12. 6. 2012

Klobouková hlava

"Vy máte kloboukovou hlavu", řekl mi kdysi kdosi. Od té doby tuto větu ve své kloboukové hlavě nosím a snažím se ji (tu hlavu) občas kloboukem vybavit. Klobouky mají nepřeberné množství výhod, namátkou: pokud fouká vítr, postaráte se o zábavu mnohým kolemjdoucím (a propříště si doplníte své znalosti o kloboukových jehlicích); pokud máte pleš, umně ji skryjete právě kloboukem. V davu budete nepřehlédnutelní. Můžete laškovně vyhlížet zpod krempy. Nedostanete úžeh. Máte do čeho nasbírat maliny. A tak dále, a tak dále...

Nafotila jsem pro vás (spolu s báječnou Monikou) svou kloboukovou sbírku - a co vy, nosíte občas/často klobouky? Na jaké jejich výhody jste přišli?





 


22 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Šén! :) Morgyš

Trpaslice řekl(a)...

krásná sbírka, jeden klobouček hezčí než druhý! Já mám hlavu velmi nekloboukovou - všechny jsou mi velké, achjo :(

Anonymní řekl(a)...

Nádherné, jste v nich kouzelná :). Bohužel na ně nemám odvahu :(

Anonymní řekl(a)...

Krásný kloboučky a opravdu vám moc sluší :o) Taky jsem vlastník kloboukové hlavy (zato brýle mi nesluší, zvlášť k těm kloboukům) a klobouky občas nosím. Ale mám trochu dojem, že se klobouk bere jako výstřední módní doplněk. Škoda.

Unknown řekl(a)...

Klobouky jsou úžasným doplňkem a Tobě moc sluší! Já mám jen jedem, vždycky, když si nějaký zkusím, je mi velký:( Ale jednou najdu ten pravý...:)Veronika

Anonymní řekl(a)...

Klobouky mam zatim pouze 4 a nosim casto na stridacku s ruzne uvazanymi satky. "Pokryvka" hlavy je mym symbolem a skvele doplni outfit. A kdyz Vas zastihne vydatny jarni dest ve Florencii neni nad pravy vlneny klobouk a kozenou bundu:-)
Taktez jestlize jste majitelkou dlouhych vlasu, daji se s klouboukem vycarovat ruzne ucesy anebo naopak, pokud neni na pripravu ucesu moc casu, klobouk vzdy rad pomuze....
Btw v CR se klobouky porizuji spatne, Italie to je jine kafe:-)

Anonymní řekl(a)...

Klobouky mam zatim pouze 4 a nosim casto na stridacku s ruzne uvazanymi satky. "Pokryvka" hlavy je mym symbolem a skvele doplni outfit. A kdyz Vas zastihne vydatny jarni dest ve Florencii neni nad pravy vlneny klobouk a kozenou bundu:-)
Taktez jestlize jste majitelkou dlouhych vlasu, daji se s klouboukem vycarovat ruzne ucesy anebo naopak, pokud neni na pripravu ucesu moc casu, klobouk vzdy rad pomuze....
Btw v CR se klobouky porizuji spatne, Italie to je jine kafe:-)

Anonymní řekl(a)...

to já už si jich stihla pořídit spoustu..ale takový modrý, ten mi pořád chybí..a růžový :-).mám trošku menší hlavu, takže hledám vždycky tak 54-55.apropos..poradtě s těmi jehlicemi, aple stejně myslím,že mi to nepomůže, mám jemné vlasy.jedině přitlouct

Bára řekl(a)...

Krásně se na to kouká, i na ulici se za vkuseně okloboukovanou dámou ráda otočím, ale mě na hlavě vždycky všechno překáží :-) I když mám jeden krásný slamák s velkou kytkou a s ním si procházky s dětmi užívám...vždycky budíme pozornost :-)

Len řekl(a)...

Nádherná sbírka! Jen mi přijde, že jsou všechny nasazené moc v týle... neměly by se nosit víc rovně? Ale skoro to vypadá jako umělecký záměr; koukám že se všechny klobouky směřují stejným směrem :)
Myslím, že klobouků není nikdy dost; snad se mi podaří brzy rozšířit svoji malou sbírku o další kousky.

Vita řekl(a)...

Obzvláště ten modrý, hnědý a červený jsou dokonalé. Já mám sbírku z větší části poděděnou (naštěstí, při cenách modelových klobouků bych s ejinak zruinovala), ale pořád koukám, jestli někde nebude nějaký výprodej, abych ulovila další. Nikdy mi klobouky (pokud tedy to není záměr, aby byly) nepřišly nijak extravagantní, ale když jdu někam v klobouku, tak většinou lidé kometují, že by chtěli mít moji odvahu O_o

Anonymní řekl(a)...

Máte nádherné klobúky a skvele Vám pristanú k tvári. Ja mám bohužiaľ maličkú hlavu a večšina strihov mi nesedí (a aj keď už sedí, zohnať ho vo veľkosti 53 nie je žiadna sranda).
Po tete som zdedila krásny klobúk, lenže veľkosť 55/56, tak som si vzadu na temeno namotala vlasy do plochého uzla a prešpikovala hromadou vláseniek a klobúk si sadol; len ma nebaví ten účes vytvárať každý deň ;)
Predpokladám, že rovnako ako večšinu Vášho šatníku lovíte i klobúky v sekáčoch, takže asi nemá cenu sa pýtať kde sa taká nádhera ako je ten červený dá zohnať...

Jana řekl(a)...

Klobouk mám momentálně jeden, z mořské trávy, byl se mnou i v Itálii, kam přežil cestu v cestovní tašce v zavazadlovém prostoru, což je báječná výhoda oproti slamáku.
První klobouk jsem měla někdy ve 14, plátěný, z dílny paní Zuzany Krajčovičové (Slavonice), jen mi vyrostla hlava :( Mimo léto nosím 2 barety, bekovku, manšestrovou čapku s kšiltem a čepice, pokud možno vlastní výroby :)
Stejně neodolám - kolik z těch Tvých kloboučků není ze sekáče? ;)

Anonymní řekl(a)...

Slušivé! :-) Nechápu proč tu kdysi kdesi kdosi psal, abys je nenosila...
Mě v dětství maminka nutila nosit klobouky, abych nedostala úžeh. Nesnášela jsem to. Naštěstí jsem z toho už vyrostla a teď mám klobouky ráda a mám jich také celkem dost. Jsem ráda, že teď přicházejí do módy (aspoň se mi to zdá).
Úžasnou výhodu pokrývky hlavy objevil můj bratr při projížďce na kole. Přeběhl mu přes cestu malý býlý králíček. Vzal ho tedy do helmy a přivezl domů. Vylepili jsme letáky, ale neozval se kouzelník ani chovatel, kterému by chyběl, takže mu (králíkovi) už šestým rokem dělám slečnu na krmení já. :)
Adivey

Channah řekl(a)...

Díky moc!

Co se týče původu klobouků - část je po mamince, část koupená. Ze sekáče je jen ten první (nemohla jsem odolat), většinou je v sekáčích nekupuji, protože oproti botám, kde mám zmáknutou desinfekci a čištění, to u klobouků tak snadno nejde - a čistírny jsou drahé (a ne ve všech mají formu na čištění klobouků).

Anonymní 12.6.: Jehlici je nutné propíchnout kloboukem, vlasy a opět kloboukem ven, nejlépe to funguje s drdolem. Obrazově např. zde: http://vixenvintage.blogspot.cz/2012/02/how-to-wear-hatpin.html

Len: mně takhle klobouky lépe drží i (dle mého názoru) sluší, než když si je narazím do čela. Ale také samozřejmě záleží na účesu a typu klobouku.

Anonymní řekl(a)...

Joo, klobouky, nosily by se... ale kde sehnat dámský klobouk, když mám obvod hlavy 59cm?

Jíťa V. řekl(a)...

Ahoj :) Ráda bych vás všechny pozvala na svůj začínající blog: http://kreativ.maxbere.cz/fb/blog/_ . Píšu různé tutoriály na všechno možné od bižuterie po šití tašek, tak snad vám to bude prospěšné :)

Stania řekl(a)...

Moc pěkné!Také nosím klobouky,pokud je vhodná příležitost a mám vhodný model.Cítím se v nich skvěle a originálně.Ale ještě stále se na mě hledí jak na exota,ačkoliv se již klobouků objevuje na ulicích více.Já mám ráda klasické,na léto mám velký bílý a černý a v něm se cítím luxusně.

Sabina řekl(a)...

Pěkné, líbí se mi všehny, krom toho "přírodního" na třetí fotce odspod. Já jsem si shodou náhod koupila klobouk asi před dvěma týdny a nemůžu se ho nabažit, chci daší...

Terez řekl(a)...

Ooo jsi v nich absolutně nádherná! A ty klobouky jsou úplně boží! Kde je kupješ, smím-li se zeptat?

Unknown řekl(a)...

Sbírka je to opravdu pěkná...u mě ovšem vítězí ten 1. klobouček s černou síťkou...to je přesně moje gusto! Maminka měla na své svatbě podobný a dodnes ho opečováváme jako rodinný poklad:)

Anonymní řekl(a)...

Krásný veselý článek. Já miluji klobouky a mám 3. Nosím je často a ráda, jeden jsem si sama udělala na Modistickém kurzu v Praze v dílně v Jeruzalémské . Určitě doporučuji na takový kur zajít, překvapilo mě jak je výroba klobouku náročná a od té doby mi modelové klobouky za 3000 přijdou levné:)