14. 6. 2013

Korzet podruhé - Karolina Ryvolova


O svém nadšení z nového korzetu jsem vás už informovala, nyní nastal čas jej důkladně nafotit. Když si prohlédnete tvorbu Karoliny Ryvolové (třeba zde: http://ryvolova.wix.com/portfolio#!portraits/c1han ), buď vás její osobitý styl zasáhne a nadchne, nebo zkrátka ne. Protože patřím do první kategorie, má volba, s kým nafotit fotky v novém korzetu, byla jasná - nechala jsem jí volnou ruku a z výsledku jsem nadšená. Fotky jsou samozřejmě hodně stylizované, ať už oblečením, make-upem či úpravou, proto se prosím nedivte, pokud byste mě podle nich nepoznali na nákupu v zelenině :) 

foto: Karolina Ryvolova
korzet: Barbora Anděla Rettigová
modelka, make-up, oblečení: já




13 komentářů:

Martina, Elegant 40 řekl(a)...

Líbí se mi to! Pár takových fotek by se mi v albu líbilo.

Anonymní řekl(a)...

Jsem obvykle tolerantní, ale promiňte, tohle je fakt strašné. Korzet tohohle střihu či typu je určen pod šaty coby prádlo, když už je jako svrchní oděv, tak by měl být o něco kratší a o něco výše posunut, původně býval až do půlky poprsí a mírně je deformoval, nebo formoval, jak kdo chce...Na fotkách takto pojatý zbytečně opticky prodlužuje nehezky trup a působí to žížalovitě a disproporčně.Jinak kousek je to skutečně perfektný.... No a fotky.... líbivé.

Unknown řekl(a)...

Přidávám se k předchozímu anonymu, fotky líbivé, pěkně stylizováné. Moc Vám to sluší, ale nesedí mi na té druhé fotce ta rýsující se podprsenka pod černým tričkem a přes to korzet....

Channah řekl(a)...

Lenka už psala na FB, tak tedy kopíruji odpověď i sem: Lenko, díky za komentář, ale dovolím si nesouhlasit. Je to nízký korzet, sice méně obvyklý typ než korzet vysoký, ale výška je naprosto v pořádku (délka je na osobní preferencí, já mám dlouhý trup a tato délka je mi příjemná). Pro inspiraci doporučuji např. stránky skvělé korzetiérky Riwaa Nerona: http://riwaa-nerona.com/korzety/eireen Korzety se opravdu dřive nosily jako spodní prádlo (ovšem ne výhradně, viz např. šněrovačky u krojů), dnes se zejména ve stylu fantasy, gothic, steampunk apod. nosí jako svrchní část oblečení (včetně korzetů nízkých).

Channah řekl(a)...

Martina, Klára: děkuji! Klári, fakt se Vám zdá, že se někde něco rýsuje? To triko je neprůhledné, takže jestli to není spíš hra světla... (To se nepřu, spíš to tam teď sama hledám :)

Channah řekl(a)...

Tenhle klenot sdílela Zuzka v diskusi na FB blogu a já ho prostě musím dát i sem: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/61176_1412217673970_3718198_n.jpg (korzet šila Anique) Chci korzet s knoflíky a potkana!

Anonymní řekl(a)...

Já se taky nevyjadřuji kriticky ke korzetu, ten je úžasný, ale k tomu, že tenhle typ a tahle délka vám opravdu podle mne nesluší. Už jindy a jinde jsem četla kritiku v jiných komentářích na délku trička přes boky, jež předvádíte na fotu. Tak asi nebudu sama,co to takhle cítí. Vám opravdu sluší trička jen mírně pod pás a ne až na boky. Malá hlava, útlá ramínka- takový hezký křehký vršek, pak neúměrně vůči tomu zbytečně zvýrazněný dlouhý trup a širší boky. Působí to to rušivě a kazí to dojem z jinak vaší hezké postavy. Je to ukázka toho, jak nevhodnou délkou něčeho lze zkazit dojem z jinak vkusného oblečení na hezké postavičce... Někdy i 3 cm rozdílu na sukni nebo sáčku dělají divy, mám to léty vyzkoušené...Já musím nosit téměř všechny horní svršky skoro jen do pasu, nebo jen trošku vypásnuté, spíše nad pasem, abych vybalancovala proporce...a působilo to nerušivě a jakž takž esteticky..Správným střihem a délkou se i na ne právě ideální postavě dá hodně zachránit a zakrýt. Vím o čem mluvím, zápolím s tím dlouhá léta a mám to už docela zmáknuté...Ale těch bot, co jsem udělala, než jsem si našla pro sebe to pravé! A každá rada by mě byla potěšila. Takhle jsem si mnohdy spíchla úžasný model, ve kterém jsem ale vypadala příšerně a musela jsem přešívat a přešívat... Bohužel jsem se ale dopracovala i k tomu, že když potkám něco "neproporcionálního" na ulici, tak jako kdyby mě někdo píchl špendlíkem. Vždycky si říkám, proč někdo té slečně neřekne, že kdyby měla tu sukni o 5 cm delší, tak se její kraj dostane pod nejširší bod ne právě příliš štíhlého lýtka a bude vypadat daleko lépe. Někdy mi to přijde už i jako prokletí. Tak sorry, myslela jsem to dobře. Jinak samozřejmě si myslím ať si každý nosí co chce a v čem se cítí dobře, což ale neznamená, že se v tom i líbí. A pokud se nemýlím, vy se tedy rozhodně líbit chcete a většinou se vám to i jistě daří.Já Vám moc fandím. zdraví Lenka

Channah řekl(a)...

Lenko, díky za postřeh, holt sto lidí - sto chutí. Osobně si myslím, že k dlouhému trupu mám i dlouhé nohy, které celek vyvažují, své širší boky mám ráda a nevadí mi je zdůraznit - ale chápu, že to třeba vidíte jinak. Zkrátka: beru Váš názor na vědomí, ale řídit se jím s dovolením nebudu :)

Anonymní řekl(a)...

Fotky ma sice nejak moc nenadchli ale davam Channah 100 bodov za 'své širší boky mám ráda a nevadí mi je zdůraznit'.Osobne nemam na dnesne casy prilis oblubeny typ postavy (male prsia, hrube nohy) no nevidim dovod preco by som mala nosit vypchate podprdy a cely zivot nosit len tmave gate :)

Anonymní řekl(a)...

Asi tu se svým komentářem nezapadnu, ale mě tu přijde dokonalé všechno - přes postavu ( širší boky? a to má být jako špatně? ), přes korzet, který se mi v tomhle provedení taky víc líbí než kdyby zakrýval poprsí, make-up, fotky, to vše mi přijde prostě super. Podprsenku jsem taky hledala marně... A co Ti Channah opravdu závidím ( ale v dobrém ) je neskutečná fotogeničnost. Ode mě máš jednoznačně palec nahoru.

Ája

Zuz řekl(a)...

Mne sa paci uplne vsetko,korzet krasny a dokoaly. Fotecky uplna nadhera fakt sa vydarili,ta prva je moj favorit. Zuzana

Channah řekl(a)...

Moc děkuju :)

Anonymní řekl(a)...

upíří nevěsta... já mám boky taky široké, takže proti nim nic nemám. Ovšem přijde mi lepší, když tělo vypadá souměrně a v tomto případě a i v těch zmiňovaných baletních nebo jakých triček to neplatí. Lucie