8. 8. 2014

Ale těch šatů se nevzdááám! ...

... Jsou v mém šatníku od nepaměti!

Tedy abyste pochopili velikost dramatu: s přebarvením vlasů z hnědé na zrz vyvstalo barevné dilema - všechny fuchsiové kusy letěly ze šatníku a červené prošly přísnou selekcí. Až padla kosa na mé oblíbené červené šaty - jak jinak než sekáčového původu, ale zjevně šité buď doma, nebo na zakázku (a stály tuším dvacku).

S hnědými vlasy vypadaly takto:




foto: Jiří Frantál https://www.facebook.com/jfrantal

No a se zrzavými vlasy (...kterých se také nevzdááám!) se ne přímo tlučou, ale rozhodně nevynikne ani jedna barva. Tak jsem na to šla od lesa a zakoupila ve výprodeji v Orsay bolerko v kachní modři, boty Vagabond ve stejné barvě a šaty orámovala pro nás zrzky lichotivější barvou. A je to!

foto: Petr Louženský http://petrlouzensky.wordpress.com


14 komentářů:

Lucie řekl(a)...

Tak to je tedy chytré!
To je ještě o level výš než rada dáva nelichotivé barvy dál od obličeje :)

Martina, Elegant 40 řekl(a)...

Já mám rezavé vlasy od přírody a tak ráda nosím hot pink, což je a není fuchsiová, a červenou také. Mně spíš přijde, že ta petrolejová s tou červenou je zvláštní.

Veronika řekl(a)...

Slusi ti to, tak i tak! :)
Ja cervenou ani fuchsiovou moc nenosim. Proste mi v te barve tolik nic nezaujalo zatim. :) A zrzka jsem prirodni.

Anonymní řekl(a)...

Váš blog čtu už docela dlouho a líbí se mi, že máte svůj styl, že prostě nejste další anonymní blogerína, která slepě kopíruje všechny módní trendy.
Ale toto teda fakt ne. Toto je strašný. Tahle barva vlasů vám vůbec nesluší. Vypadáte jako umělá panna. A modrý bolerko je v kombinaci s těmito šaty taky strašný. Vždyť ty krásný červený šaty potřebujou, abyste v nich ukázala celý ruce a ne je schovávala do bolerka.

Channah řekl(a)...

Díky moc všem za reakce, i paní/pánovi Anonymní za pochvalu i kritiku. Ale zrz si nechám, líbí se mi na mně moc :)

Marti, já myslím, že málokdy platí nějaké barevné dogma, např. že zrzky nesmí nosit tu a tu barvu, vždy záleží na barevném typu a vkusu každého soudruha :D Takže proč ne... Mně právě fuchsiová a většina odstínů růžové přestala se zrz sedět, tak letěly.

Unknown řekl(a)...

Upřímně řečeno mi ta zrzavá na vás už od začátku strašná. Jako bruneta jste mi přišla jako kočka a teď s tou zrz... Vážně se vám to líbí, i vašemu okolí? To bolerko ty červené šaty zabilo, není to moc povedený model.

Adivey řekl(a)...

Kecat komukoli do barvy vlasů asi nemá smysl. Také se mi víc líbila ta tmavohnědá, ale když už nic jiného, tak právě barvu vlasů ať si každý ladí podle svého dobrého pocitu.
Co se šatů a bolerka týče, musím souhlasit s odpůrci této kombinace. Nezdá se mi, že spolu ty dvě barvy souzní a ani střihově se mi to spolu bohužel moc nezamlouvá.
Asi bych si k těm šatům stáhla vlasy do drdolu a nechala vyniknout jen je. ;)

Channah řekl(a)...

Michaela: díky za názor :) Když nad tím tak přemýšlím, tak reakce okolí jsou většinou velmi kladné, až na několik výjimek, ty ale spíš preferovaly mou původní blond. Pro mě je hlavní, že se teď zrzavá líbí mně a cítím se v ní dobře :)

Adivey (a všichni odpůrci barevné kombinace): díky za reakci, sebekriticky musím uznat, že někdy jsou mé barevné experimenty dost divoké a na hraně soudnosti :) Tohle je, uznávám, jeden z nich, subjektivně mi ale dohromady ladí, i když vím, že je to už dost "brutální" kombinace...

Vita řekl(a)...

Ta barevná kombinace mi přijde taková orientální, ale možná jsem ovlivněná vaší zálibou v břišních tancích. =D Jasně červená se kombinuje strašně těžko, mně přijde celekm schůdná i s některými odstíny béžové a zlatými/měděnými detaily. Taky si myslím, že by se ty šaty daly nosit jen tak, kdybyste si vyčesala vlasy do drdolu a přidala výraznější šperk na krk a do vlasů v neutrální barvě. :)

Setja-Nerthe řekl(a)...

Původně jsem komentovat nechtěla, ale když se zde rozpoutala taková diskuze nad barvou vlasů, nakonec se přidám...

Mně se naopak zdá zrzavá nejlepší, ne že by ostatní barvy nebyly pěkné, ale zrzavá k Vám jde dle mého nejlépe. Co se týče samotné úpravy vlasů, jsem příznivcem spíše zvlněných než rovných.

Anonymní řekl(a)...

...časy žluté Anduly jsou ty tam...

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, mně se Vaše zrzavá moc líbí a přijdete mi oproti té hnědé taková výraznější, živelnější.:) Mohla byste mi prozradit, jakou používáte (vy anebo Vaše kadeřnice/kadeřník)barvu na vlasy-značku a odstím. Děkuji! :)

Channah řekl(a)...

Díky ještě jednou všem - myslím, že se shodneme, že model se zcela nevydařil, nicméně zrz mám ráda :) Teď mám vlasy zas víc do hněda (na zimu mám vždy tendence tmavnout), ale zrzavé odlesky tam jsou stále.

Channah řekl(a)...

Jo a barva, já vůbec netuším, zcela se odevzdávám v plen své úžasné kadeřnici - ale mohu se jí příště dotázat!