22. 3. 2012

Žížalí vlny

Na mé jemné svéhlavé vlasy jen tak nějaké vlnicí pokusy nezabírají - po použití kulmy a žehličky se lámou a proti většině natáček a vyfoukávání přes kulaté kdeco jsou imunní. Pokud jsem já beran povahou a datem narození, mé vlasy jsou beraní esencí. Jsem tedy odkázána na zapletení vlhkých vlasů do copů (na což jsem většinou líná a nijak zvlášť šikovná) nebo natočení taktéž vlhkých vlasů přes prsty a sepnutí pinetkami (v čemž zas nemůžu spát a běhat přes den s pinetkami na hlavě se mi moc nechce).

Tedy... byla jsem odkázána, dokud nenadešel den slavného objevu! Už před několika měsíci jsem si koupila pěnovou "žížalu" na výrobu drdolu - sadu dvou žížal si můžete koupit např. ZDE , stojí necelý dolar a poštovné je zdarma. Nijak zvlášť jsme si tenhle druh drdolu neoblíbila, takže žížaly zůstaly ležet zavřené v šuplíku. Pak jsem ale na internetu viděla návod na výrobu vln namotávaných na ponožku (pro mě moc komplikované) a to mě přivedlo na myšlenku zkusit něco podobného se žížalou. Původně jsem chtěla nafotit fotoeditorial na svých vlasech, ale při prohlížení e-baye jsem našla kreslený návod, který bude přeci jen přehlednější.

Takže:

1) Vyčešte si vlasy do vysokého culíku na vrcholu hlavy (aby vás při spaní netlačil). Já si ho češu v předklonu, jde to tak nejsnáze. Zagumičkujte.

2) Našpricejte si volné vlasy v culíku vodou. Stačí jakýkoli rozprašovač (já použila starou lahvičku od tělového spreje od Avonu). Je to lepší, než vlasy namáčet, byly by moc mokré a neuschly by do rána. Mokré vlasy také nedoporučuji z toho důvodu, že by byly mokré i u hlavy/gumičky a mohly by se v místě utažení neesteticky vytvarovat.

3) Aplikujte žížalu - konečky vlasů strčíte do otvoru (žížala je vyztužena kovovými drátky, takže je možné štěrbinu otevřít a zas zavřít) a namotejte k hlavě. U hlavy zahněte do kroužku. Tadá, je to hotové!!!

4) V takto nachystaném drdolu můžete nerušeně spát, ráno rozmotáte a máte krásné vlny. Pokud potřebujete vlny na večer, můžete vytvořit drdol klasicky níž, ozdobit třeba květinami a vesele běhat mezi lidmi :)

Hodně štěstí při tvoření!

P.S. Zítra pro vás chystám focení v námořnickém duchu - vyrobím si přes noc žížalí vlny, abyste viděli výsledek v reálu :)


Zde foto nízkého drdolu ze žížaly na mých vlasech:


16 komentářů:

Jeannette řekl(a)...

Super nápad:) Ale postrádám žížalu a asi bylo divné jít do drogerie a chtít žížalu:)

karoleenah řekl(a)...

Ach jo, to je tak, když mi někdo naservíruje link až pod nos. :) Už mám objednané žížaly a donut na drdoly k tomu. Díky za tip!

Lucka řekl(a)...

Na navlnění vlasů mám jeden trik a to s pružnou čelenkou, kterou normálně používám na stažení vlasů z čela při čištění pleti. Vlasy se jednoduše pramen po prameni namotají kolem ní a je to. V noci nikde nic nepne ani netlačí a krásně se s tím vyspím. Je i pár videíí na youtube.

Vita řekl(a)...

Vypadá to velmi zajímavě - já ovšem postrádám vlasy dostatečné délky :) Dřív jsem střídala klasické plastové natáčky a kulmu, což mi stačilo, ale moje vlasy jsou extrémě poslušné - kam je dám, tam zůstanou. A těším se na námořnické focení :)

Alena řekl(a)...

Na moje koňské žíně to nefunguje, respektive funguje, tak na půl hodiny ;)

Klára Otepková řekl(a)...

Já mám vlasy od přírody kudrnaté, takže žádné natáčky nepotřebuju, ovšem chtít je vyžehlit, to chce notnou dávku vytrvalosti, protože jejich rovnost drží jen do vychladnutí žehličky. :D

Anonymní řekl(a)...

A mě se zase hrozně líbí slovo "našpricujte", ještě nikdy jsem ho neslyšela! :-)
Jinak na vlnění vlasů jsme taktéž líná a nešikovná, vlasy mám dlouhé, těžké a neničené- kulmování mi trvá déle než vydrží výsledný efekt. Zkoušela jsem všechny možné variace pěn, laků a všelijakých vlasových tvarovačů a nic :-( Copánky na noc občas aplikuju, ale musím pak vydržet nejméně tak 18 hodin (experimentálně vyzkoušeno:), což je taky opruz :-)
Enka

Anonymní řekl(a)...

Já jsem super způsob na navlnění vlasů vynalezla na střední. Nejlíp (a nejdýl) vydrží vlasy navlněné, když se natáčí přes noc... Ale spát na natáčkách je šílenost...Takže jsem přemýšlela na co natočit vlasy, aby to netlačilo ... a vymyslela jsem kousky látky, kolem které vlasy namotáte, v mém případě přesně řečeno kapesníky (čisté podotýkám :-D).
Já jsem to dělala tak, že jsem si do suchých vlasů dala trochu tužidla, nechala je trochu proschnout, aby vlasy nezůstaly vlhké, vzala jsem pramen vlasů, namotala jsem ho na kapesník a udělala uzel. Když jsem to dělala přes noc, tak jsem to nenamotala až k hlavě, ale nechala jsem kousek volný a dalo se v tom pohodlně spát (navíc jsem pak neměla hlavu jak ovečka, protože se vlasy vlnily asi tak od uší dál a hlavně konce). Měla jsem to štěstí, že mi takhle zvlněné vlasy držely celý den a lehce zvlněné ještě další den. :-)

Liška Ryška řekl(a)...

Natáčení na proužky látky jsme kdysi našla ve 100 let starém secesním časopise. - Prostě věci zásadního významu jsou nadčasové! :-))

Možná už v pravěku měli žížaly.

Na námořnické focení se těším moc, taky tomu stylu v létě nemohu odolat.

Channah řekl(a)...

Lucka: to zní zajímavě, prosím link :) Takhle si to vůbec neumím představit (zvlášť u dlouhých vlasů).

Vita: no tedy, extrémně poslušné vlasy - sen každé ženy!

Cleo: klasika - každý chce to, co nemá :D

Enka: tak to je nejlepší 18 hodin v kuse spát :D

Anonymní 22.3.: kapesníčky, taky dobré!

Liška Ryška: určitě, jen v pravěku jim ty žížaly utíkaly z natáček pryč!

Lucka řekl(a)...

Jde to i u hodně dlouhých vlasů. Stačí zadat "curl without heat headband" a vyjede toho spousta...
Pokud bych sehnala nějakou pěknou čelenku, nosila bych tento "účes na spaní" i běžně přes den.:)

Anonymní řekl(a)...

vidím, že jste objevily Ameriku :-)
Podobnou natáčku jsem měla jako gymnazistka, drát potažený měkkou umělou hmoutou a na konci spojený kouskem plechu do děravé "žížaly" (no jo, nebyl z Ameriky, ale ze socialistické drogerie). A spávala jsem s vlasy natočenými na papírky a nejlepší tužidlo je pivo.

Channah řekl(a)...

Lucka: dík!

Anonymní: však ona to tu už Liška psala, že žížaly měli určitě i v pravěku ;)) Dobré věci se holt objevují stále dokola.

Anonymní řekl(a)...

Tak toto mě rozhodně zaujalo, ráda bych vyzkoušela, jestli se tomu moje vlasy poddají :)

Prosím ale o pomoc - máte někdo zkušenosti s těmito objednávkami? Nikdy jsem nic takového nekupovala.. Píšou že cena je 0,99 dolarů, poštovné zdarma, ale že v cene nějsou zahrnuty cla apod.... - vztahují se na takového zboží nějaká cla? Nebo opravdu zaplatím jen 0,99 dolarů a žížaly mi dojdou přímo "do domu"?
Předem moc děkuji za rady!

Channah řekl(a)...

0.99 dolarau je opravdu vše - clo se počítá až tak od 30 dolarů, takže žádné skryté poplatky tam nejsou... Jen je třeba mít PayPal k zaplacení (návod v češtině třeba zde: http://webnews.terc.cz/ps/article.php?arid=171 )

Anonymní řekl(a)...

Děkuji moc za odpověď :) Jdu si je hnedle objednat!