5. 5. 2012

Veteran rallye KŘIVONOSKA

Dnes byl svátek všech veteránů - na silnice se vyrojily staré škodovky, lagondy, bavoráky, mercedesy, pragovky a spousta dalších, ve vzduchu byla cítit euforie a spálený olej. Vydali jsme se tedy do centra všeho rojení, Bechyně, kde měli veteráni sraz. I když se obloha mračila, všichni lidé se usmívali - a že bylo na co se usmívat! Nejradši bych všechna auta prolezla i zevnitř, ale povedlo se mi to jen u jediného, jehož majitel mi velkoryse dovolil usednout na místo spolujezdce. Nejvíc mě okouzlily luxusní interiéry většiny aut - výjimkou nebyly sedačky ze sametu, kované kličky a další vymoženosti. Několika automobilům se dalo nahlédnout i do motoru, zajímavým zjištěním bylo, proč se kufru říká kufr a potěšujícím faktem zas že automatická převodovka opravdu není novodobým vynálezem. Největší pozdvižení nastalo, když veteráni začali startovat a vyjíždět do další etapy - motory vrněly, vrčely či řvaly, některé jen zakňučely a na řadu přišli dobrovolní roztlačovači. Báječná sobota!

Pokus o dobové oblečení: hedvábná sukně Ronit Zilkha - sekáč, 120Kč; top - výprodej Orsay, 250Kč; kožená no-name kabelka - sekáč, 150Kč; lakovky Clarks - sekáč, 290Kč; klobouček - sekáč, 25Kč.










13 komentářů:

Heather ♥ řekl(a)...

Krásně tam zapadáš. ;)

Jana řekl(a)...

super fotky, miluju veterány

Anonymní řekl(a)...

Pěkné, vtipné. A sukni RZ Vám fakt závidím...:)

Anonymní řekl(a)...

KRása, zvlášť poslední fotka. :-)

Vita řekl(a)...

To je krásný model, klobouček závidím. Já se přiznám, že i když v sekáčích nakupuji ráda, tak z bot a klobouků mám trochu strach T___T

Anonymní řekl(a)...

Paráda, tomu hovorím dáma :-)

EsmeZ

Stania řekl(a)...

Dokonalé!Povedené!Fainá sukně!

Anonymní řekl(a)...

Líbí se mi to, moc, velmi ženské. Jen se tam ještě někde měla zopakovat ta červená, stačil by detail, aby si měl klobouk s čím povídat...

Anonymní řekl(a)...

Ten klobouček je parádní! Viděla jsem jen část fotky - od hlavy asi po hrudník - a hned mě napadlo, že bys skvěle zapadla do Četnických humoresek :)
Musel to být zážitek u těch autíček, jsou všecky nádherné!
Verunka

Channah řekl(a)...

Moc děkuju za reakce!

Vita: desinfekce ve spreji to jistí ;) Já jí někdy přestříkám i nové boty z obchodu. A také si nekupuji onošené boty, ale nové nebo minimálně nošené (na podrážce se to dobře pozná, až mě zaráží, kolik je třeba ve Frontu nenošených bot).

Anonymní 6.5.: Klobouček si povídal akorát se rtěnkou a lakem na nehtech, jinak byl v potupné izoloaci ;))

Verunka: zážitek to byl, nikdy jsem tolik veteránů pohromadě neviděla. Fascinovaly mě ty detaily, různé materiály a ladné křivky (hlavně blatníky ;)).

Anonymní řekl(a)...

I have been secretly reading this blog for months, but now it has gone too far, I must speak up! The picture with the old driver is excellent! I love it, dammit! ;-)

Anonymní řekl(a)...

Takové Clarks lakovky bych v sekáči taky chtěla potkat. :)

Anonymní řekl(a)...

Krásné fotky a super akce, na podobné akci na srazu veteránů jsem byl v roce 2019 a moc se mi to líbilo, hlavně teda Škoda 110 R, což je teda opravdu klenot.