31. 7. 2014

Zcela neužitečné písecké postřehy

Nedávno jsme s mojí milou kamarádkou a jmenovkyní podnikly výlet do Písku. Byla to čistě dámská jízda po sekáčích, obchůdcích, památkách a jídle - všeho jsme si užily dosytosti.

V parkánu jsme narazily na piáno, hned jsem se nadchla, že jde o obdobu pián v ulicích - tohle bylo ale spoutáno řetězy, zámky a soudě podle okolních odpadků sloužilo spíš jako občerstvovací pult a lavička v jednom. Škoda, zřejmě ho jen jednou za čas odemknou a vypustí trochu se proskočit...





Co mají ale v Písku luxusní, jsou rozkládací lehátka u Sladovny, pěkně letně u fontány. Saturnin by zaplesal.




A ano, na cestě k nádraží nádherné popínavé růže - obě jsme se do nich musely samozřejmě vplést a vyfotit se, ven už se lezlo podstatně hůř.


A to je, milí čtenáři, z naprosto neužitečných píseckých postřehů vše. Snad ještě: když budete (jako my) hledat v Písku pizzerii Marco Polo, chápaví obyvatelé vás správně nasměrují do pizzerie San Marco.

 A zlatý hřeb výletu: v sekáči u Slona měli nenošené taneční boty na flamenco za 120 Káčé!


(šaty a pásek Dorothy Perkins, boty Mel, foto Hanka + Hanka)

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Při příští návštěvě doporučuju navštívit i zcela jistě užitečný charitativní obchůdek "Nepotřebné věci" - http://www.nepotrebneveci.cz/http://www.nepotrebneveci.cz/.
Kromě pocitu uspokojení nad dobrým skutkem si lze mnohdy odnést i naprosto úžasnou bižu nebo knoflíky (za kterýmiž tam cíleně mířím já).;-)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, chci vysvětlit to piano: za normálních okolností je součástí projektu piana v ulicích a umístěno v Palackého sadech v tzv. Schrenkově pavilonu, odkud se hudba krásně nese centrem města. Pavilon ale momentálně prochází rekonstrukcí, takže piano bylo před měsícem přesunuto. Jinak minulý rok bylo piano v pavilonu neznámými vandaly zničeno, proběhla sbírka na jeho opravu. A stejně jako Anonymní přede mnou, i já pro příště doporučuji Nepotřebné věci - oblečení v řádech desetikorun, bižuterie... já cíleně mířím na KNIHY:)
Lucie z Písku

Channah řekl(a)...

Páni, to jsou věci! Díky moc za odezvu, člověk tu jen tak něco vyhodí do vzduchu a dozví se spoustu zajímavostí! A z neužitečných postřehů má hned tip na užitečné Nepotřebné věci :) Díky díky!

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, ty tancuješ i flamenco?

Channah řekl(a)...

Ano, ale arabské, což je fúze španělského flamenca a orientálního tance. Byla jsem i na několika kurzech toho španělského, ale rozhodně bych si ho netroufla někde tančit, na to bych potřebovala mnohem víc průpravy :)

Anonymní řekl(a)...

K těm "flamencovým" botkám - na arabské flamenco to asi stačí, ale jinak to vypadá na nějakou turistickou variantu. Ale jestli sedí a jsou pohodlné, proč ne :)

Channah řekl(a)...

Tak tak, okované hardcore flamenco botky to nejsou - na arabské flamenco by se ani nehodily ;)