19. 3. 2012

Madame v bažině

Vždy jsem byla "čichací" typ. Vůně starých knih, zetlelého listí, nezapálené (!) cigarety, koriandru, kůže, kouřové whisky - to je moje. Pokud mi někdo nevoní, tak se nedá nic dělat, ani kdyby se na hlavu stavěl a ušima odrážel. Asi vás tedy nepřekvapí, že miluji parfémy. Představím vám tu své dva nejoblíbenější:

Ma Dame - Jean Paul Gaultier
(pomerančová kůra, růže, pižmo, cedrové dřevo)

Obrázek je parfémovaný - k uvolnění vůně přetřete zápěstím svůj monitor.

Svěží a sladká vůně, naštěstí ne přeslazená - po počátečním citrusovém šoku pozvolna přechází do poživačně pudrových tónů.

Hiris -  Hermès
(kosatec, mrkev, cedr, koriandr)

Obrázek je parfémovaný - k uvolnění vůně přetřete zápěstím svůj monitor.


Naprostý opak předchozího - pár sladkých tónů byste vystopovali v základu vůně, na první "počich" dostanete nálož vjemů, které byste možná ani hned neoznačili za parfém. Hiris mi nejvíc ze všeho připomíná vůni jarní bažiny - "vlhká" zemitá energická vůně. K tomuto parfému jsem přišla náhodným "vyšmelením" za kabelku, která se mi nehodila. 

A jak voníte vy? :)

14 komentářů:

Jana řekl(a)...

1. Díky objednávce na fleru mi od Anouk de poulain přišel balíček vonící šeříkem. Teď už se i já hýčkám šeříkovou kosmetikou od Yves Rocher (jejich toaletka voní půl dne).
2. V kině při Alence v říši divů jsem se zamilovala do jedné vůně, která voněla z někoho v sále - byla to levná varianta parfému Chloé (s béžovou mašličkou). Originál vlastním a nosím jen při opravdu výjimečných příležitostech (už z prostého důvodu, že stačí 1x stříknout a provoním na několik hodin celý byt).
3. Při hledání Chloé jsem narazila na tu "svou" vůni. Je jí Art Masakï (http://www.arome.cz/parfemy/masak-matsushma/art/). To jsem já. A pokud vím, ještě jsem ji na nikom nepotkala.
2 a 3 mi byly pořízeny bývalým přítelem. Když jsem kápla na to, že je to Chloé, zahlásil "to nemůžeš říct rovnou, že je to to, co používá moje maminka?" :D (škoda, že to nakonec nevyšlo, i v oblečení jsme si prý byly podobné)

Trpaslice řekl(a)...

To je snad první článek o parfémech, který mě rozesmál! Paráda! Škoda jen, že mi tyhle vonítka smrdí všechny, hned bych stírala prackou montor, abych si čuchla :)

Vita řekl(a)...

Popis zní velmi zajímavě (a sympaticky pro můj čichový epitel), až se někdy dostanu zase do parfumerie, určitě si je půjdu očichat. :)

Já mám konstantně ráda cokoliv od značky Masakï. Z ostatních, převážně sladších, vůní žádnou vyloženě nepreferuji, prostě je střídám dle nálady. Před časem jsem si trochu unáhleně koupila Classique od Gaultiera, která je na mě trochu těžká, takže k ní už moc nečuchám, natož abych jí voněla, ale ráda poslouchám tu hrací krabičku, v níž jsem ji koupila.
Můj poslední voňavý úlovek je trojice parfémů inspirovaných Berlínem od Frau Tonis, poslední týden tedy voním jako Unter den Linden a až se mi omrzí, případně až udeří vedra, přejdu na Berlin Summer. A pořád přemýšlím, že bych si koupila Aqua di Gioia nebo Poppy od Coach...

Plazmový hořák řekl(a)...

:D Monitor mě pobavil.
MaDame někde zkusím, ale obávám se, že na mě to bude moc lehká vůně. Nejoblíbenější je pro mě NU od YSL, které se už nevyrábí, což mě uvádí v zoufalství, Opium - klasika, Crystal Noir Versace (takový zkouřený kokosák) nebo ještě pánský Encre Noire od Laliquie.
Na mě bohužel svěží vůně nejsou. Líbí se mi na všech okolo, pak zkusím na sobě a :( Uklidňuje mě, že totéž se děje okolí s mými vůněmi. Je to fakt individuální. Každou vůni dotvoří nositelka.

Liška Ryška řekl(a)...

Prima článek s parfémovaným monitorem!

Já mám jako výraznější Suu od Masaki, ale už mele z posledního. A lehčí vůni, denní, mám L´Eau d´Issey od Issey Miyake. A ta mi došla úplně, tak jsem domluvena s maminkou, že ji dostanu (opět od ní) teď k narozeninám.

Anonymní řekl(a)...

Respekt za Hiris ;-) Konečně se na nějakém blogu dočtu o oblíbených vůních dané blogerky a NENÍ to Chloé, Light Blue a nic z plejády růžovoučkých vodiček. Tleskám a děkuji, mám hned lepší náladu! :)
Verunka

Eli řekl(a)...

Já zbožňuju vůni Rush od Gucci. Podle mě je spíš na večer, ale nejradši bych ji používala denně od rána do noci. Je to má voňavá životní láska :-)

Ráda mám také The One od Dolce & Gabbana.

A také ráda spoustu věcí očichávám včetně knih ;-)

Channah řekl(a)...

Zajímavé, zajímavé... tolik vůní! Jen škoda, že vaše příspěvky nejsou také parfemované (jako mé obrázky), mám chuť všechny zmíněné vůně vyzkoušet! Asi si sepíšu seznam a půjdu do parfumérie očichávat, jak voní mé čtenářstvo ;))

Anonymní řekl(a)...

Momentálně Parissiene od YSL. Jinak na vrcholu stojí (a jen tak nepadnou)dva parfémy:
1.Mademoiselle Coco od Chanelu, v té vůni je tak nějak všechno, čím bych se charakterizovala :-)
2. Idole d´ Armani. Kradu ho mámě, když jsem doma a stříkám se jím i když nikam nejdu, jen tak:-)
Enka

Anonymní řekl(a)...

Přiznám se, že jsem překvapená, kolik z vás zná vůně značky Masaki. Už asi 5 let používám Masaki Matsushima Masaki Masaki, vůně z roku 2007 (bohužel už bývá v e-shopech vyprodaná) a je to můj první parfém, který mi snad nikdy nepřestane vonět.
Vždycky jsem záviděla slečnám, které byly schopné se rok, dva vonět stále stejným parfémem, protože já tu "svou" vůni nemohla dlouho najít. V Masaki Masaki ji už mám a používám ji opravdu celoročně. Lidé kolem mě si zvykli, že takhle voním "já" ;) I kluci/muži ji pochvalně komentují, což se mi u jiných vůní nikdy nestávalo...
eM.

Anonymní řekl(a)...

obrázek je parfemovany...juj to jsem se nasmála. :-))Mně se ukrutně líbí a používám od JLo Glow - je u toho popisek Vůně, která vám připomene okamžiky, kdy vycházíte ze sprchy

Anonymní řekl(a)...

KENZO Jungle L´Elephant

maTilda řekl(a)...

:) výborný post.. ja milujem vône Kenzo. Zbožňujem ich vône najviac asi "vôňu pre kvet bez vône - vlčí mak" Flower by kenzo, aj ich ľahké étericko- vodné vône.. Momentálne mám
L'Eau par Kenzo, a Flower by Kenzo, Flower by Kenzo Summer. Hiris pojdem ovoňať, som naň zvedavá..

Anonymní řekl(a)...

Woah! I'm really digging the template/theme of this website. It's simple, yet effective.

A lot of times it's difficult to get that "perfect balance" between superb usability and visual appearance. I must say you have done a superb job with this. Also, the blog loads very fast for me on Chrome. Excellent Blog!

My web-site :: Payday Loans Online