22. 6. 2011

Napin-upená nenapin-upená

Dají se vůbec pin-up šaty nosit běžně ven? Co se stane se spodničkou, když si sednu? Budou si kolemjdoucí myslet, že jsem utekla z maškarního nebo rovnou z blázince? Nad tím možná přemýšlíte, pokud se vám tento styl líbí, ale stále si nejste jisté, "cotomuřeknoulidi". Přeci jen k pozdvižení spořádaných občanů stačí někdy daleko méně, než si navléct spodničku a rukavičky...


Dobrou zprávou je, že pin-up styl je možné stupňovat - buď se rozhodnete pro homeopatickou dávku v podobě jednoho či dvou doplňků nebo samotných šatů bez spodničky, anebo hned zvolíte terapii šokem a načančáte se sakumprásk s dobovým make-upem (skvělý odkaz zde: http://www.youtube.com/watch?v=neGIurzTRBI ) včetně stylových lokýnek na hlavě.
Moje volba pro slunečný podvečer byla cca 70% pin-up - šaty a doplňky (včetně spodničky), make-up a účes naproti tomu spíš civilní. A věřte, že pozdvižení bylo učiněno zadost - dávkování pin-up stylu tedy závisí nejen na zvykání okolí (pokud nežijete na vesnici, stejně málokoho potkáte dvakrát), ale především na vaší odolnosti a odvaze se lišit. Ostatně pro povzbuzení je nutné dodat, že reakce jsou v drtivé většině pozitivní ("Jé, hele, mami, princezna!")

Nuže, nebojte se a nahoďte třešničky, puntíčky, kytičky, ať se na ulici potkáváme častěji! A co že se stane s tou spodničkou, když si sednete? Nic zvláštního:


(Pro úplnost: šaty, boty, kabelka, rukavičky - sekáč, spodnička e-bay, fotky Kačka.)

17 komentářů:

Weruska řekl(a)...

teda moc krásný, jak za dávných časů, kdy muži byli galantnější, nosili frak/oblek a vyleštěné boty :) mě se nejvíc líbí rukavičky! já dnes měla na sobě takové "retro" šaty, můj poslední úlovek ze sekáče, doplňky vesměs sladěné, bych řekla, ale přesto jsem ty pohledy cítila a nebylo mi 2x nejlépe:/

Channah řekl(a)...

Já vím, lidi prostě zírají a ty nevíš, co se jim honí hlavou... Ono stačí mít na ulici jen letní šaty, ani ne retro, a už automaticky vyčníváš. Opravdu ale můžu potvrdit, že většinou je to zírání kladné, takže jde jen o to ten zvláštní pocit překonat. A čím víc nás na ulici v šatech bude, tím líp se budeme cítit ;))

Anonymní řekl(a)...

No Hani, ono je to moc krásný, ale na Tobě nebo na Tobě postavou podobných. :) Mě se ten styl moc líbí, ale co si budeme povídat, ne všem skuší, a že někteří volají princezna! to je přece pravda :))
Lu.

Channah řekl(a)...

Lu, teď si dovolím nesouhlasit ;) Osobně si myslím, že pin-up styl víc sedí právě postavám víc vypolstrovaným, než mám já... Viz třeba: http://www.daisydapper.com/shop/8181/art81/h1995/2321995-origpic-1dc964.jpg

Anonymní řekl(a)...

..nádhera...Hani mně to slušet jako Tobě, tak se vůbec neptám, jestli v tom vyjít...myslím, že nikdo nemůže koukat divně, ale spíše všichni obdivně....je to elegantní, decentní a krásné...osobně vlastním také pár kousků z babičina šatníku - klobouček (babička byla modistka) a rukavičky - je to pro mě pravý poklad :-) Klára N.

Anonymní řekl(a)...

Hani, mám indiskrétní dotaz - jakou máš velikost bot? Protože já horko těžko seženu dámskou botu v obchodě a nechce se mi věřit, že bych takové krásné botky sehnala v sekáči... (á propos já mám 42).
Jinak šatičky všechny naprosto úžasné! Jak ráda bych nosila tenhle styl - ale mám menší (spíš větší) problém - moje nohy. Nejsou totiž na vystavování v takových šatičkách. Vlastně nejsou na žádné vystavování... :-)
Misha

Unknown řekl(a)...

Pin-up šaty? Kdykoliv, kdekoliv, vždycky!!!

Channah řekl(a)...

Klára: babička modistka? VELMI zajímavé!

Misha: 39 :) Ale pokud na nějaké krásné 42
narazím, dám ti echo, ano? Ad tvé nohy: není to zas nějaký hyperkritický nesmysl?!

Eva Liliana: Howgh!!! Mimochodem máš úchvatný blog, už tě stalkuju... teda... sleduju ;))

Anonymní řekl(a)...

Moooc Ti to sluší, Ondra tady huláká "teta Hanííííškáááá!" a směje se od ucha k uchu ;o) Jen tak dál! ;o)
Iva

HBWitch řekl(a)...

Sama krasa nesmirna Hani, fakt...Jen se priznam ze moc nerozumim tomu "vycnivani" *blush* ...fakt hadriky budej na ulici v CR takovou pozornost? Obzvlast me zarazila poznamka " staci mit na ulici normalni letni saty..." Tak bud je to tim, ze uz jsem nejakej patek nebyla doma, nebo fakt nevim.Tady by se za mnou na ulicich otaceli leda kdybych se promenadovala v bikinach...nebo bez :D

Channah řekl(a)...

Hani, určitě záleží i na tom, kde žiješ - v Praze by to (snad!) bylo lepší, tady je letní standard kraťasy-tričko, popř. legíny-tílko. Takže i ty letní šaty lehce vyčnívají, a pak si představ "plnou polní" se spodničkou a rukavičkama :D

HBWitch řekl(a)...

:D asi jo, krome toho jsem uspesne zapomela ze nejsi prazanda...:) vycnivej co to jde, desne ti to slusi, jses jak panenka :)Ja vubec nevim co oblikat od ty doby co jsem si ostrihala dredy, pripadam si jako kluk a i kdyz kvuli vedru chodim v satickach, nejak mi to prijde srandovni kombinace...me se tak stejska po dlouhym haru!!!!

BlanketNoir řekl(a)...

Opět úžasné. Takových lidí chci potkávat na ulici spoustu, barvy zlepšují náladu a oko jest potěšeno.:-)

Anonymní řekl(a)...

Perfektní...jsem okouzlen, nejen krásný model, ale i krásná dívka :))
Chybí tomu jen jeden módní doplněk a to důležitý - elegantní gentleman!!

Channah řekl(a)...

BlanketNoir: děkuji, slibuji nepolevovat a barevně oživovat :))
Anonymní: elegantní gentleman ve světlém obleku s kloboukem a (nepovinně) vycházkovou hůlkou? Sem s ním!

Anonymní řekl(a)...

úplně dokonalý model :-)
já sama bych na něj asi odvahu neměla, často se mi stává, že se mě lidi ptají, kam jdu, jenom když mám lepší šaty, s tímhle bych byla úplně za exota ... ale je to boží, někdy si přeju, aby tohle byl každodenní módní standard :D
Elena

Klára Otepková řekl(a)...

Tohle je naprosto dokonalé, škoda, že se mi ještě žádné takové šaty nepodařilo sehnat.