7. 3. 2012

Den třetí - vyvolávání jara

Na škole jsem měla spolužačku, která s příchodem února "vyvolávala jaro". V jejím podání to vypadalo následovně: ať sněžilo či mrzlo, místo kabátu oblékla kožené sako s rozhalenkou, do výstřihu dala maximálně lehký šifonový šátek (často ani to ne) a takto se producírovala po zasněžených Budějicích. Na naše překvapené dotazy odpovídala, že vyvolává jaro. Jednoduše když jaro uvidí, že ona chodí v jarním oblečení, lekne se, že něco propáslo, a rychle dorazí. 

Třetí den svého pražského víkendu jsem se rozhodla jít v jejích stopách a taktéž jaro trochu popostrčit. Předpověď mi přála, mělo být slunečno a teploty kolem deseti stupňů. Vytvořila jsem tedy euforicky veselý jarní model s jasnými barvami a proužky a těšila se na domluvené nedělní focení. Že jaro můj záměr zcela nepochopilo, se ukázalo už ráno - místo sluníčka a tepla mrholení a zima. Výměna zpráv s panem fotografem přinesla ústupek z mého jarního optimismu - nebudeme fotit na Vyšehradě, ale přesuneme se do metra a maximálně nějaké prosvětlené uzavřené pasáže. Jediná chvilka strávená venku mělo být přeběhnutí z parkoviště do metra. 

A právě tehdy vypukla groteska - zima si mé vyvolávání jara vzala osobně a během těch 5 minut předvedla svůj arzenál v celé kráse: ostrý ledový vítr a průtrž mračen v podobě vydatného deště (okořeněného pro efekt špetkou sněhu). Představte si dámičku v klobouku a s otočeným deštníkem bojující s vichrem, hned v následující vteřině už bez klobouku, protože ten se vesele kutálí o deset metrů dál. Chyběla už jen břeskná klavírní hudba.

Focení jsme zvládli - pokud se vám bude zdát, že na některých fotkách je můj nos lehce červený, výraz zmrzlý a prsty ztuhlé, pak vězte, že vás oči neklamou. Vyvolávání jara holt přináší své oběti. 

Děkuji Michalovi Fabó za krásné fotky - pokud milé čtenářky plánujete svatbu, nechte se inspirovat jeho svatebními fotografiemi. A pokud neplánujete nic, pokochejte se alespoň fotkami české krajiny. Děkuji také Marušce za milou společnost!

Šaty Dorothy Perkins (výprodej, 17 liber), svetr Atmosphere (sekáč, 160Kč), pletené punčocháče Dorothy Perkins (výprodej, 2 libry), kožené boty (e-bay, 6.5 libry), kabelka (sekáč, 69Kč), sako (sekáč, už nevím kolik), pásek (sekáč, 120Kč), klobouk po mamince.

P.S. Rozdíl mezi mnou a spolužačkou byl ten, že ona vyvolávání jara nikdy neodstonala. Asi mi něco uniklo...









22 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Krásné fotky, krásně oblečená. Sluší moc! A pan fotograf je třída. ;-)
Taky jsem se snažila vyvolávat, oblečená jen v tenkých svetro-šatech a lehké koženkové bundičce, rovněž bez šátku. Ale jsem zimomřivec, tak jsem to po chvíli vzdala. Tak snad se jaro umoudří a dorazí co nejdřív... :)
Verunka

Anonymní řekl(a)...

Dokonale ladíte s Prosekem! A vůbec Vám to (zase) moc sluší! P.

Anonymní řekl(a)...

Super klobouček!

Anonymní řekl(a)...

Slečno, Vy jste tak krásně barevná, že bych Vás chtěla potkat a hned bych měla radostnější den! Moc moc povedené fotky! :D Pet.

Anonymní řekl(a)...

Nádhera, nádhera a ještě jednou nádhera :) Krásně Vám to ladí a fotograf mě uchvátil...těším se na další modely...

janika řekl(a)...

Dělám přesně to stejné; polovina února - uklízím zimní boty, zimní kabát, vypínám topení a čekám, kdo z koho (přece mě jaro nemůže nechat dlouho mrznout).
Ty šaty jsou strašně moc krásné, v mojí oblíbené modré.

Channah řekl(a)...

Děkuju za krásné komentáře! Jaru jsem dodala takovou obětinu, že musí naklusat každým dnem.

A pan fotograf bude mít určitě radost, až si tu vaše pochvaly přečte :)

Liška řekl(a)...

Krásně barevné, ó!

A mně připadalo, že bylo včera hezky, sluníčko ...

Klára Otepková řekl(a)...

Procházejte se tahle krásně barevná i po Budějovicích, a já budu doufat, že vás potkám. Je to perfektní.

Jana řekl(a)...

Nádherné fotky!!! Takový bonbónek pro oči, mňamka :)
Já vyvolávala včera v 8 ráno, fotili jsme s kamarádem v Brně na Petrově. A dneska ráno promnu oko a ono sněží :( Ale tak, po prohnání skrz picasa mám aspoň krásnou novou profilovku na Fejsbůku.

Anonymní řekl(a)...

Po pravdě, tohle mi přijde jako úlet... poprvé se mi něco zde nelíbí...barevné hezky, ale jak do cirkusu

Anonymní řekl(a)...

Vaše spolužačka není jediná. Už několikátý rok si vždy prvního března oblékám sukni a také tím vyvolávám a přivolávám jaro. Kolegyně v práci se mi smějí, obzvlášt pokud další den přijdu zase v čepici a kalhotech. Ale prvního je prostě prvního, takový můj rituál. ;)

Sluší Vám to, byla jsem velmi zvědavá, jaký bude výsledný outfit při použití těchto šatů. Dopadlo to na 1*!
M.

Anonymní řekl(a)...

To nemá chybu, nádhera! Já chci bych taky chtěla umět být tak elegantní :(

Stáňa řekl(a)...

Super barvy, super klobouk a super kabelka! Asi se tebou a tvou kamarádkou nechám inspirovat a prázdniny strávím barevně a odlehčeně. :) A natřu to sněhovi!!!

Anonymní řekl(a)...

pro co tak často fotíte? nemyslím to neuctivě, jen mě to zajímá...nechápu, jestli je to práce/koníček nebo co.. Každopádně vám to sluší

Anonymní řekl(a)...

tak to je pecka! super!

Channah řekl(a)...

Opět moc děkuji za všechny komentáře, mám z nich velkou radost! (Díky i za ten negativní, bylo by podezřelé, kdyby se mé výstřelky líbily všem ;)

Liška: samozřejmě, vyvolávání jara funguje!

Cleo: však já se procházím, tenhle model jsem tedy ještě v Čb neprovětrala, ale jen co se oteplí...

Jana: tak aspoň že na focení počasí přálo!

Stáňa: ale neposílej mi pak účty za léky!!! ;)

Anonymní 9.3.: abych měla příspěvky na blog :) Ale nikdo mi za to nic nedá, takže to asi bude ten koník.

Bellami řekl(a)...

A víte, proč jaro nepřichází? Protože jsem pitomec a odvolala jsem ho. Venku to vypadalo tak studeně, tak jsem si vzala rolák, svetr a navíc kožíšek a potím se v tom celý den...

Eliška řekl(a)...

Nesmírně moc ti to sluší! :)
Raději se jaro nepokouším vyvolávat a doufám, že to někdo udělá za mě- jsem stále nemocná i bez toho, abych chodila venku bez kabátu :D

Ani řekl(a)...

Ten negativní komentář je zajímavý, taky jsem nad tím přemýšlela.
Aby bylo jasno, takhle na pohled se mi to líbí moc. Opravdu :) Ale kdybych sestavovala podobnou kombinaci sama, tak bych se stresovala, že k sobě jednotlivé prvky nejdou stylově, a že na mě budou všichni blbě koukat. Taky ráda nosím klobouky a občas si prostě nejsem jistá, jak moc elegantní outfit klobouk potřebuje (a taky jak který klobouk) a na kolik to může být ležérnější/sportovnější/veselejší. Ale já se obecně stresuju, vždycky přemýšlím, co může být blbě a co by se mohlo někomu nelíbit...
A nakonec je vždy někdo, komu se nelíbí. Dokud jsou lidi, kterým se to líbí hodně, tak je to asi v pořádku :)

Anonymní řekl(a)...

Tato kombinace mi připomněla opičku Žofku :D
http://www.mat.cz/matclub/pict/program_movie_cz/face/204.jpg

Matylka Demlová řekl(a)...

fotka z Proseka je naprosto úžasná!! :)