde. Nic fatálního. Líbí se mi to. A to tu občas něco zkritizuji... Hlavně že se nerozlízá na zadku ten záhyb a nevyhrnuje, jak často vídám na slečnách na ulici. To je mor. Rozjetý rozparek na pořádné slovanské prdeli! I kdyby ten kabát velký byl (jakože se mi velký nezdá), je to lepší než kabát malý.

No občas tu frflám na příliš mnoho ladících doplňků, ale tady se mi to líbí. Na letních fotkách vypadáte jako roztomilá Alenka, chybí jen bílý králík.

Anonymní řekl(a)...

Kde se sežene takový krásný klobouk?

Jana řekl(a)...

Určitě ne, já u té své platím tak 150-200,- a nikdy žádný problém nebyl, jen se to zabere ve švech. Z jakého materiálu je ten kabát?

Anonymní řekl(a)...

Když řešíte to zmenšování kabátku, dá se změnčit kožich? Mám krásný umělý nenošený, ale velikost 50. Je obrovský a vypadám v něm jako děduško moroz. Kdo má zkušenost, poradí nebo je ochoten se optat švadleny? Já žádnou nemám zatím...

Anonymní řekl(a)...

Rukávy nabranými na ramenou? Kde? Je to normální střih, žádné nabírání tam nevidím.

Anonymní řekl(a)...

Nádherné! Působíte moc něžně, křehce. Strašně Vám to sluší.

Channah řekl(a)...

Jana: je to polyester s viskózou

Anonymní 18:42: králík by byl dobrý doplněk :)

Anonymní18:49: koupila jsem ho loni v nějakém pražském obchoďáku, na Andělu asi...

Anonymní 19:52: na fotkách to není moc vidět - ne vyloženě nabírání, ale je tam takový záševek, který horní část rukávu jakoby nadzvedá...

Anonymní řekl(a)...

Upřímně vás tu nenávidím!!! Ne Hanku, vás z těma kecama. Koupila jsem si taky kabátek, taky mi nesedí v ramenou (ale celkově se svetrem sedí dobře). Chvíli jsem ho nosila, pak jsem přestala, protože jsem měla pocit, že to je vidět. Pak se mě přítel ptal, proč ho nenosím, že mi fakt sluší. Já říkala, že je mi trošku větší. On že ne, že to vůbec není vidět. Tak ho zase nosím.
Jenže teď se zase můžu jít vybrečet, protože kdykoli si ho vezmu, tak si vzpomenu, že jsou tu lidi, co se dívají skrz prsty na člověka kvůli takové kravině. Sedící, hezké a levné věci asi neexistují. Nebo na ně nenarážím nebo na ně nemám nebo je ani nepoznám.
Tenhle model je absolutně dokonalý, kdybych se tak uměla obléct, měla bych sebevědomí úplně jinde. A stejně se najdou takové, co kritizují.
Nechápu, odcházím, končím s výlevem, jdu se zahrabat a radši už nikdy nevylezu na ulici, protože takhle to nikdy umět nebudu a ani tohle vám není dost dobré.
(heh, toto radši nepodepisovat, že...)

Channah řekl(a)...

Anonymní: on si to člověk nesmí tak brát - protože sto lidí, sto chutí a kdybych se měl držet všech rad (i když dobře míněných), skončila bych s několikanásobným rozdvojením osobnosti a neoblečená ;) Ale zas pokud mi víc lidí napíše, že jim ten kabát připadá velký, tak se nad tím minimálně zamyslím... Obecně už tím, že si člověk oblékne (a neplatí to jen pro oblékání) něco neobvyklého, vyvolá protichůdné reakce a musí je umět ustát. Ale aspoň není na ulici a na internetu nuda, ne? :)

Lucka řekl(a)...

Kvůli kravině? Nemyslím si, že je to až taková kravina. Oblečení musí sedět perfektně. To, že je ten kabátek maličko větší, neznamená, že je ošklivý nebo že Hance nesluší! Naopak!!

Prostě si ho nechá malinko zabrat a bude vypadat úchvatně na 100%.

Já třeba růžový scháním už dost dlouho a kdybych někde narazila na takový jako měla Lorelai ve 4. a 5. sérii Gilmorových děvčat (jestli znáte - růžový, trošku tmavší než tento a se zlatými knoflíky), tak si ho koupím i kdybych se do něj vešla dvakrát.

Lucka řekl(a)...

Je to tento:

img408.imageshack.us/img408/2838/414318copy.jpg

No není překrásný?

Lucka řekl(a)...

Třeba tady jsem našla myslím úplně ten samý co má Hanka, akorát v krémové.
www.omlazeni.cz/shared_files/uploaded_new/19/195619/2058022_2_bazar.jpg

Je vidět, že slečně seděl perfektně, rukávy, pas atd. Nechápu, proč ho prodávala. Ale teplo v něm asi moc nebude, vzhledem k tomu, že nemá ani špetku vlny.

Ivča řekl(a)...

Hani, kabát je naprosto geniální!!! Dej si trojitou porci knedlíků, a když to nebude stačit, tak holt ještě svetr ;o)
Ale jak tady padlo, že bys do něj měla ztloustnout - tak úplně blbej nápad to není, aspoň by Ti v bazárku nezůstávalo oblečení vel. 36., protože o číslo větší věci už leckdo při hlubokém výdechu obleče... a já budu první ve frontě ;o)

Unknown řekl(a)...

Je to vážně krásná kombinace, nejvíc obdivuji klobouček a kabelku. Super.

Unknown řekl(a)...

Je to vážně krásná kombinace, nejvíc obdivuji klobouček a kabelku. Super.