5. 6. 2013

Prokletí bižuterního sekáče

Jako by nebylo dost sekáčů klasických, každodenně zkoušejících mou pevnou vůli, nedávno u nás v Budějicích vyrostl ještě sekáč bižuterní - a rovnou v centru v Krajinské ulici, kudy téměř denně chodím. Každý týden doplňují zboží a mívají opravdu nevšední kousky vhodné i pro zdobení tanečních kostýmů. Nemusím asi dodávat, že jsem zde častým hostem. Ceny od 39 do 79 korun - stokrát (skoro) nic umořilo peněženku Channah.

Ale uznejte, že je to krása:

Starý perličkový náhrdelník "made in England"


Precizně zpracovaná "mozaiková" brož


Nekonečný řetízek s různými ozdobami - už ho vidím na nějakém tanečním kostýmu...


Pro odlehčení dvě kačky blátotlačky :)


A vrchol dnešního nákupu: kovové cosi za 39Kč.


Po bližším průzkumu se z "čehosi" vyklubalo staré zrcátko a pouzdro na rtěnku Helena Rubinstein i se rtěnkou, tu jsem ale nemilosrdně vyhodila (nehodlám chytit vintage opar) a do pouzdra zasadila svou Estee Lauder - snad tu pohanu Helena unese.



15 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Óooooooooo...závidíme....:)

Anonymní řekl(a)...

v Českých Budějovicích by chtěl žít každý ;)

Jana řekl(a)...

ACH

MŮJ

BOŽE

!!!!!!!!!!!!!!!!!

Budu si muset udělat výlet do ČB!!!
Já objevila nedávno kousek od nás ve starožitnictví, kam jsem zašla po 3 letech na jedné adrese, a odnesla jsem si 2 brože - zlatý deštníček s modrým smaltem (?) a zlatý oválek se štrasem a perličkami (sháněla jsem něco takového k nedávno uloveným šatům ve stylu 40s). Kus za 40,-. No a pak mě paní upozornila, že ty dražší poklady má za mnou za sklem.... (sliiiiint) Minimálně pro motýlka s perletí si chci dojít! (Nejradši bych teda vykoupila celou tuhle sekci, ale víš jak... Stokrát něco málo... ;) )

Tincsi řekl(a)...

ooooo to snad ne. Nevite jestli neco podobneho neni v praze?

Anonymní řekl(a)...

A já jsem v Budějicích, heč! Už jdu googlit Krajinskou. A to jsem si říkala, že bych měla začít šetřit. Pěkně děkuju, teda...

Unknown řekl(a)...

Nádherné kousky, ještě, že jsem na nic podobného zatím v Brně nenarazil.a

Anonymní řekl(a)...

U nás v Písku je chalupářský bazar, kde se sežene cokoliv, nedávno přibyla i bižuterie - ovšem je to všechno hrozná veteš, když náhodou něco vypadá trochu líp, je to za nehorázně vysokou cenou. Hodilo by se mi minimálně pár broží, tak jsem si říkala, že bych si do ČB mohla v blízké době udělat výlet... a pak zapnu Facebook a tam je výzva k povodňové sbírce na Putim - takže kašlu na brože v Krajinské, nakoupím Savo, rukavice a pytle na odpadky :) Lucie

Vita řekl(a)...

Škoda, bývala bych si mohla na Vašem vintage oparu třeba udělat diplomku ;). Jinak už vím, kam potáhnu přítele, až budeme v Budějovicích. :)

Aura Beauty řekl(a)...

Tá brošnička je úžasná...škoda, že tu nemáme taký sekáč;)

Kristýna řekl(a)...

Děkuji za tip, hned se tam musím skočit kouknout :-)

Anonymní řekl(a)...

Ale nepovidejte. A kde přesně či přibližně to v krajinske najdu? zdraví taky jedna budejcka straka

Channah řekl(a)...

Díky díky. Přesnou adresu nevím, ale je to přibližně naproti malému Tescu.

Vita: safra, propásla jsem šanci posloužit vědě...

Lucie: já myslím, že s mou vydatnou podporou tu sekáč ještě dlouho bude, takže není třeba litovat (což v případě tak záslužného rozhodnutí snad ani nejde!)

V Praze a Brně vůbec netuším, ale třeba zas bude vědět některá ze čtenářek...

Anonymní řekl(a)...

V Praze je výborný bazar v Michalské, až v tom konci, kde je pasáž na Malý rynek. Jmenuje se Art Deco a mají tam šaty, bižuterii, kloboučky, všeho světa hoj.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, nevíš jestli ten sekáč ještě funguje? Snažila jsem se ho v Krajinské najít, ale nepodařilo se :).

Karolína

Anonymní řekl(a)...

Second hand stale funguje. Pridejte si na facebooku stranku Ilmons second kam se pravidelne pridavaji fotky noveho zbozi :)