13. 6. 2011

Třešničky, spodničky, serepetičky...

Pro svůj první opravdový příspěvek jsem pro vás ze skříně vytáhla své oblíbené retro- infantilno- optimistické třešničkové pin-up šaty. Nespojujte toto nevinné ovoce s mými politickými preferencemi, ty jsou zcela odlišné. Ale zpět k šatům: krom toho, že se můžete dosyta pokochat mými samospuštěnými fotkami (pracuje se na zlepšení obrazového fondu, zůstaňte naladěni), se také pokusím přidat několik praktických postřehů pro případ, že byste zatoužili po vlastní pin-up výstroji. Letos budete dokonce i prudce "in", tak rychle, ať vám móda neuteče!

Šaty jsou z e-bay od osvědčeného prodejce lafrock-fashion - šatky zde koupíte cca za poloviční cenu (i s poštovným) oproti českým internetovým obchodům. Pozor, na odkaz klikejte jen na vlastní nebezpečí a náklady!   




Takže šaty už máme, polovina úspěchu. Přichází na řadu boty a kabelka - pokud chcete být stylové, můžete zvolit "peep-toe"  ("vykukující prst"), ty své jsem ukořistila v diskusi na Nyxu, další krásný typ bot je "Mary-Jane" (zjednodušeně boty s podpatkem a páskem přes nárt - a vůbec, kdo se moc ptá, málo gůglí). Díky příznivě nakloněné módní situaci nebude problém podobné botky sehnat v běžných obuvnictvích. 

Kabelka je lehce ujetá, možná ani ne úplně stylově ortodoxní - je to vlastně malinký kufřík, který mi učaroval v místním sekáči a musela jsem ho mít, aniž bych v tu chvíli tušila, k čemu ho budu nosit. Uznejte, že tvarem trochu připomíná třešeň - takže ladí a konec!

Doplňky nejsou žádná věda - bílé korále z Bijou Brigitte, dvě čelenky z konzumu v Kašperských Horách (z nezapomenutelného tanečního pobytu), náušnice od šikovné kamarádky a sponka s kytičkou z H&M. Vpodstatě cokoliv, co je kulaté, roztomilé a červenobílé.


Nyní se dostáváme k dvěma důležitým součástem, které - byť nejsou hned viditelné - mohou celý model povznést do nebeských výšin, nebo s ním praštit o zem. Takže pozor, aby vám nedošel dech před cílovou rovinkou! Ano, řeč bude o tom, co je pod šaty. Za tu úžasnou siluetu s nostalgickou vůní padesátých let je zodpovědná spodnička - švadlenky zajásají, nakoupí tyl a nasliní nit. My ostatní si spodničku pokorně koupíme, v mém případě opět na e-bay (ten samý prodejce). A abychom nebyly navrch huj a vespod fuj, ale huj na obou úrovních, zapomeneme na podprsenku s ramínky (ano, i ta průhledná JSOU vidět) a pořídíme si podprsenku bez ramínek (přinejhorším s jedním za krk), nejlépe takzvanou korzetovou. Ta moje je z Intimissimi, je kvalitní a hlavně drží, kde má (pokorně uznávám, že netuším, zda tytéž kvality vykazuje i ve větších velikostech. Hledejte a neztrácejte víru.)

A co vy? Už máte ve skříni nebo alespoň v hlavě svůj pin-up model? Dáváte přednost ovoci, puntíkům, květům? Nebo byste  v nadýchaných spodničkách trpěly jak Hus? 



18 komentářů:

Martina řekl(a)...

Co se týče spodniček, doporučuji obchody pro tanečníky (nebo spíš tanečnice) square dance - tam se tahle móda drží dosud a přiznávám, že ji mám docela ráda :-).
Krásný den,
Martina

. řekl(a)...

Olala. Vidím, kolegyně, že se úspěšně zabydlujete v blogosvětě.)

Jen víc a houšť šatů s širokými sukněmi a tylových spodniček, společně pokoříme roztrhané džínové kraťasy.)

Channah řekl(a)...

Martino, díky za užitečný tip!

Zu, zatím spíš tápu a zdolávám technická úskalí, ale nevzdám se a ve jménu šíření pravé sukňové víry zvítězím!!! :D

Anonymní řekl(a)...

Saticky rozkosne, ja dzinova holka, se mam co ucit... na druhou stranu, zel nejsem typ, kteremu by sluselo vsechno, obcas nejaky kousek jo, ale neni toho moc... :( Nicmene se kocham a rikam "ACH" ;)

Carrot řekl(a)...

Hurá, další módní nebe, na které se dá koukat.
Vítej, sluší ti to převelice:)

(zdraví zemrela_s_letem)

Anonymní řekl(a)...

Krásný šatičky, škoda jen, že na nošení šatů se spodničkou nemám dostatečné sebevědomí, u nás na dědině bych byla téměř linčována :D

Channah řekl(a)...

Děkuji za reakce! Podle počítadla, mailů a příspěvků to tady opravdu někdo čte :))

Praktický postřeh z jedné reakce ohledně větších čísel podprsenky: "silikonový ramínko za krk a je to - nic pohodlnýho, ale lepší než nedobrovolný výskok z výstřihu ;o)"

Channah řekl(a)...

Anonymní: ony vypadají pěkně i bez spodničky, já je taky tak občas nosím, hlavně když třeba někam jedu nebo vím, že budu déle sedět... Možná je třeba dědinu šokovat po kouskách, až si zvykne i na spodničky ;))

Lady Leia řekl(a)...

Ja se tesim, az mi drahy spravi sici stroj a vrhnu se na usiti spodnicky podle navodu, co daval nekdo na nyx. Bude to muj prvni pocin, ale nevypadalo to slozite a doufam, ze bude vypadat dobre aspon pod satama :)

Tresnickove saty tise zavidim. Chtela jsem si je objednavat take, ale mam ted podobne s jahodama a cerna varianta se mi nelibi tolik.

lady leia

Channah řekl(a)...

Ty tvé jahodové jsem viděla na nyxu, jsou boží - jen kdybychom stály vedle sebe, asi budeme vypadat jak reklama na ovocný salát :)

Frik řekl(a)...

příjemné a vkusné kousky

Anonymní řekl(a)...

zajimalo by mi (pekne prosim) kde je tak dobrej sekac. V jakem meste? misto, adresa :) dekuji.

Channah řekl(a)...

Anonymní: Front, Otakarova ul., ČB :)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, sice pozdě, ale nedá mi to - ten odkaz - aaaaaach můj bože!! Už mám seznam pro Ježíška :-)

Anonymní řekl(a)...

Vážená slečno bohemistko, dovolte mi jednen malý přípodotek - Kašperské Hory příště jedině a pouze s velkým H - je to název města!

Anonymní řekl(a)...

Za ten překlep a nechtěné opakování příspěvku se omlouvám.

Channah řekl(a)...

:) Mea culpa - opraveno. Už se těším, až budou Kašperské Hory příště, je tam kouzelně.

Anonymní řekl(a)...

Vždy jsem ženám záviděl krásné šaty. Pro jejich větší půvab a rozmanitost. A tak jsem nedávno neodolal a koupil jsem jedny retro v barvě bordó se spadlými ramínky a se spodničkou. K tomu punčochy a lodičky. A abych šaty neurážel svým nedokonalým mužským tělem, doopatřil jsem si pár dalších věcí, včetně paruky a náušnic.
Nevěřil jsem, že to bude nějak vypadat, mám přeci jen silnější postavu. Ale byl jsem překvapen, že až na ten obličej to ujde.
Šaty nosím občas jen doma v soukromý. A jako milovník Krásy hledám v nich Ženskost, která se kolem mne k mé lítosti pomalu ale jistě ztrácí.
Asi sem moje vyznání nepatří. Ale chtěl jsem se tím poklonit všem těm, a tedy i Vám, že tuto krásu stále držíte při životě.
S pozdravem
Li Neko