26. 6. 2013

Jak na podvazky

Jeden z nejčastějších dotazů, které ohledně blogu dostávám, je na podvazky, těsně následovaný tím na spodničky. Dnes se tedy pustím do první skupiny otázek a podívám se podvazkům na zoubek.

Otázka č.1: Proč vůbec dnes nosit podvazky jinam než do postele?

Zjevný praktický důvod, zvlášť v létě, je prostý fakt, že punčochy nehřejí tak, jako punčochové kalhoty (a nezapařují se). Druhý důvod je pro mě esteticko/pocitový - punčochové kalhoty zkrátka nevypadají úplně ladně (samozřejmě že pokud jdete na procházku a zpět, tak vaši podvazkovou vnitřní krásu nikdo neocení, ale je to podobné, jako když si pro svůj dobrý pocit vezmete pěkné prádlo). A pokud jako já rády nosíte oblečení inspirované dobami minulými, punčochy na podvazcích k němu zkrátka patří...


Otázka č.2: Udrží spony punčochu? Nerozepnou se?

Záleží hlavně na tom, jestli si koupíte postelovou dekoraci s plastovými sponami, které neudrží nic - nebo zainvestujete do skutečného podvazkového pásu s kovovými sponami a šesti až osmi podvazky (já mám tedy jeden i se čtyřmi, ale protože je to autentický americký pás z padesátých let s kovovými sponami, drží spolehlivě). V každém případě platí - čím víc podvazků, tím víc jistoty.

Pásy se také liší podle výšky - krátký pás slouží výhradně k uchycení punčoch (nosí se obvykle v pase, ne na bocích), dlouhý překrývá břicho a pozadí a má tvarovací funkci.

Toto je pás na hraní:



Toto je skutečně nositelný pás:


A dlouhá varianta:



Otázka č.3: A co proboha na toaletě?

Dříve dámy tuhle otázku vůbec neřešily - kalhotky totiž byly volného střihu (takzvané "tap pants") a nosily se PŘES pás - dobře vidět je to např. zde:






Dnes vyvstává samozřejmě dilema - široké kalhotky se Vám mohou proznačovat pod oblečením, zvlášť pokud si vezmete pouzdrovou sukni nebo přiléhavé šaty. Navíc pokud zvolíte dlouhý podvazkový pás, který má i tvarovací funkci, volnými kalhotkami byste ji částečně popřely. U čtyřpodvazkových pásů je někdy možné na toaletě kalhotky stáhnout i v případě nošení pod pásem, u šestipodvazkových to ale dost dobře možné není. Pokud ale nemáte dlouhý podvazkový pás, můžete nosit i obyčejné kalhotky pohodlně navrch.

Jak vypadají kalhotky nošené přes pás můžete vidět zde:  http://mezinebemazemi.blogspot.cz/2013/09/test-puncoch-na-podvazky.html


Otázka č. 4: Jaký je rozdíl mezi silonkami a nylonkami?

Když to vezmeme historicky, nylon je původní nepružné umělé vlákno, ze kterého se v Americe začaly ve 40. letech vyrábět punčochy. Původně se vyráběly na plochých pletacích strojích a měly tak typický šev, přechodem výroby na kulaté pletací stroje získaly dnešní podobu. Vlákno silon byla česká nápodoba (v Německu to byl např. perlon). Dnešní "silonky" bývají vyrobeny nejčastěji ze směsi polyamidu a elastanu (nebo lycry) a jsou proto pružné.

Vy si teď můžete vybrat - buď si koupíte současné pružné punčochy s elastanem, který zajišťuje komfortní nošení. Nebo si koupíte nepružné nylonky a budete stylové, musíte ale počítat s občasným skladem (nejčastěji v oblasti kolen nebo kotníků - nylonka je tvarovaná, ale přesně se do tvaru vaší nohy trefí jen těžko). V případě nylonek je také dobré mít opravdu pevný pás s více podvazky, aby nylonku pořádně napnul. Na e-bay se dají sehnat i autentické dobové nylonky - přijdou vám obvykle v krásné papírové krabičce vyložené hedvábným papírem - už za ten zážitek to stojí. K sehnání jsou ale i novodobě vyráběné nylonky.

Vybírejte také podle "DEN" (denier) - ukazatele hustoty vláken. Punčochy s vyšším DEN se hned tak nezatrhnou, déle vydrží, ale budou také teplejší.

Otázka č.5: Kde podvazkový pás a punčochy kupovat?

Na koupi dobových pásů a nylonek je podle mého soudu nepřekonatelný e-bay - za pár dolarů se mi podařilo vydražit pás z padesátých let a několikery nylonky v původním balení.

Punčochy a pásy můžete koupit např. zde:


V Čechách:


nebo si objednat pás na míru od Riwaa Nerona

Budu moc ráda, když do diskuse napíšete vlastní zkušenosti a tipy, ať už k nošení nebo k obchodům!

Aktualizace: zde najdete nový článek "Test punčoch na podvazky" a nejnovější "Test českých punčoch na podvazky".

76 komentářů:

Liška Ryška řekl(a)...

Podvazky jsem ještě nezkoušela, samonosné punčochy jsem si pořídila jen jedny na zkoušku a lezly dolů.

Ad kahotky spolu s podvazkovým pasem:
nevzít si žádné, pokud možno, by taky šlo. Pokud není sukně příliš kratičká - a to není, když je s podvazky, ne?

Anonymní řekl(a)...

Kristýna:
Já nedám dopustit na samodržící punčochy. Ale musí to být ty s opravdu širokou krajkou, nejlépe se 3 lepícími proužky. A musím si kupovat o číslo menší, než mi dávají prodavačky, pak jsou správně do půlky stehen.

Channah řekl(a)...

Liška Ryška: Já s těmi "samodržícími" osobně dobré zkušenosti nemám, proto nosím punčochy zásadně s podvazky.

Nooo, šlo by to, o to žádná :) Ovšem neustále myslet na správný posez v případě pouzdrové sukně a znervóznět při každém závanu větru v případě sukně širší, to by mi asi za tu toaletní svobodu nestálo...

Kristýna: díky za tip - ty proužky jsou opravdu lepící, nebo je to takový ten "silikon"? Já měla ty silikonové a to tedy nedrželo nijak přesvědčivě...

Hanna 6 řekl(a)...

U samodržících punčoch pomůže silikon odmastit, přetřít jarovou vodou a nepoužít před oblékáním tělové mléko. Je to rada od prosavačky a mně funguje.

Martina, Elegant 40 řekl(a)...

Zajímavý článek. Nosím často úzké sukně, takže na podvazky na denní nošení příliš nedojde. Jinak kalhotky nosím na podvazky, přes ně. Je to praktické.

Anonymní řekl(a)...

Díky za článek! Musím podvazky vyzkoušet, strašně se mi to líbí!!! Taky si myslím, že punčochy musí být mnohem pohodlnější než punčocháče!
Lenka

Zika Vica řekl(a)...

Výborný článek! Tleskám. :)

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den dámy, chci reagovat na zdánlivý problém, který zde nastínila Martina - tj. podvazky kontra přiléhavá sukně - není nic snažšího než použít tzv. návlek(girdle): ani pod velmi obepnutou sukní nejde nic vidět, a to doslova a navíc ladně tvaruje pozadí - má přítelkyně na něj nenechala nikdy dopustit - punčochy držely jak přibité a celek vždy působil velmi stylově...

V případě potřeby se snadno stáhl jako punčocháče resp. daleko snadněji... :)

Zde několik prověřených modelů:

https://www.joannaswardrobe.com/black-vargas-roll-on-girdle

https://www.joannaswardrobe.com/maitresse-girdlette

http://www.stockingshq.com/lingerie-c7/rago-1361-6-strap-zip-contour-open-bottom-girdle-p376

Přeji mnoho radosti z těchto ryze ženských atributů...

Luk

Lucie řekl(a)...

Tenhle článek mi udělal moc velkou radost, podvazky i samodržící punčochy se snažím nosit už asi půl roku a moc se mi to líbí.
Co se týče samodržících punčoch - už jsem zavrhla ty z Tesca, absolutně nedrží a dlouho jsem si myslela, že nedrží všechny. Za poslední půlrok jsem ale dost zainvestovala a mám jich slušnou zásobu z Lindexu a M&S a ty tedy drží jak přibité.
Jak tady jedna slečna píše, že si kupuje o číslo menší, aby je měla do půlky stehen - já si naopak kupuji ty největší, aby byly co nejvýše... Měřím 175cm a ač mi to nepřijde moc, tak mám problém jak s normálními punčochami, tak se sukněmi a šaty - skoro všechno je mi kratší než by mělo být, a tak mě znervózňuje, kdyby mi měly podvazky vykukovat. Naopak se mi líbí je mít co nejvýše, dělá to i hezčí nohy.

Netty řekl(a)...

Já si momentálně chci koupit podvazkový pás,vypadá to prostě parááádně.

Anonymní řekl(a)...

Já jsem nedávno vyzkoušela samodržící punčochy právě z Tesca, držely parádně. Podvazky vypadají fakt hezky, ale nevidím jediný důvod, proč se s nimi obtěžovat, pakliže mi fungují samodržky. U většiny mých sukní by se rýsovaly, nebo vykukovaly a to mi za to nestojí.

lallilah řekl(a)...

Na samodržící punčochy nedám dopustit. Kupuji si pořád jedny a ty samé v galanterii ( http://www.mezizenami.cz/data/moduleGadget/gadgets/gadget-252/__main_screen.jpg ), mají širokou krajku a více těch "lepících pásků". Drží jako přibité a hlavně mají normální barvu i pro bledule.
Ty z Tesca mi moc nevyhovovaly a prošoupaly se už po 1. nošení.

Lejdi řekl(a)...

Po prve, omlouvam se za chyby, jsem z Polska a proto nemluvim cesky moc dobre...
Pokud jde o podvazkove pasy a nylonky, tak doporucuju vam http://gretastore.pl/ - je to obchod ze spodnem pradlem, nylonky, pasy, atd. Koupila jsem tam podvazkovy pas a jsem z nem velmi spokojena :) Stranka je, bohuzel, v polstine - ale myslim si, ze to neni velky problem, protoze cestina se polstine trochu podoba :)
Pozdrav z Polska! :)

Anonymní řekl(a)...

...vynikající polský obchod je rovněž tento:

http://www.nylony.pl/

Vita řekl(a)...

Právě jsem si jeden pořídila, protože moje samodržící punčochy moc samodržící nejsou, tak jsem zvědavá, jestli to bude držet, neb se obávám, že pořízením ve výprodeji HM spadá do kategorie na hraní =D.

Anonymní řekl(a)...

Dámy,

majitelky silnějších stehen. Poradíte mi s jedním "delikátním" problémem a to odřenými stehny? Jen tento problém mně od podvazků odrazuje :-(

a pak taky ještě velikost punčoch. Dělají je, tuším, jen ve velikosti 25 a 27 což nevím jak by bylo se šířkou. Měřím 175cm a mám velikost 46

Channah řekl(a)...

Díky moc všem za příspěvky a zkušenosti!

S těmi "samodržkami" - já nevím, mně zkrátka není příjemné mít na sobě přicuclý silikon a ani se mi z esteteického hlediska nepozdávají, ale brát Vám je nebudu :)

Na odřená stehna jsem slyšela tip použít klasický tuhý deodorant, prý to funguje, tak zkuste... Existují prý i nějaké speciální krémy pro cyklisty proti odřeninám ze tření, možná by stálo za to zeptat se v cyklistické prodejně. Ale třeba ještě někdo ze čtenářek přidá osobní zkušenost...
Problém by také mohly vyřešit vysoké/dlouhé punčochy až po třísla.. (kvalitní podvazkový pás má nastavitelnou délku podvazků pomocí kovových spon).

Anonymní řekl(a)...

Vita: Ten přípravek pro sportovce, o kterém mluvila Channah, se jmenuje Body Glide (pozor, při zadání do googlu asi vyjede nemálo odkazů na sexshopy). Nevím, jestli se to dá koupit u nás. Vypadá to takto:
http://www.ebay.co.uk/itm/Bodyglide-Skin-Formula-36g-Free-UK-P-P-/150905678206?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2322ade97e

Je možné, že jsou i jiné přípravky. Já znám pouze tento. Jinak při sportu používám často proti odřeninám klasickou vazelínu, ale u civilního oblečení bych se obávala, že si ho zničím.

Já mám s punčochama ještě jiný problém. Mám na stahnech takzvané "rajtky" a punčochy mi vždy končí v tom nejblbějším místě, že se tento nedostatek ještě víc zdůrazní (něco, jako když má někdo muffin přetékající nad bokovkama, tak já mám takto přetékající tuk nad okrajem punčoch). Nevím, co s tím... Podvazky a punčochy se mi moc líbí a hrozně ráda bych je nosila, ale v mém případě jsou bohužel víc sexy asexuální silonové punčocháče.
Petra

Unknown řekl(a)...

Skvělý souhrnný článek! Podvazky jsem začala nosit před pěti lety, když jsem se po samodržkách začala osypávat - ty pásky na kterých to má držet si prostě s mou pokožkou nerozumíme. Dlouho jsem hledala... a pak začala kupovat na SHQ. Vždycky volím alespoň s šesti pásy a kovovými přezkami, jinak se v nich necítím. Punčochy jsou nádherné (stále toužím po hedvábných, ale ještě jsem nenasbírala dost volných finančních prostředků). Veronika

Šárka řekl(a)...

čauky :) Já bych jen chtěla říct, že bacha na kiss me deadly. Mám dva pásy, sice drží skvěle, ale kvalita nic moc. I když vypadají krásně. (Přesně ten vysoký na fotce mám doma. :D)

Anonymní řekl(a)...

...Kiss Me Deadly je firma s proměnlivou kvalitou - některé produkty jsou skvělé, jiné průměrné, a to platí o vyladěnosti střihu, použitých materiálech, zpracování i kvalitě klipsů. Rozhodně to však NENÍ firma, které je nutno se vyhnout! Pravdou však je, že by měli zaměstnat fundovaného kvalitáře...

Unknown řekl(a)...

Ad odřená stehna (až teď jsem "chytře" dočetla konec diskuze): nejlepší je lubrikační gel. Veronika

Channah řekl(a)...

Od Kiss Me Deadly mám jeden pás (typ Van Doren se šesti podvazky - šla jsem se teď zodpovědně kouknout, z hlavy jsem si ten typ nepamatovala) a jsem s ním spokojená... Ale uznávám, že jeden pás je na nějaké fundované shrnutí žalostně málo, takže jen přidávám jednu dobrou zkušenost :)

Anonymní řekl(a)...

Mám samodržící punčochy z Marks&Spencer a C&A a jsem s nimi spokojená. Na mně drží, protože mám tlustá stehna, takže to má na čem držet :), ale po čase se vytahají a taky trochu sklouzávají dolů. Většinou je ale drív roztrhám, než to nastane. Jedinou nevýhodou je, že když je sundám, tak mám po nich docela dlouho v půlce stehen vytlačený obtisk. Na koupaliště to není úplně ideální :)
Podvazky si taky někdy pořídím, jsou prostě nádherný!

Moir řekl(a)...

Podvazkový pás plánuji, zatím jsem na samodržkách, se kterými jsem více méně spokojena, objev roku je privátní značka drogerie Rossmann, kdy je jeden pár za 75 Kč a docela vydrží. Dobře drží též Meggy od Aries a hlavně vydrží dlouho, nepouští oka.

Anonymní řekl(a)...

Měla bych dotaz na zkušenou nositelku podvazků, který mi už dlouho nedá spát. Dají se nosit i v zimě, když je pod nulou? Někde jsem četla, že se dají i v mínus deseti, pokud má dáma teplý kabát aspoň po kolena.

Anonymní řekl(a)...

Já nosím dávno jedině punčochy na podvazky, punčocháče úplně nesnáším, samodržky jsem zkusila,ale proužky v teple dráždí kůži, jsou drahé a navíc mi spadly v nejnevhodnější chvíli, tak jsem s nimi skončila. Podvazky nosím samozřejmě i v zimě, o nějakém mrznutí jsou to jen pověry. Generace našich maminek a babiček nic jiného neznaly, punčocháče neexistovaly a kalhoty se nenosily. Jak na to? Nosím normální silnější sukně s podšívkou v mé oblíbené délce kousek nad kolena, na to teplý flaušový kabát, dlohý tak že kryje vršek kozaček. Dříve dlouhé kabáty byly běžné, ale dnes se to skoro nevidí. V krátkých kabátkách a bundičkách je v sukni zima i v punčocháčích, proto tolik kalhot. Zima mi opravdu není, teplo se drží nahoře pod sukní a při větším mraze je spíš problém dole s prsty u nohou u kozaček na podpatku s tenkou podrážkou. Co je super, když přijdu do vytopené kanceláře, je mi v sukni fajn a nepařím se v punčocháčích. Na druhou stranu, když na jaře nemám ještě opálené nohy, dají se punčochy na podvazky nosit i ve velmi teplém počasí. Teď, když začne být ráno chladno, beru si punčochy a když se oteplí, mnohem snadněji než punčocháče bez složitého svlékání a se odepnou a jdu bez nich. Na punčochy nedám dopustit, navíc vhodný podvazkový pás velmi pohodlně upraví postavu, stáhne bříško, bokovka i vyhladí boky. V pohodlí se to nedá srovnat se sthovacími kalhotkami. Myslím že opravdu jsem "zkušená nositelka podvazků" a pokud budete chtít poradit, ráda vyhovím.
Libuše

Channah řekl(a)...

Moc děkuji Libuši za vyčerpávající odpověď, stihla to dřív, než jsem sem doběhla - nicméně nemám co dodat, jen snad že na zimu jsou samozřejmě vhodnější punčochy s vyšším DEN, které sice nejsou tak jemné a krásně průsvitné, ale mnohem více zahřejí.

Anonymní řekl(a)...

Já zase děkuji Chanah za propagaci punčoch na podvazky a vůbec sukní, protože já si v nich připadám jako bílá vrána. V zaměstnání, kde není doporučeno ležérní oblečení a džíny, nosím kromě veder denně sukni jenom já, všude jenom černé kalhoty..
Jenom k výbornému článku pár postřehů: Správný podvazkový pás s punčochami ráno obleču, večer svléknu a celý den se o punčochy (včetně použití toalety)nestarám. Většina úzkých podvazkových pásů je nepoužitelná, zvláště ty bokové (úplný nesmysl) ne že jsou přílš úzké, ale jsou z tak pružného materiálu, mají tak tenké a pružné pásky k podvazkovým sponkám, že to punčochy vůbec neudrží. Můj první pás byl úzký Triola z pevného silonu jen vzadu pružnější a udržel i nestrečové punčochy Elite Katarica (naprosto krásné levné tvarované punčochy, které se už bohužel nevyrábí). Řešením jsou kvalitní retro pásy, např Rago(mám RAGO 21-skvělý), SHQ(6 podvazků-skvělý) , které sedí dokonale, výborně udrží i nestrečové nylonky, ale mají většinou 6 mohutnných kovových spon, Ty jsou sice spolehlivé, ale pod úzkými sukněmi se rýsují, často nepomůže ani spodnička. Běžně nosím velmi pohodlné strečové punčochy Aries Sindy(velmi doporučuji) které jsou jemné a nejsou na podvazkový pás tolik náročné. Tyto pásy ,střední" kategorie jsou asi 20 cm vysoké, od pasu k bokům a mívají 4 podvazky s nenšími někdy i kovovými sponkami se nejhůř shánějí. Mohu doporučit např. Gorteks Erika. Nebo lze nosit bokovky, i v kamenných obchodech Úpavan Trutnov, vyzkoušený mám i skvěle formující Mitex Destiny.
Další poznámku mám k toaletě: Ke všem pásům, které končí na bocích stačí nosit nižší kalhotky a pohodlně se stáhnou bez rozepínání podvazků. Je to mnohem pohodlnější než s punčocháči. Bokovky nemají zapínání a stahují se opět bez odepínání punčoch jako punčocháče. Odepínat punčochy se musí jen u korzetů nebo vysokých pásů přes boky zapínaných na háčky.
K nestrečovým a strečovým punčochám. Na denní nošení jsou ideální strečovky, jsou pohodlné, dají se nosit s vhodným pásem velmi dlouhé a tedy i pod kratší sukně. Nestrečové dělají úžasné nohy, protože jsou tvarované a tudíž všude stejně silné. Aby se nekrčily, musí k nim být pevný kvalitní podvazkový pás a nosí se kratší, mirně nad polovinu stehen a sukně musí být tedy delší.
Zajímal by mě váš a názor na délku sukní při nošení punčoch. Jakou délku si dovolíte?
Libuše

Unknown řekl(a)...

Já osobně se přiznám, že vlastním několik variant 'na hraní' s plastovými komponenty, nosím je na bocích a mají jen čtyři a skvěle mi slouží i během dne, punčocha mi nikdy nespadla. Vůbec nemám potřebu kupovat ty pevnější, ale je pravda, že vypadají fakt stylově :) Na samodržky taky nedám dopustit :)

Anonymní řekl(a)...

Hezký článek, který mě potěšil, ale mám vždy jeden problém při nošení podvazků. Díky tomu, že jsem trošku prostorově výraznější, si vždy s podvazky i bez nich odřu stehna o sebe, pokud nemám tzv. bombarďáky. Vzhledem k tomu, že jezdím s klubem vojenské historie a chci být dobově co nejvěrnější, nevím, jak to jinak vyřešit. Máte někdo podobnou zkušenost?

Anonymní řekl(a)...

Já mám zase jiný problém. Nošení punčoch se mi velmi líbí, po mamce mám celou krabici krásných nylonek Elite, je na nich ještě cena neuvěřitelných 8,50 Kčs z doby komunistů. Z internetu mám dobré podvazky, měla jsem to dvakrát v divadle, nohy jsou v tom krásné. Stydím se to ale nosit, bojím se pořád aby mi nebylo vidět pod sukně. Máte k tomu nějakou radu? Děkuju Michaela

Channah řekl(a)...

Libuše: díky za prříspěvek a všechny postřehy, je mi ctí mít Vás u sebe na blogu :) K délce: protože ráda objednávám staré nylonky naslepo na e-bay, sejdou se mi obvykle v různých délkách, takže si délku sukně mohu dovolit poměrně variabilní i u nylonek (nedávno jsem si objednala FF nylonky Gio, nejsou staré, ale jsou vyráběné starým postupem - u těch jsem se ale sekla a objednala si je až příliš dlouhé...)

Diana: to je mi tedy záhada :)) Ale když Vám drží, tak jedině dobře! Ale stejně si dopřejte "pořádný" pás, určitě si na něj zvyknete do "plastového" na bocích se Vám už nebude chtít zpět :)

Anonymní: já bych se nošení "bombarďáků" nebránila, zvlášť pokud chcete být dobově věrná, zabijete dvě mouchy jednou ranou... Riwaa například šije parádní "bloomerky" - nevím tedy, jaké období klub pokrývá, do třicátých let by bloomerky seděly, pak už spíš ty volnější "kraťáskové" tap pants...

Michaela: to je přeci jednoduché -když už Vám pod tu sukni někdo náhodou uvidí, tak ať radši spatří krásné podvazky! :))

Anonymní řekl(a)...

Já se přimlouvám za ty kalhotky pod podvazky. Prostě se mi to líbí a kdo chce, ať si vyzkouší, že to jde. Na toaletě je do půli stehen, kde mi punčochy končí, stáhnu a nemusím rozepínat spony.
Jen mi schází teplé na zimu a vůbec větší výběr. A nechci nic slyšet o zmrznutém zadku v podvazcích, mám dost rozumu na to, abych si přes ně vzala teplé volné spoďáry.
Takže dámy, ptejte se po punčochcách v obchodech, ptejte, ptejte, ptejte. Když bude poptávka, bude i nabídka :)
Coter

Channah řekl(a)...

Coter: ono to ale třeba u šestipodvazkového pásu opravdu nejde... U čtyřpodvazkového ano, dřív jsem kalhotky pod pás také občas nosila, ale teď už jsem si zvykla na jednodušší variantu kalhotky přes.

Jinak naprostý souhlas, v ČR je stále nabídka dost omezená ale když obchodníci uvidí zájem, dozajista se časem proberou :)

Anonymní řekl(a)...

Šikovný článok, vďaka.

Mám ale otázku, nositeľky podväzkových pásov iste poradia. Chcem si na svadbu mojej kamarátky zobrať podväzkový pás. Šaty mám tak 10 cm nad kolená, tak myslím, že vidieť nebude nič. Ono je to skôr ako prekvapenie pre priateľa, keď už budeme sami. Samodržky nosím bežne a rada, držia skvelo (zn. Bellinda, Gatta..) Pás si kupujem prvý krát, príde mi strašne sexi. No a otázka znie, budú mi na ňom držať akékoľvek samodržky, alebo radšej pozerať tie, ktoré to už majú v popise?

Anonymní řekl(a)...

Zdravím zdejší podvazkové fórum. Zkusím přidat své postřehy. Kovové přezky a posuvy jsou bez debat - souhlas. Mám, ale trochu odlišný názor na počet podvazků. Než počet podvazků, je dle mé zkušenosti důležitější poloha zadního podvazku. Pokud je skutečně vzadu ( a ne na straně) a zároveň pas drží v pase -postačí 4 podvazky. Problém většiny středně širokých pasů je právě to, že zadní podvazek je spíše na boku a někdy ani 6 není úplně dostačující. Čím kratší punčochy a delší podvazky, tím mají tendenci se přetáčet dopředu. Pak si několikrát sednete/ vstanete a máte boční podvazky srovnané u sebe a na přední straně stehna, punčochy sjíždí dolů a musíte upravovat. Velkou roli hraje poměr pasu/ boků a pružnost punčoch. Zmiňované Levante se s podvazky trochu „perou“ – proti tomu také zmiňované GIO FF se zadními švy vůbec. Zde je zase někdy naopak potřeba , aby punčochy byly maximálně napjaté a zabránilo se tvorbě varhánek na kolenou při vstávání (při špatné velikosti i kolem kotníků) po delším sezení a posunu zadních švů do strany vlivem delších podvazků
Nošení v zimě- už bylo řečeno. Jinak nezastávám názor, že punčochy na podvazky =sukně. Dle mého je velmi dobrá kombinace i s kalhotami. Tím spíše střídáte-li venkovní mráz a vytopenou kancelář.
Ad odření silnějších stehen/ přetékání přes lemy - Tady bude potřeba volit co nejdelší punčochy a co nejkratší podvazky. V reálu nejspíše široký pas/bokovku , která má 6 podvazků a zadní opravdu vzadu. Tím natahují punčochu rovnoměrně kolem celého obvodu stehna. Něco jako RAGO 1361 a 1359. Jsou to stahující věci a někomu to může vadit, ale udrží všechny druhy punčoch. U kratších a pružnějších punčoch může docházet k větším průvěsům mezi podvazky a lem se pak jakoby zahákne do stehna a táhá pas dolů. Dá se to z části snížit krajkovým lemem , který je tužší a tolik se většinou neprověsuje.
Ad punčochy Sindy – Zkušenost také dobrá, ale máte-li silnější stehna dekorativní ornament nevypadá jako ornament, ale jako roztrhaná punčocha. Osobně mám raději v této cenové hladině od Aries Ariany 20DEN. Vcelku drží a s podvazky se také“neperou“.  Velikosti jsou dvě, ale dají se dostatečně natáhnout- viz předchozí dotaz.
Samodržící punčochy budou na pase držet, ale podvazky se můžou rozepínat. Nejlepší je uchytit mezi silikonovými proužky , nebo pod nimi. Určitě nevolit plastové podvazky, protože by mohly prasknout.
Ad stud při odhalení podvazků- neřešit. Být svá, sebevědomá. Podprsenka je skrz halenku/tričko často vidět ( někdy hodně) a nikdo to neřeší, tak proč řešit vykukující lemy punčoch.
Mějte se M.

Anonymní řekl(a)...

Paní M, máme prakticky stejné zkušenosti s nošením podvazkových pásů a punčoch. Naprosto souhlasím, že je li podvazkový pás kvalitní, dobře drží a úchyty spon pevnější(širší) stačí 4 podvazky, aby i nestrečové punčochy dokonale napjaly a vzhled nohou byl dokonalý. Jak jsem se shodla s Channah, 6 tý podvazek zcea vzadu je důležitý pro nošení punčoch se švem, a zapíná se přímo nad něj, aby ten byl zcela rovně. Bohužel podvazek zcela vzadu (mám i 4podvazkový takový) není zcela praktický, špatně se zapíná a při sezení tlačí, proto mám nejraději, když je podvazek jen asi ve 2/3 posunut dozadu.
K bokovkám Rago mohu dodat, že jsou dokonalé, já osobně je nosím pod šaty do společnosti, abych si upravila postavu. Rago 1361 mám, výborně formuje boky a hýždě, dokonale drží punčochy, ale vzhledem k tomu, že má 6 podvazků, svléknout jde jen s rozepnutím bočního zipu s háčky a kahotky lze nosit jen pod ní je tedy na WC velmi problematická - nutné rozepínání podvazků. Více používám praktičtější Rago 21, která skvěle stáhne celé břicho,zapíná se vpředu na háčky a končí na bocích, kalhotky jsou pak volně stáhnutelné.
K samodržícím punčochám s podvazky - nosit to je to úplný nesmysl. Samodržky jsou zbytečně drahé a je to navíc nepohodlné. Konečně někdo má zkušenost s punčochami Sindy. Myslím že za 40 Kč 15 den s 12% Lycry je dost dobré, mysím ale, že typ Ariana je typ takových klasických krepsilonek, se kterými se vzledem nedají strovávat.
A co se týče studu při nošení punčoch, tak já ho tedy mám. Asi se tomu úplně zabránit nedá, ale dost se snažím aby mi ty lemy punčoch a podvazky vidět nebyly. Prosvítajících podprsenek a vykukujících ramínek je hodně, ale podvazky nás nosí hodně málo. Boihužel.
Libuše

Anonymní řekl(a)...

Přidávám se s názorem optimálního uchycení zadního podvazku do zakončovací smyčky na lemu punčochy se švy.
Rago 1361 je trochu méně praktický, ale své si plní. Výhody převažují nevýhody. Mně u některých punčoch (levante) „zlobí přední podvazky, protože boční podvazek je trochu více vzadu ( jako u některých 4 podvazkových bokovek) a zadní je skutečně vzadu- tj. při sedání jsou punčochy vzadu dost napínány a drží se výše ( dobré pro pocit“ jistoty“ máte-li sukni se zadním rozparkem), ale přední podvazky pak táhnou minimálně a někdy dojde k vyklouznutí punčochy. Naštěstí pokud nemáte šanci punčochu neskrytě zase uchytit, není takový problém chodit s rozepnutým předním podvazkem ( než by tomu bylo u zadního). Osobně zadní podvazky nevnímám a tedy nemám problém na nich sedět. Zaříznutá punčocha vzadu do poloviny stehna mi přijde horší.
S Rago 21 zkušenost nemám. Celkové zapínání na háčky může být dobré, ale moc nevěřím odnímatelným podvazkům. Viz předchozí odstavec. Zadní strana asi bude držet, ale přední přeci musí mít tendenci se při sezení vyháknout ?
Samodržící na podvazky- také naprostý souhlas, má reakce byla na předchozí dotaz. Docela mě baví, jak si někdy televize/film hraje na rádoby erotiku, kde herečku vybaví tenkým podvazkovým pasem a samodržícími punčochami. Dotyčná pak chodí po scéně a podvazek „vlaje ve větru“, protože prostě malý plastový na hrubé krajce se silikonem nedrží. Navíc se herečce okraje lemů pod zadkem otočí a silikon lehce zrcadlí osvětlení. Asi jediná rozumná varianta je u hodně drahých samodržek, které ji ž nedrží ( a nic nepomáhá), tak je donosit na podvazcích.
Sindy jsou materiálově lepší, ale za mě to kazí ten ornament.
Vidět –nevidět. Stále vidět /nebo-li být vulgární je špatně a dle mého průšvih ( lhostejno o jaký druh punčoch se jedná), ale pokud se opravdu výjimečně něco neuhlídá- tak co. Podstatné je přijmout fakt, že se to prostě nedá vždy uhlídat. A jaké můžou být reakce- některé ženy /děvčata se můžou smát, ale pevným vystupováním se to dá obrátit v silnou stránku a ve finále třeba i získat na svou stranu. Vždyť je to jen o neinformovanosti/nezkušenosti ostatních. Mužské reakce- těžko budou záporné (nepočítám-li puberťáky).
Mějte se M.

Anonymní řekl(a)...

Přiznám se, že jsem před přečtením blogu nevěděla, že se podvazky dají skutečně nosit. Teď mám víc než měsíc podvazkový pás (šila Riwaa Nerona), pořizuji další a nosím v poslední době pořád jenom sukně;) Ale mám i první veselou historku - musela jsem projít bezpečnostním rámem, na sobě šaty a pod nimi podvazky, rám řval, detektor kovu zběsile pískal a mně až po chvíli došlo, že to jsou kovové spony na podvazcích. Jana

Anonymní řekl(a)...

Náhodně jsem začala číst tento blog a přestože jsem starší generace(ročník 1952) moc se mi líbí. Nyní se musím připojit do diskuze, protože mnoho let jsem nosila punčochy a podvazky, takže ráda přidám své zkušenosti a postřehy. Když jsem měla jít do sedmé třídy(1966), dostala jsem k svátku první podprsenku, podvazkový pás a kombine. Punčochy schválně ne, až do školy, abych je neroztrhala předem. Máma mi ušila sukni na kolena, dle tehdejší módy a já nemohla dospat na 1. září. Stala jsem se tak velkou slečnou, která dala vale krátkým sukýnkám a bavlněným punčocháčům... Punčochy jsem od té doby nosila v zimě v létě, bez nich tehdy dívka nebyla oblečená. Nosily jsme tzv. dívčí podvazkové pásy, což byl vzadu zapínaný(zašoupnutí jako u plavek) páseček v pase a z něho 4 prádlové gumy k podvazkům. Všechno bylo velmi pevné, trochu to škrtilo (to nám ale nevadilo) ale hlavně to dobře udrželo (narozdíl od dnešního elastického prádla) i tehdejší naprosto nepružné nylonky. Později jsem nosila pohodlnější dámské pásy, které byly z opět pevného silonu, s klasicky vykrojenými obloučky a opět 4mi podvazky na gumách. Staší dámy nosily vysoké bokovky na bocích protkané gumičkami aby byly pružnější.
Jenže do dvou let se i u nás, (za Šumavou frčely už minisukně dávno) se také začaly zkracovat sukně a nastal problém, jak pod nimi schovat podvazky. Pamatuji se, jak jsme s mámou sháněly do tanečních nedostatkové dlouhé punčochy, neboť po zvednutí rukou při tanci v šatech se nám ukázovala nahá stehna nad punčochami i podvazky. Punčocháče se v reálném socializmu objevily nedostatkově v roce 1970, a to za 60 Kčs! Když jsem nastoupila do práce po maturitě o rok později, dostala jsem necelých 1000 Kčs hrubého! 300 záloha, necelých 500Kčs dobírka v čistém. Sukně se nosily denně, kdybych je zatrhla 1-2x týdně, byla to polovina platu. To prostě nešlo, tak jsem nosila dál punčochy. V minisukni hezky kolínka u sebe, nikdy se nepředklánět, schody byly úplně nejhorší. Dnes se punčochy považují za erotické prádlo, ale v 70. tých letech protože punčocháče už k mání byly, se považovaly punčochy za něco přežitého, babičkovského (z hlediska 20. letých aspoň pro čtyřicátnice) V roce 1974 jsem šla na mateřské, zanedlouho se prodloužily sukně pod kolena a když jsem v roce 1980 nastoupila do práce, spoustu mladých žen sice nosila punčocháče, už cenově přístupnější, asi za 25 Kčs, ale ten vzhled. Běžný krepsilon s dlohou sukní na lýtkách vypadal proti tehdejším silonovým punčochám uboze. Protože dlouhá sukně nedělala již potíže, spousty žen i já jsme nosily dál punčochy. Teprve když mi bylo ke čtyřiceti, začátkem 90. let, objevily se kvalitní punčocháče s Lycrou, sukně se nosily s rozparky (zděsilo mne, když jsem zjistila, že mi podvazek z něj vykukoval) přešla na punčocháče. Časem ale moje sice docela štíhlá postava potřebuje trochu upravit bříško a boky. Proto i dnes, když jdu do divadla, nebo na jinou společenskou událost, oblékám bokovku ke které je nutné nosit punčochy.
Na závěr bych chtěla uvést, že je dobře, že v rámci retro nezapomínáte na punčochy, ale, praktické jsou jen pod delší sukně, tak byly i myšleny, jsou určitě i hygieničtější i zdravější a levnější než samodržící. Pod sukně nad kolena vhodné nejsou, lemy punčoch a podvazky jsou intimní záležitost, která je dnes pokud je vidět, dost těžko pochopitelná. A ještě jedna poznámka: K punčochám jsme vždy nosily a to i pod krátkými šaty kombine a pod dlouhými i spodničky. Úzké kombine byla taková ještě pojistka, že pod sukní kdyby se se vyhrnula, nebo jí zvedl vítr něco bylo. Dnes jsou sukně většinou podložené, ale pod sukně a zvlášť šaty bez podkladu kombine nebo spodnička patří. Omezuje průhlednost šatů a viditelnost prádla a navíc šaty po nich kloužou, nelepí se na silonky (ještě vic se lepí na punčocháče než na punčochy), nelezou při chůzi nezi nohy a při sezení širší sukně nepropadá mezi stehna.
Napsala jsem toho dost, tak hezký večer. Marie B.

Anonymní řekl(a)...

Jak by měly byt saty dlouhe k podvazkum? Pripadne vadi kdyz budou podvazky pod koktejlovými saty vykukovat? Dekuju za odpoved.

Channah řekl(a)...

Moc děkuji za Vaše příspěvky a zkušenosti! Pokusím se zodpovědět všechny otázky (ze své zkušenosti samozřejmě, patent na rozum ani na podvazky nemám ;)

Délku sukní volím vždy tak, aby nevykukoval ani lem punčoch, natož podvazky. Mám i nestrečové nylonky tak vysoké, že mi končí těsně pod zadkem (a mohu si tedy k nim dovolit i kratší sukni). Můj tip na kontrolu - postavit se zády k zrcadlu, předklonit se a podívat, zda ani tak lem punčoch nebo podvazek nevykoukl... K minisukni volím už punčocháče, z toho důvodu byly také v 60. letech tak rozšířené ;)

Má rozverná poznámka o tom, že pokud se stane nehoda a někdo zahlédne podvazky (a že je to lepší, než kdyby viděl sed punčocháčů) - mluvím opravdu o nehodě, kdy vám vítr zvedne sukni nebo z ničeho nic pocítíte puzení udělat stojku ;) Jinak lem punčoch a podvazky opravdu patří do soukromí... (nebo na pin-up fotky!)

Pás a samodržky - podle mě se to tedy vylučuje, lepší je myslím koupit přímo punčochy na podvazky... Jak psala M., punčocha se bude špatně připínat, navíc nevidím důvod samodržky s podvazky kombinovat...

Jana: díky za historku, safra, budu si muset dávat na letišti pozor, jinak bude asi podvazkový striptýz :D

Marie B.: moc děkuji za Vaše postřehy a hlavně za vyzdvižení spodniček, sama je nosím, je to ke škodě polozapomenutý kus ženské garderóby!

Anonymní: viz výše, jsem jednoznačně pro to, aby lemy punčoch a podvazky primárně nevykukovaly :)

Anonymní řekl(a)...

Ráda doplním ze své zkušenosti:
Určitě lemy punčoch s podvazky mají být skryty pod sukní. Napíšu pár situací, kdy se to nepovede. Jisté je, že se občas stane ,,větrná nehoda´´ u širší sukně, stačí průvan v metru. Naučila jsem se nosit pod těmito sukněmi úzkou spodničku, kterou vítr nezvedne. Ještě k těm spodničkám. Zbytečně zmizely, je to škoda, k nošení punčoch patří,navíc jsou praktické a hlavně pohodlné, protože se sukně nelepí na silonky. Pod šaty doporučuji kombiné, ze své zkušenosti se stává, že spodnička trochu sleze a pak vykukuje, což lze upravit povytažením u sukně ale ne pod šaty. Kombine je díky ramínkům pevně na místě. Ramínka se dělají posunovací, takže lze i měnit délku kombine podle šatů.
Ještě k tomu vykouknutí lemů punčoch. Nutno si uvědomit, že punčochy končí vzadu mnohem níž, než jsou podvazky a tudíž při oblékání, máme mylnou představu dostatečné rezervy překrytí sukní. Potíže vznikají hlavně při chůzi do schodů a u širší sukně, nedá se to nijak ovlivnit. Mám raději výtah. Na to vše je lepší úzká sukně. Ale co nastupování a hlavně vystupování z auta? Úzká sukně se vyhrne raz dva až nad podvazky. Klasika jsou taky nepřekryté rozparky v zadu u úzké sukně. Chce si to u zrcadla vyzkoušet. Ono je dobré si i sednout na židli před zrcadlo. Při sezení se zkříženýma nohama většinou lemy punčoch jsou vidět a platí to samozřejmě i pro samodržky. Nejhorší trapas se mi stal na jedné společenské akci při společné fotce jsem seděla v úzké sukni, kolínka hezky cudně u sebe, a bác! Blesk foťáku vidí až moc dobře pod sukně. Na fotce je mi jasně vidět až na bílé kalhotky, lemy punčoch i podvazek. Punčochy a sukně ale nosím dál a cítím se v nich pořád nejlíp.
Libuše

Anonymní řekl(a)...

K Jéžíšku Channah Vám dávám velký dík, že jste též mně ukázala, že nošení podvazků je věcí praktickou a za tepla velmi pohodlnou, byť poněkud zapomenutou. Mediálně jsou považovány za pouze erotické prádlo, což není pravda. Dle Vaší rady jsem si koupila podvazkový pás se 6ti kovovými sponkami, nešetřila jsem a vybrala si SHQ z e shopu Timea a jsem s ním velmi spokojená, punčochy drží výborně. Protože chci si pořídit další, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti s pásy o Riwaa Nerona, které nejsou tak drahé a jak dlouho trvá ušití. Též se těším na další testy levnějších punčoch. Sama taky zkouším, bude dobře, když se zde sejde víc zkušeností. Jinak ještě jednou díky Channah, pokračujte, jste jednička. Moc úpspěchů v novém roce!!
Ivana

Unknown řekl(a)...

Milé dámy, moje manželka na můj popud také nosí převážně samodržící punčochy. Oběma se nám to velmi líbí. Jak jste tady řešily, že lem punčoch má zůstat skryt, tak s vámi tak s vámi tak úplně nesouhlasím. Neříkám, že musí být vše vidět, ale pokud rozparkem vykoukne krajka nebo se stane větrná nehoda, tak na tom přece není nic špatného. Oko muže to potěší a ostatní ženy mohou jen závidět:-) Moje kamarádka nosí denně punčochy i s krátkými sukněmi a to že jí to vykoukne při nastupování do tramvaje či autobusu vůbec neřeší. A to jí není ani dvacet ani třicet...

Channah řekl(a)...

Tramtadá, test českých punčoch na podvazky je konečně tu: http://mezinebemazemi.blogspot.cz/2014/04/test-ceskych-puncoch-na-podvazky.html

Anonymní řekl(a)...

Dá se koupit i podvazkový pás co nestahuje břicho? Prošla jsem všechny doporučené weby, ale nic vhodného jsem nenašla. V těhotenství mi začaly vadit silonky, samodržky drží skvěle, ale po několika dnech mě ty silikonové proužky začaly svědit. Máte nějaká doporučení? Díky.

Monika řekl(a)...

Co třeba takový korzet? Podle zvolené velikosti vás ani nemusí stahovat v pase, nebo může mít šněrování.

Anonymní řekl(a)...

S podvazky bych ráda začala, ale trápí mě jedna maličkost. Mám širší stehna (celulitida k tomu) a trochu se bojím, že mi místo pěkného vzhledu udělají podvazky "faldíky".
Pas mám v obvodu 78 a boky 110, takže ani nevím, co za velikost by sedla.
Poradí někdo zkušenější, prosím?
Děkuji, JAM

Anonymní řekl(a)...

Máme to vcelku podobné. Tomu odpovídá velikost M. Mohu doporučit tento: http://www.mojepuncochy.cz/Cleopatra-Rhodos-6-ti-podvazkovy-pas-d14.htm
Není tak pružný a lépe drží. Obecně Vetší punčochy dělá např. Aries. M

Anonymní řekl(a)...

Koupila jsem HQ Stockings podvazkový pás a je STRA-ŠLI-VĚ nekvalitní, kraječka se mi odpárala během pěti nošení na několika místech.
Nemluvě o tom, že do velikosti jsem se měla s přehledem vejít (velikost 30 až 34, sama jsem 32) a je mi to velké.

Carmen Faoltiarna řekl(a)...

Tak já se musím přidat k těm, kterým podvazky učarovaly :) Přijdu si v nich úplně jinak, než v punčocháčích, které jsou strašné, rozkrok mám stále u kolen atd.
Problém mám ale se sehnáním punčoch, jelikož jsem silnější (vel. 42/44) a všechny punčochy i ve velikosti 29, se mi mezi nohama shrnou níže a pak řežou, což je hrůza. A to mám zadní podvazek dostatečně vzadu.
Možná by to vyřešily větší punčochy, ale ty jsou tu drahé a tak nechci kupovat naslepo, máte někdo zkušenost? Je hrozně otravné pořád mylet na to, jak to řeže a jak to půlí stehna, kde nemá. Už jsem skoro ve fázi, kdy si říkám, jestli se nevrátit k punčocháčům.
Dobře mi právě sedla kombinace samodržek z rossmana a podvazků, jelikož mi držely punčochy na místě, a díky silikonovému pásku mi držely napnuté na vnitřní straně stehen (neprověšovaly se...)
Jinak mám v plánu koupit si druhý podvazkový pás, tak právě zvažuju jaký, a jestli SHQ, z polského eshopu nebo od Riwy (tam mě odrazuje dlouhá čekací doba).
A ještě by mě zajímalo, zda máte zkušenost s punčochami na podvazky aspoň 40 DEN a více, jelikož ty skoro nemůžu sehnat...

Anonymní řekl(a)...

Prověšování a řezání u silnějších stehen je skutečně problém. Bohužel hledání vyhovujících punčoch je asi nekonečný příběh. Když už nějaké najdete, tak je přestanou vyrábět a nové mají jiné vlastnosti. Co poradit ? Obávám se, že v laciném provedení se bude hledat hůře. Tady je to spíše o podvazkovém pasu a poměru pasu a boků. Je potřeba přijmout fakt, že pro běžné nošení nebude nic 100%. Punčochy se prostě budou muset po nějakém čase upravovat. Za sebe můžu doporučit široký pás /bokovku se 6ti podvazky – např. RAGO 1359 , nebo 1365. Sice na zadních podvazcích prakticky sedíte, ale jsou krátké a za chvíli je nevnímáte. Z tuzemských laciných punčoch se mi aktuálně nejvíce osvědčily Aries ariana. Snáze se vytáhnou a tolik neškrtí. Nevýhodou této varianty je stahovací efektu pasu, který může být při delším nošení nepříjemný.
Ostatní řešení je už ve vyšší cenové hladíně. Myslím, že je dobré hledat punčochy se širším lemem. Specifickou variantou jsou krajkové lemy (nesamodržící). Jsou tužší a míň se prověšují a zařezávají. Proto také funguje i varianta samodržek a podvazků, ale přezky se dík silikonovým proužkům hůře upínají a následně rozepínají.
Poslední variantou jsou 100% nylonky-napodobeniny 50 let. Vesměs mají dost široké lemy, které se nezaříznou. Čistě pocitově jsou asi to nejpříjemnější co lze nosit, protože někdy máte pocit jakéhosi pohlazení. I zde je potřeba hledat a zkoušet. Např. firma GIO uvádí, že jejich FF a RHT punčochy jsou stejné- nejsou. RHT punčochy jsou pro stejnou postavu dlouhé, ale na stehnech řežou a kolem kotníků se dost krabatí. Oproti tomu jejich FF jsou úplně o něčem jiném, ale zase se to nedá běžně prakticky nosit.
Stran středně širokého pasu- viz můj předchozí příspěvek ze 7.6. V přepočtu vychází o něco levněji než SHQ a lépe drží v pase vlivem menší pružnosti.
M

Anonymní řekl(a)...

To Carmen: Přidávám zkušenost s pásem od Riwwy - objednala jsem si kratší podvazkový pás. Čekací doba žádná - platí asi jen na složitější šití. Pas jsem měla doma do týdne. Sedí pěkně, teprve si na nošení zvykám, ale je to úžasně ženský pocit :-) Punčochy zatím Aries, jediné co jsou u nás na maloměstě k sehnání, ale sedí celkem obstojně. Když jsem se ptala po větším výběru, paní z prádla mi radila vyzkoušet sex shop, což jsem tedy se smíchem odmítla.

Anonymní řekl(a)...

Mám též podvazkový pás od Riwwy, naprostá spokojenost. sedí úplně skvěle. Riwwa ale používá klasické české kovové podvazkové sponky, které se sice výborně zapínají, ale snadno se samy při povolení tahu punčoch rozepnou. Jinými slovy, punčochy musí být stále napjaté. Původně byly určeny pro nestrečové punčochy, protože jiné ani nebyly. U strečových punčoch ten tah je menší a proto občas se rozepnou, nejčastěji ty přední při posazení a znovu vstanutí. Naštěstí pás má 3 páry podvazků, takže punčocha má na čem dále držet, ale je třeba časem někam odskočit a podvazek zapnout. Hlavně když se to stane, nepopotahovat si punčochy rukou přes šaty, nepomůže to a povedlo se mi tak rozepnout další a to už byl malér.
Jinak já s zařezáváním lemů punčoch nemám problém, chce to zapínat podvazky až do krajíčku lemu, aby se lem nemohl hrnout. Nosím Sindy Aries a veice mi vyhovují, mnohem pohodlnější než samodržky.
Petra

Marketavani řekl(a)...

Jelikož jsem tak trochu deformovaná, tak si dovolím technickou k otázce číslo 4. Neberte to prosím jako rýpání, myslím to jako upřesnění, protože už jsem to párkrát s někým řešila a vím, že bývá složitější se v syntetických vláknech zorientovat :-) Nylon a Silon jsou dva typy polyamidu. Hlavní rozdíl je ve výrobě, Nylon je PAD typu 6.6, což zjednodušeně znamená, že byl vyroben polykondenzací dvou látek, obě se šesti uhlíky a Silon je PAD 6, vyrobený polymerací jedné látky se šesti uhlíky. Vlastně se z různých výchozích surovin pomocí jiného postupu vytvořilo vlákno o podobných vlastnostech. Dneska je těch typů ještě víc, ale ať jsou to silonky, nylonky nebo jejich moderní varianta, tak jsou pořád vyráběné z nějakého typu polyamidu :-)
Denier je přesněji jednotka jemnosti, kolik gramů váží 9 km vlákna, takže čím silnější vlákno, tím vyšší číslo a teplejší a pevnější punčochy.

Channah řekl(a)...

Mockrát děkuji všem za sdílení zkušeností a Marketavani za doplnění mých mezer :) Jsem moc ráda, že článek i po tak dlouhé době žije svým životem a snad i inspiruje další nositelky punčoch!

Evi řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Evi řekl(a)...

Dobrý den, zcela náhodou jsem se dostala na tuto veškerou diskuzi, ktera me velice nadchla :). Již několik let jsem příznivcem samodržících puncoch a už i v těch si připadám hezky žensky :). Samozřejme jich ale za ty roky už pomerne dost skončilo v koši. Rada bych proto vyzkoušela punčochy s podvazky. Mym současný problém je však finanční stránka, protože jsem sama na dvě male deti. Mohly byste mi poradit kde do začátku koupit puncochy s podvazky za rozumnou cenu? Jsem z Prahy. Strasně moc děkuji.

Unknown řekl(a)...

Ahoj. Byl jsem poveren abych zjistil info :-). Manzelka dlouho nosi puncochy,ale nevyhovuje ji to. Kdyz jsem nakousl ze by mohla zkusit puncochy na podvazky tak nejdriv ne,ale zacala o tom uvazovat. Nasla v eshopu podvazkovy pas Cleopatra Rhodos 6. K dispozici je xl a xxl. Manzelka ma 117 cm v pase. Zde jsem se docetl ze je lepsi brat mensi,coz vychazi na na xl ale ty konci na 110 cm. Muzete nam prosim poradit? Zaroven asi zjistim info sam a nadelim ji to jako darek :-) a jeste barva. Nosi rada puncochy telove barvy. Pokud ji objednam pas cerny pujde to k sobe? Me osobne by se to libilo. Bilou barvu ona nerada. Diky. Michal

Channah řekl(a)...

Zdravím, Michale, dívala jsem se na velikostní tabulku a těch 110 je už natažený pás, takže bych určitě doporučila XXL (přinejhorším by se dal zahnutím a prošitím lehce založit). A černý pás a tělové punčochy k sobě jdou velmi, sama tuto kombinaci ráda nosím. Přeji krásný den a pásům zdar - Channah

Unknown řekl(a)...

Když silikonové proužky po obvodu namočíte, drží jako přibité. Samozřejmě, že před použitím punčoch nemůže být na kůži lotion, nebo krém.

Unknown řekl(a)...

Děkuju za článek, vůbec mi nedošlo, že ty pásy co mám jsou na hraní a proto mi to nedrží :D sem si říkala že sem asi tlustá moc :D takže se jdu vrhnout na nějaký s kvalitníma sponama atd :) dík

Anonymní řekl(a)...

Přidávám osobní zkušenost s pásem Cervin Paris Rivoli. Jednoduchý, hladký, funční, ale přesto elegantní. Mám dva, černý a bílý. Naprostá spokojenost už asi 3 roky. Dražší, ale investice se vyplatila. Dá se koupit i na českém eshopu.

Unknown řekl(a)...

Jeste zeny myslete,ze kdo ma alergii na kov,zrejme bude reagovat i na podvazkovy pas -ja mam,bohuzel,vyrazku od kovovych spon na stehnech...vubec mne to pro koupi nedoslo.

Lucy řekl(a)...

Hmmm moc fajn článek. Já jsem teď do podvazku úplně blázen a to bych je nikdy dřív nenosila a měla jsem spíš takový sportovnější styl oblikani. Ale od ty doby co jsemse začala oblikat jako žena a pořídila jsem i nějaké ty podvazky tady, tak se cítím mnohem lépe ve svém těle.

18091967 řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
18091967 řekl(a)...

Mě se to taky moc líbí. Moje žena mi to zakazuje

wacklodge řekl(a)...

Mně se také moc líbí podvazky, ale manželovi to evokuje něco špatného a já se tak necítím pak ve své kůži. On sice dělá, že se mu to líbí, ale v jeho očích je vidět, že to moc nemusí. Daleko raději má pak takové to klasické spodní prádlo , které neevokuje nic spojeného s negativními věcmi.

Eleonora řekl(a)...

Dobrý den, našla jsem Vás prispevek v letite diskusi o podvazcich, nabizite stále radu?

Anonymní řekl(a)...

Zdravim vsechny opravdove zeny-protoze jen ty nosi sukne a silonove puncochace a jen ty znalkyne, ktere nosi puncochy. Ze me delala moje mamka v detstvi a v dospivani holcicku-tj kupovala mi divci spodni pradlo a oblekala mi ho. Takze dodnes si oblekam a nosim damske spodni silonove pradlo/dokonce i podprsenky, kombine a zatim jemne damske puncochace, dokonce moje pritelkyne mi nosi jednu z mych podprsenek/Puncochace mam rad hlavne ty leskle-od 15DEN do 60ti-nosim ty pro baletky a ty vydrzi vsechno. A nemam problem si obleknouk na sebe pod kalhoty tenke puncochace15-20DEN i v lete. Ale chci zkusit i puncochy. Uz jsem si koupil i silonky Gio, ktere jsou na moje chodidlo a hodne dlouhe, protoze se mi libi puncochy RHT, ale FF jsou mi sympaticke vic. Ted chci koupit nejaky telovy pevnejsi podvazkovy pas asi se 6ti podvazky, ale kdyz jich bude 8, nebo 10, tak budu radeji.Chteli jsme s pritelkyni zacit s puncochami, ale bohuzel zemrela na rakovinu. Jinak barevne mam rad telove barvy, u puncochacu i puncoch i tmavsi opalenou barvu. Nosim to veskere damske pradlo pod oblecenim a mam z toho prijemny pocit i trochu neceho nespravneho a zakazaneho. No jsem fetisista a tranvestita, nekomu to muze vadit, ale neumira se to. Takze fandim zenam a vlastne vsem kdo si obleka a nosi puncochy/ale i puncochace/

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den sháním pro sebe elegantní korzet do kostýmku,abych byla šik.. Na internetu na těchto webových stránkách https://miorio.cz/241-podvazkove-pasy-a-korzety jeden takový objevila. Jenže nemám s těmito webovými stránkami zkušenost, máte-li někdo z Vás, poraďte. Přeji hezký den a děkuji.Iren

Madla řekl(a)...

Zdravím, chtěla bych pro sebe koupit samodržící punčochy,abych byla šik. Na internetu na těchto webových stránkách tady jsem takové objevila. Jenže nemám s těmito stránkami zkušenost, máte někdo z Vás, mohli byste mi prosím poradit . Přeji hezký den a děkuji.M

Madla řekl(a)...

Dobrý den, hezky napsaný článek. Koupila jsem si punčochy, proto sháním vhodný podvazkový pás. Na internetu na webových stránkách tady jsem našla velký výběr podvazkovým pasů. Uvažuji koupí. Mějte se krásně. M

Anonymní řekl(a)...

Well written

You can also buy lingerie here

https://mytemptations.com.au/collections/stockings